Przestroga!!

puchu
Kontakt:

Post autor: puchu »

No ok.O tym ze to jest hujnia to jak najbardziej nalezy pisac ale o tym co tam przerabiales na twoim miejscu bym nie pisal bo naprawde duzo osob czyta forum i mozesz tylko sobie tym zaszkodzic.
A o sprawe w sadzie to owszem mozesz pozwac kazdego tylko ze tak:
nie pozwiesz dystrybutora (jest ich kilku) bo nie masz papierow na to .
Mozesz pozwac RST (tajwan) tylko jesli ktos im tam dostarczy oskarzenie to jest to malo prawdopodobne ze sie zainteresuja.Pozatym twoja historia skonczyla sie naszczescie dobrze i nie doznales duzego stalego uszczerbku na zdrowiu.Ja to zalatwialem innym sposobem ,sprawa roztrzygnela sie poza sadem polubownie i mysle ze dobrze bo w polskich sadach bym niewiele wywalczyl.
Pozdro
szopen
Kontakt:

Post autor: szopen »

szkoda mi Was chlopaki :) korki wypadaja ale nie jest to wada produkcyjna tylko wynik niewiedzy, latwo je uszkodzic, nigdy nie wolno ich mocno dosciagac ale nie kazdy o tym wie i tak sie to konczy... na szczescie jak narazie nikt poza puchem trwale nie ucierpial a wielu w glowe dostalo.

za0_DR/FR -> daruj sobie sad, szkoda Twojego czasu i pieniedzy
rst jest w pozadku, a ze nie mozna oczekiwac od tego taniego sprzetu nie wiadomo czego i tzreba o niego dbac to juz inna sprawa

kurcze, na tym forum srednia wieku chyba juz spadla ponizej 15lat ;)
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

o kurwa :|||||
www.trialshop.pl
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Szopen jeśli Ci chodzi o mnie z tym wiekiem to się dużo pomyliłeś (mam trochę sporo więcej). A rozprawe jeszcze roważam. Odszkodowanie i tak dostane. Szopen gwint w tym korku był idealny a jednak i tak wyleciał. Po prostu uzywanych przez nich palstik jest za miękki i łatwo do uszkodzić nie bede jusz pisał o tym że na moje oko gwint jestw nich trochę za drobny. Jak by dali większy miali by problem z głowy.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
szopen
Kontakt:

Post autor: szopen »

z wiekiem, nie maielm na mysli konkretnie Ciebie ale ogolna wartosc coniektorych wypowiedzi :), jezeli chodzi o gwint to gdyby mial wiekszy skok korki zwyczajnie by sie odkrecaly, nie wiem jak wyglada Twoj widelec, bycmoze przypadek a bycmoze cos przekombinowales, w kazdym razie jest to juz bez znaczenia. widelce sa tak robione zeby gwint przy max ugieciu, czyli dobicie, nie mial mozliwosci puszczenia. a mowie o tym bo slyszalem o takich majstrach ktorzy slabo liczyli i korki strzelaly bo sprezyna dobijala na zwojach...

nie wiem tez jak bylo z puchem ale slyszalem ze mial tjuningowane hi-5, chociaz to pewnie plotksa i nieprawda ;)

pozdrawiam !
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Re: Przestroga!!

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja Powiem Tylko Tyle Ja Miałem(Rst gila Tl 02') i Wogóle Ona Juz była Tak Wyjebana Ze Z 40cm Murku Na Płasko Dobija pod moim Cięzarem 43(niemysle se ze jestem jakis wychudzony mam 13lat:D) No i skoczyłem z Takiego 60cm Murku Na Płasko Przy Dobiciu 2 Korki Poszły Do Góry i Spadły na Samochód A Rst Juz Kompletnie Wszedł do srodka bo tez spręzyny Wyszy i Mnie łapy boalły przez 1godz a na dodatek iemiałem ochraniaczy i przy tym To jeszcze zaryłem Nogą O North Shore Pancake:0 i Mam Fajne Blizny:D
(: majkel :)
Kontakt:

