SKOK
SKOK
ludzie
powiedzcie mi jak zwiększyc skok w np RST omega T4 albo w innym ma ktos jakis patent
powiedzcie mi jak zwiększyc skok w np RST omega T4 albo w innym ma ktos jakis patent
My bike is my live <zycie bez bika niebyloby wypelnione>
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A właśnie że można rst powiększyć.Tylko że ja miałem dwu półkę i z 89 mm wycisnąłem 120mm!!!Ale dlaczego przez powiększenie skoku goleniei miały pękać? Przecież ich długość pozostała ta sama.(jak miały pęknąć to i bez tuningu by pękły)Tuning polegał na dodaniu dłuższej sprężyny, obcięciu takiego plastikowego krzyżaka(ci co mają rst dwupółkę wiedzą o co lata) i zastąpienie wyciętej części tą właśnie dłuższą sprężyną.Można nieznacznie wysunąć lagi górne z dolnych stosując podkładki pod ślizgi,ale wtedy się luzy dużo szybciej robią.A i jeszcze skrócenie sprężyn negatywnych
-
- Kontakt:
-Przemooo-, zmniejszyłem skok bo chciałem uzyskać fajniejszą geometrię rowerka - teraz baza kół skróciła się o 50mm, no i zwiększył się kąt główki.
W dodatku tak przyciąłem sprężynę że mam charakterystykę pracy która bardziej mi odpowiada - amor jest miękki i w całości wykorzystuje skok. Czasem zdarza mi się go dobić na większych dziurach, ale to rzadkość :))))
W dodatku tak przyciąłem sprężynę że mam charakterystykę pracy która bardziej mi odpowiada - amor jest miękki i w całości wykorzystuje skok. Czasem zdarza mi się go dobić na większych dziurach, ale to rzadkość :))))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt:
bierzesz szlifiere przecinasz golenie górne szukasz rurek a takim samym rozmiarze wspawujesz w miejsce przeciecia...wszystko malujesz złotym spreyem..żeby sie slizgało....a potem jedziesz do sklepu kupujesz bułki i wracasz....zadowolony ze masz na głowie full face....
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
i niestety pacanie zostales na tym poziomie intelektualnym jaki miales kiedy przemooo papu dobrze nie mogl nawe wymowic ... z tego co widac to dysponujesz durniu taka wiedza techniczna jak dzieci w przedszkolu (oby az taka...) idz kurwa pompowac drzewa ciulu . zreszta bencwale "i z 89 mm wycisnąłem 120mm" wiec chyba kurwa nie wysuneles ich o 1 cm :| ale i tak lejemy na ciebie frajerze ... smierdzisz moczem i starymi ludzmi ,zasrany tetryku , ciagnij pałe i *********** z forum :]