jaki łancuch do trailu?tylko chodzi mi o kasete a nie o singla wiec jesli moglibyscie mi pomoc bo nie chce za szybko go zrywac od pedal kickow a z urywaniem mam problemy dosyc czesto sie mi to zdaza...dzieki z góry
jesli masz kase to polecam rohloff slt 99 jest bardzo dobry moj brat go ma juz 2 lata i nie slychac ze zmieniasz przezutke. jest zajebiscie mozny. ladny :) i dosc drogi (kosztuje 190 zł)
Jak do kasety to pozostaja Ci dobre lancuchy mtb od shimano/kmc/rohloff'a, a do singla tylko KMC KoolChain, za ktorego koxx.pl w wersji 3/32" chce chore 80 zlotych, przy normalnej cenie sklepowej 39 zl (sic!)
kasy oczywiscie nie mam...teraz kupiłem shitmanowski i ciekawe ile wytrzyma...w SS sie nie zabawie bo ja tesh duzo podjezdzam pod gore takze nie zagrało by to u mnie...moze kiedys...
Kup se KMC coll chain o ktorym mowa powyżej,kosztuje 35 zł jak nie ma go u Ciebie w mieście to poszukaj na allegro. Łańcuch jest szeroki ale spokojnie obsługuje 6 przełożeń w kasecie. Na rok spokojnie Ci wystarczy. Jak chcesz chodzić z prostym nosem to nie kupuj sramów,shimano, connexów nawet najwyższe modele nie dają rady w trialu!
w sumie to moge polecic tylko KMC zlamalem juz pare lancuchow wippermann'a w tym connex'a. kumpel jezdzi na kmc ani razu go nie zerwal a wlasnie do mnie doszedl nowy kmcuś na singla. mysle ze sie oplaca bo echo robi identyczne lancuchy tyle ze ze swoim logiem.
niekupuj zadnego syfa shimano to jedna wielka lipa ,no chyba ze lubisz jak na murku wysokosci 1,5 metra przy kicku tracisz lancuch i pikujesz w dol.sachs jakis wyrzszy model cos powyzej 39 lub jak pisza kmc
K710 jest na 1/8", fajny do zebatek i wolnobiegow bmx na 1/8" ale po zwyklych mtb tez chula. Natomiast nie wiem wlasnie jak te lancuchy typu KoolChain smigaja po kasecie, chyba ze komus nie zalezy na precyzji dzialania...
kmc kool chain - mozna go teraz dorwac na allegro albo kup sobie łancuch srama tylko nie najnizszy model ja mam srama pc 38 i jak narazie wszystko ok najwazniejsze zeby go dobrze spiąć bo rozerwanie łancucha bywa bardzo bolesne