DC Amstaff <- błagam Was pomóżcie

pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

kkupujac polskie produkty dajesz prace.
biez amstafa i sie nie pytaj..
hueheuheue
klekot
Kontakt:

Post autor: klekot »

<piotrex>

w starych amstaffach podobnonie bylo z tylnym trojkatem problemu i wchodzily opony jak trzeba,a w nowych tak nie jest, kolega, ktory tego amstaffa kupil (rozmiar 18`!!!) zglosil ten fakt do Duncona i po tej interwencji Oni zmienili dane dotyczace szerokosci opon w ramach na stronie www.

nie pisze tego aby rozisewac fale nienawisci do Duncona, uwazam, ze to dobrze, ze jest firma w polsce, ktora ma ambbicje robienia ram itp. ale nie mozna tolerowac takich niedorobek.

ja jeszcze do niedawna bylem przekonany do kupna pitbulla, ale po tej akcji z amstaffem kolegi raczej nie kupie ramy DC, a jest mi z tego powodu przykro bo wolalbym jezdzic na ramie z Kraka niz na jakims imprialistycznym wynalazku;)

no to jeszcze raz zycze Mikolaja z dluga laska i obfitym worem;DD
kazdemu politykowi zafunduje "zloty strzal"
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Ja już sie tyle naczytałem na temat dunconów, że jakbym miał kupowac rame to na pewno nie brałbym pod uwage ram własnie tej firmy. Z całym szacunkiem, ale bałbym się ryzykować.
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

point 8)
http://www.jokejoke.prv.pl/
MASAKRATOR
Kontakt:

Post autor: MASAKRATOR »

to badziew ktorego nie ma sensu wogole kupowac.rama peka i jest generalnie DO D.U.P.Y!!
zmorą tego sportu jest to że zrobił sie TRENDI :/
DangerousMike
Kontakt:

Post autor: DangerousMike »

masakrator lol, niby skad to wiesz?????
Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat....
http://www.northshore.friko.pl
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

MASAKRATOR?? jeździłeś, widziałeś... no ludzie dajcie spokój... owszem może te ramy IDEALNE nie są.. ale za taką kase naprawdę nie ma co narzekać!:) tych ramek jest u nas naprawdę sporo i większośc uważa ze to naprawdę dobry produkt... owszem zdarzają sie wadliwe sztuki, ale tak jest wszędzie... zauwazyłem tylko ze na DunCon`a to jakaś taka nagonka jest;p nie nie, ja ich nie bronie... ale odniosłem takie dziwne wrażenie. Przecież zeszłoroczny amstaff to był Santa Cruz Cameleon... dokładie to samo, z tej samej fabryki tylko pisało CD zamiest Santa... i nie kosztowało 2500zł tylko 650:-) na santa cruza nikt nienarzekał... baa, jakby ktoś miał tego sata cruza to poprostu byłoby mistrzostwo świata!! a DuCon? odrazu posypała się krytyka.. no cóż... tacy już jesteśmy:-) tutaj naprawde nie opłaca się wychodzić z jakąkolwiek inicjatywą....
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

zgodze sie z _Outsieder'em-z tym ze faktycznie-w wypadku niedorob sant'a cruz'a mozna by sie bylo mocno strzepic-placic 2,5k za hardtail'a to troche duzo dla mnie wiec...:) a w wypadku DC mamy troche gorsza jakos wykonania ale za to mamy rowniez gwarancje ze w razie jakichkolwiek problemow nasza ramka zostanie od reki zastapiona nowa ;).A Ty Masakrator powiedz-ile amstaffow juz zajezdziles??A wszystkich Duncon'ow??
pzdr
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

klekot wes nie wygaduj glupot bo mam w niej Maxxis Miniona 2.7 na Dm24 i wchodzi, co prawda malo miejsca zostaje, ale wchodzi, i z centra jezdzilem.
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

o to tak maly offtopic:

czy jest w Poslce ktos kto moglby mi zalatwic adapter do tarczy do tego Santa Cruza Cameleona? Bo potrzebuje do mojego amstaffa a duncon juz ich nie robi :( Wydaje mi sie, ze ten od SC by pasowal. Wie ktos moze gdzie moglbym sie po niego zglosic? Jakis adres, mail, tel. cokolwiek.
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

do historii o DC bylem nastawiony sceptycznie do czasu kiedy kolesiowi sie w DC Cock skrzywilo mocowanie tylnego hamucla tarczowego ....... te ramy sa robione z plastiku!!
Local Swinga-Swinga
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Bartec => ja mam adapter od Chameleona-kosztowal mnie 160zl...
podam podam Ci maila
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
klekot
Kontakt:

<GunloK>

nie wygaduje glupot, jestem Ci w stanie udowodnic to co napisalem, a nawet zalozyc sie z Toba o krate browca.

moze Ty masz starszego amstaffa, a poza tym maxxis ma inna szerokosc opon niz tioga przy tych samych rozmiarach, a po drugie nie przyrownuj kola 24` do 26`
ja podalem przyklad konkretnej opony i tak niestety po prostu jest:(
klekot
Kontakt:

aha!

dodam jeszcze, ze chodzi o szerokosc GORNYCH ramion trojkata a nie dolnych!!!
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

tioga factory dh od kolegi na troche wezszej feldze weszla mi normalnie i jest wdocznie ciensza niz moj maxxis. ja mam 26", TEGOROCZNY (tj. 2004 jak by ktos nie wiedzial) i tak jak mowilem Maxxis Minion 2.7 wchodzi normalnie, jest maly luz.

Moze sie nie znam ale wydaje mi sie ze 2.3" tioga < 2.7" maxxis, bo jak nie to ktos musial bys pijany piszac te numeracje.
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

Piotrex co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi: "(...) a w wypadku DC mamy troche gorsza jakos wykonania ale za to mamy rowniez gwarancje ze w razie jakichkolwiek problemow nasza ramka zostanie od reki zastapiona nowa ;)" Właśnie o to chodzi, że wykonanie DC nie było/nie jest gorsze.. bo to dokładie TE SAME RAMY!!! z tej samej fabryki i tych samych materiałów.. Santa Cruz poprostu nie wykupił całego "nakładu", więc DC skorzzystał z okazji... Ale pomijając ten fakt... CD za tą kase są naprawdę OK... taka tosa.. gdzie kupisz za tą forse rame z 4 zawiasami i VPP?? no nigdzie... :) A jak coś się schrzai zawsze masz gwarację, która z tego co mi wiadomo w DC jest naprawdę bardzo czesto uwzględniana, bez głupich wymówek:) Owszem zdarzają sie wpadki, ale gdzie się nie zdarzają?:-) PEACE na świeta dla wszystkich!!;-)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
klekot
Kontakt:

<GunloK>

Jezeli jest tak jak mowisz to tylko swiadczy o tym jak skrajnie sa w stanie spieprzyc rame. Bo jezeli rama z tego samego roku ma tak duze roznice w wykonaniu to pozostawie to bez komentarza.
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

Z tego wniosek, ze rame spi**rzyl Santa Cruz :P
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
gieras
Kontakt:

Post autor: gieras »

rowniez jestem w trakcie zbierania na amstaffa.

Co do postow na temat ze ramy sa do doopy - jest przeciez gwarancja, wiec jak sie cos z.jebie, to daja ci nowa ramke i znowu gwarancje.
intymnie-sklep.com.pl
ODPOWIEDZ