Post autor: (: majkel :) »

wracaj do zdrowia ! :)

Ja słyszalem o kolesiu co przed zawodami wlał do amorka jakiegoś browara i oczywiście mu wyjebalo korki z z oka nic niezostało .
"Znudziło mi się siedzenie w domu - idziemy na rower" A.Lincoln
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ja naszczescie dawno temu wyjelem korki z mojego rst :] i wyrazy wspolczucia... nie chcial bym tak miec ani nikomu tego nizecze
http://www.ebike.pl/
igiplus
Kontakt:

Post autor: igiplus »

no dobra zmieniam pytanie jak mocno sprezyna ma być ściśnięta zebyśmy wciskając korek do goleni (i przy okazji go wkręcali) zeby rozwalić gwint.
co ty tam włożyłeś sprezyne od monstera ze sie nie zmieściła..
ja jak tuningowałem minetou six zrobiłem wszystko na wymiar i nic ne wyskoczyło mimo iz jeden z korkow nie był przystosowany do utrzymania sprezyny.

pozwe ich... pozwe ich...
musisz sie pogodzić to ty zwaliłeś sprawe...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=38774
mic
Kontakt:

Post autor: mic »

LOL!! ja tez Ci stary wspolczuje... szkoda... mojemu kumplowi wystrzelily OBA korki przy skoku!! ale na szczescie mu sie nic nie stalo...:) po czym kupil nowy amor i juz na pewno nie kupi RST... 3m sie!!
Sprzedam rame GIANT boulder SE 21.5" + stery FSA Orbit UF (1 1/8) + sztyca + suport!!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

nadal mowie, jak ktos skacze na rst to niech sie liczy z tym ryzykiem. nie ma tanio a dobrze, taki sport.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
za0_DR/FR
Kontakt:

Igiplus wszyto było idealnie na styk. Żadnych kombinacji ze spręzynkami. Było oryginalne sprężynki rst kupione w cylkoturze i do tego po jednym 4cm MCU zielonym na goleń.
Szopen co do gwinót to mogli by robić takie jak są np w suntoyrach. Miałem doczynienie z tymi amorkami i z korkami nie miałem problemów a gwint jest większy niż w rst o ale za to połamałem dolne lagi (no nie tyle co ja a co mój przedni hamulec ;]). A co do RST dystrybutor zgodził sie poktyć koszty lecznia które nie są zbyt wilkie ale zawsze coś.
DangerousMike
Kontakt:

Post autor: DangerousMike »

moj kumpel nalal do SrSuntoura NS z metalowymi korkami zamiast oleju piwa, tak dla jaj. wszystko bylo skrecone, amor o dziwo nawet tlumil. na zjezdzie piwo tak sie spienilo, ze po 1m dropie korki mu wyjebaly. Koles ma peknieta kosc policzkowa 1cm od oka.
Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat....
http://www.northshore.friko.pl
Matias
Kontakt:

Post autor: Matias »

o kurwa......te korki do regulacji same wyskakują???? na nich jest naprężenie jekieś???? o ja pierdole......trzymaj sie przyjacielu....o kurwa...
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

daj cie link do tego RST!!!
http://www.jokejoke.prv.pl/
za0_DR/FR
Kontakt:

Jusz po problemie :D. Dzisiaj zakupiłem sobie DJ III :D. Jak ktos chce tego rst za małą kase i dużo dodatków to na gg: 2793202.
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

UP
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
Baja
Kontakt:

Post autor: Baja »

kumplowi tak korki w rst wyjebały że ich nigdy nie znalazł :(
nie wiem w jakim, ale taki czerwony był ;)
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

mam nadzieję że niestrzelają w ROCK SHOCK Judy tt
hui
ODPOWIEDZ