montser vs 888
-
- Kontakt:
no wreszcie :)
w koncu gadacie sensownie tzn uzasadniacie swoje teorie :)
co fakt to fakt monster jest bardzo żywotnym amorem nie trzeba z nim nic robić praktycznie wszytko jest wykonane starannie i z metaku oczywiscie oprócz usszczelek:)
praca monstera jest rewelacyjna 888 ma więcej tylko regulacje kompreji chociaz w sumie w mosterze to byi tak to nic nie dało bo mnie się jesczze go nie udało dobić...
w koncu gadacie sensownie tzn uzasadniacie swoje teorie :)
co fakt to fakt monster jest bardzo żywotnym amorem nie trzeba z nim nic robić praktycznie wszytko jest wykonane starannie i z metaku oczywiscie oprócz usszczelek:)
praca monstera jest rewelacyjna 888 ma więcej tylko regulacje kompreji chociaz w sumie w mosterze to byi tak to nic nie dało bo mnie się jesczze go nie udało dobić...
-
- Kontakt:
a propos wagi, wzial ktos pod uwage fakt ze dentka, oponka, obrecz, i piasta tez waza ! Wcale nie kilka gram ! Tak wiec jak ktos wsadzi dentke zjazdowa (ok 500g) do tego oponke (ok 1400g) do tego super piaste (ok 350g) i obrecz (800g) to robi sie niezla kotwica ! Wiec 1kg roznicy to niewiele - a predzej spogladaj na to, jak chcesz jezdzic. Opinie miales powyzej - co do czego. Ja bym bral Shivera, Dnm Usd albo Dorado - coz kocham upside'y :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
DM+Rohloff
-
- Kontakt:
[quote="dusix"]czemu pro riderzy nie jezdza w zjezdzie na monsterach ?? [/quote]
Hmmm, kolega mogl nie myslec swiadomie o rowerze w czasach, gdy scigal sie Corrado Herin. W roku 1999 smigal na tym i szlo mu niekiepsko.
Nie doczytalem do konca, ale juz widze madry glos w sprawie masy przedniego kola. Slusznie kolega zwraca uwage, ze w takiej sytuacji 1kg masy nie odgrywa specjalnego znaczenia. W swiecie pro DH jednak kazdy kilogram spowalnia (bezwzgledna fizyka), ale w tej sytuacji zawodnicy moga sobie pozwolic na lekki sprzet, bo czesci zamienne nic nie kosztuja - oni wymagaja sprawnego sprzetu. Zreszta materialy do wykonania high endowych widelcow sa zwykle inne, niz w wypadku elementow z produkcji seryjnej.
Nie mozna powiedziec, ze 888 to zly widelec, jednak dla mnie pewnym dodatkowym atutem jest to, ze Monster ma golenie laczone frezowana podkowa, a lagi w 888 to jednak odlew.
Hmmm, kolega mogl nie myslec swiadomie o rowerze w czasach, gdy scigal sie Corrado Herin. W roku 1999 smigal na tym i szlo mu niekiepsko.
Nie doczytalem do konca, ale juz widze madry glos w sprawie masy przedniego kola. Slusznie kolega zwraca uwage, ze w takiej sytuacji 1kg masy nie odgrywa specjalnego znaczenia. W swiecie pro DH jednak kazdy kilogram spowalnia (bezwzgledna fizyka), ale w tej sytuacji zawodnicy moga sobie pozwolic na lekki sprzet, bo czesci zamienne nic nie kosztuja - oni wymagaja sprawnego sprzetu. Zreszta materialy do wykonania high endowych widelcow sa zwykle inne, niz w wypadku elementow z produkcji seryjnej.
Nie mozna powiedziec, ze 888 to zly widelec, jednak dla mnie pewnym dodatkowym atutem jest to, ze Monster ma golenie laczone frezowana podkowa, a lagi w 888 to jednak odlew.
http://tiny.pl/8mm
Monster. Jak mieszkałem w Bydgoszczy miałem dwóch kumotrów, którzy mieli Monstery. Jeden 2003, drugi 2002. To jest po prostu T34. Faktycznie jest to amor od motocykla (taka sama technologia), przystosowany do roweru. Monster i jeszcze raz Monster.
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
gimme some sunshine, one piece...
[b]Inur[/b] koles przeciez to jest logiczne ze na pojedynczym dropie targniesz przod to cie nei zniesie ale jak popierdalasz w zjezdzie przejedzies zjakos czesc trasy jestes juz zmeczony jedziesz w dol a tu nagle drop i musisz targnac szybko przod to uwierz mi przy ktorym takim dropie waga ma znaczenie
Xprot:"inny fakt ze kupujac amora, KUPUJAC nie dostajac od sponsora zwykle masz nadzieje ze ci chwile podziala..... "
sorry jezeli twierdziles ze waga dla ciebie nei am znaczenia to dlaczego sponsorzy nie daja im monsterow???
pozatym koles napisal ze wiecej bedzie zjezdzal niz skakal dropy
ten post byl ostatni
panowie max i xprot sa mega forumowiczami i ich "cuda" sa zawsze najlepsze a rady zawsze dobrze trafione , wiec nie ma sie co klucic
Xprot:"inny fakt ze kupujac amora, KUPUJAC nie dostajac od sponsora zwykle masz nadzieje ze ci chwile podziala..... "
sorry jezeli twierdziles ze waga dla ciebie nei am znaczenia to dlaczego sponsorzy nie daja im monsterow???
pozatym koles napisal ze wiecej bedzie zjezdzal niz skakal dropy
ten post byl ostatni
panowie max i xprot sa mega forumowiczami i ich "cuda" sa zawsze najlepsze a rady zawsze dobrze trafione , wiec nie ma sie co klucic
-
- Kontakt:
Przestan... niech to nie bedzie ostatni post.
Nie uwazam sie za pana i znawce, i zlosci mnie jak ktos tak o mnie pisze, cynicznie w dodatku.
Po prostu mowie jak jest, monster naprawde jest trwalszy, jesli kolega ma zamiar sie scigac to i na monsterze sie posciga.
A na 888 juz nie polata, bo na bank nie ma takiej techniki zeby ten amor to zniosl.
Nie uwazam sie za pana i znawce, i zlosci mnie jak ktos tak o mnie pisze, cynicznie w dodatku.
Po prostu mowie jak jest, monster naprawde jest trwalszy, jesli kolega ma zamiar sie scigac to i na monsterze sie posciga.
A na 888 juz nie polata, bo na bank nie ma takiej techniki zeby ten amor to zniosl.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: