Jak zarejestrować klub??

BaDMaN
Kontakt:

Jak zarejestrować klub??

Post autor: BaDMaN »

Może nie jestem początkujący ale tu mi akurat to pasuje. :-P Z kolegami chcemy założyć i zarejestrować klub tylko nie wiemy od czego zacząć a problem jest większy bo jesteśmy z sąsiednich miast, jak można taki klub zarejestrować albo jak wy robiliście i czy wam wyszło??
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

bierzesz kolesia co ma przynajmniej 18 lat i ma byc prezesem klubu wysylacie go do PZKolu i tam mu pwoiedza wszsyko :) a jak sie ma nazywac ten wasz klub?
gg:3347295
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Siema ,A więc tak,Zeby zarejestrowac stowarzyszenie/klub musi do neigo nalezec conajmniej 15 czlonkow pelnoletnich,Potem musi zostac sporzadzony protokoł ze zebrania zalozycielskiego i tam na nim musza zostac wybrane wladze klubu/stowarzyszenia,musi byc sprorzadzony statut klubu,taki wzor statutu który mozecie uznac powinni wam dac w miejscu gdzie bedziecie rejestrowac klub.Protokół na zebranie zalozycielskie tez wam powinni dac i liste sami zrobice w ktorej musi byc pesel adres zamieszkania i wlasnoreczny podpis.Potem jak masz juz to wszystko kupujesz znaczki skarbowe za 6.50 i idziecie i w ciagu jednego dnia jest zarezerwowane stowarzyszenie,potem najlepiej prowadzic jakas dokumentacje osob nalezacych lub zapisujacych sie do klubu ale to juz we wlasnym zakresie,poporostu w jakims segregatorze zapisujesz i tyle.I takie stowarzyszenie jest bez dzialalnosci gospodarczej poprostu na zawody i na zrzeszenia czlonkow,jezeli stowarzyszenie bedzie prowadzic dzialalnosc gospodarcza tzn. ze ebdzie palcic podatki itp. sprawa juz jest trudniejsz,bo sie wpisuje w rejestr krajowy i w sadzie i takie tam.To by bylo wszystko.Jak chcesz pogadac to wal na gg 1222488.pzdro
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

a i jeszcze jedno to że jestescie z sasiednich miast to nie ma raczej znaczenia.poprostu sa pesel i tyle i jestescie zareejstrowani.My swoj klub rejestrujemy w styczniu,zostalo tylko zaniesc papiery.pzodro
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
Xys
Kontakt:

Post autor: Xys »

to ja juz nic nie będe tłumaczył, itak nie wiem
nie ma że boli... gg 1284889
.początkujący
Kontakt:

Post autor: .początkujący »

kurwa...:/ [b]Xys[/b] jak nic nie wiesz to po jakiego ***** sie odzywasz ?:|
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

kurwa...:/ [b].początkujący[/b] po co piszesz jak chesz go tylko opierdolic a ja kurwa jebie. [b].początkujący[/b] rozjebcze to bylo a po co ty ty tez nie napisales na tamet a ja cos napisze:
jak sie bedzie nazywal wasz klub?? :P
BaDMaN
Kontakt:

no będzie się nazywał Podmiejski Freeride Squad bo chyba wszyscy jesteśmy spod wawy. A co do klubu to mi pomogliście oczywiście nie wszyscy THX, no imerry christmas =]
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

A ze tak spytam... po co zakladacie klub? Macie zamiar budowac legalny tor?organizowac zawody?Szukac sponsorow? Czy po to tylko zeby byl jakis klub?

ciamek
BaDMaN
Kontakt:

Ogólne założenie jest takie że na zawody chcemy jeździć jako klub a nie jako niestowarzyszeni, a do tego wyżej wymieniona budowa toru chcemy dostać kawałek ziemi gdzie będziemy mogli coś wykopać i nkit nie powie że mu pod oknem nie będziemy kopać.
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

spoko pomysł!! dajcie na forum strone klubu albo fote toru jak zrobicie!!
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Przygotujcie sie na twarda walke z urzedasami, bo nic nie jest takie rozowe jak na to wyglada... Pozostaje mi zyczyc powodzenia!

ciamek
ODPOWIEDZ