ZAŁATWMY SKATEPARK W WARSZAWIE !!
Leszek rally ha znam ten skatepark:D oczywisci z filmu...;/ a pozatym my takich skateparkow w polsce nei dozyjemy.......;//;/;/;/;/;/
dr_jeckyl no jak bys mogl to wkleic tutaj bylibysmy ci wdzieczni:)
no dobra ludzie wezmy sie do roboty !!!!!!!! bo to trzeba by bylo juz zaczac kombinowac zeby juz luty/mazec jak nei bedzie sneigu zeby ruszyly roboty to by byl jakos w wakacje gotowy moze:)
dr_jeckyl no jak bys mogl to wkleic tutaj bylibysmy ci wdzieczni:)
no dobra ludzie wezmy sie do roboty !!!!!!!! bo to trzeba by bylo juz zaczac kombinowac zeby juz luty/mazec jak nei bedzie sneigu zeby ruszyly roboty to by byl jakos w wakacje gotowy moze:)
siem. niema takiej mozliwosci na to zeby prace ruszyly w lutym lub marcu bo same projkty zajma tyle czasu... ale w poniedzialek postaram sie wrzucic tu to podanie i skate park i mozn rzucin termin gdzie sie spotkaja wszyscy bikerzy w jednym miejscu z dowodami osobistymi i koniecznie potrzebny jest pesel. i zbierzemy podpisy swoje i bedziemy jezdzic po miescie proszac ludzi o podpisy... pomysl jest tylko trzeba zaczac dzialac... !!!!!
i to szybko....
dr
i to szybko....
dr
[quote="Eee..."]taa.. zrobmy kryty tor bmx "rejsing;)" plus dirty. normalnie sama mysl mnie ponieca;p szkoda ze to jednak nie realne;( zatrudnijcie jakas laske, wyslijcie do urzedu i niech ona tam "pozałatwia":D[/quote]
gorzej jak urzędasy będą płci żeńskiej :D
ale pomysł ze sk8parkiem jest zajebisty
gorzej jak urzędasy będą płci żeńskiej :D
ale pomysł ze sk8parkiem jest zajebisty
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
siema. wlasnie wracam z urzedu miasta i dowiedzialem sie ze UE zgodzila sie dac kase na skate park w moim miescie!!!! ZAJEBISCIE!!! jezeli nadal chcecie sie tym zajac to najlepiej zbiezcie 3 osobowa grupke, i idzcie do urzedu... jezeli zapytacie to pokieruja was do odpowiedniego pokoju który sie tym zajmie... zapytajcie czy jest mozliwosc zorganizowania czegos takiego, ze bedziecie zbierac podpisy mieszkancow o zgode na ten pomysl, uzasadnijcie ze na jutrzence jezdza tylkoo rolki i deski lub Bmxy a wy nadal nie macie gdzie jedzic... wokoll parku wybudujcie dirty male i duze zeby mozna sie pouczyc jak ktos nie umie i ze bikerzy z calej wawy sie zainteresowali tym pomyslem i beda tam pilnowac porzadku zeby nie bylo syffu do oklola bo to wkoncu sobie bedziecie brudzic,,, jest szansa ze was wysluchaja i zacznijcie dzialac w tj spr. pokazcie rowniez projekt parku z krakowa!!!! powodzenia...!!!!!
dr
www.jakoobcycles.pl
Dr_Jeckyl nie chce ostudzać Twojego zapału ale w Warszawie tak łatwo nie będzie. Nie przepchniesz projektu przez Radę Miejską jeżeli nie będziesz miał załatwionego poparcia którejś frakcji politycznej w radzie bo nikt cie nie poprze. W Brwinowie odwaliłeś kawał dobrej roboty ale pamiętaj że w Warszawie rządzi Kaczor, który trzyma za mordę swoich radnych i jak nie kiwnie palcem to oni nic nie zrobią bez jego zgody, a w dodatku sam również ma głęboko jakoiekolwiek inicjatywy społeczne.
Proponuję tobie i wszystkim zainteresowanym połączenie sił
Działam w młodzieżówce i od ok miesiąca pracuję nad zorganizowaniem w swojej organizacji acji na rzecz budowy sk8parku. Planowałem rzucić podobny topic tu na forum za jakieś 2 tygodnie ale właśnie zobaczyłem ten.
Ponieważ 18 stycznia mam zebranie w młodzieżówce na którym planuję przedstawić projekt. Jeżeli jesteście zainteresowani to chciałbym się skontraktować wcześniej z paroma osobami abyśmy wykombinowali coś wspólnie
PS. Chciałbym i pewnie wszyscy by tak woleli, aby była to akcja społeczna a nie polityczna (chociaż polityki sie tu nie uniknie) więc proponuję formułe taką że to jest wasz pomysł (bo jest) a młodzieżówka was wspiera.
Jeżeli znajdą się zainteresowani z innych młodzieżówek (ja jestem z FMS) to także proszę o kontakt - możemy zrobić coś razem dla wspólnego dobra zamiast kłócić się o poglądy.
moje namiary:
ninsei@wp.pl
gg 4528536
Proponuję tobie i wszystkim zainteresowanym połączenie sił
Działam w młodzieżówce i od ok miesiąca pracuję nad zorganizowaniem w swojej organizacji acji na rzecz budowy sk8parku. Planowałem rzucić podobny topic tu na forum za jakieś 2 tygodnie ale właśnie zobaczyłem ten.
Ponieważ 18 stycznia mam zebranie w młodzieżówce na którym planuję przedstawić projekt. Jeżeli jesteście zainteresowani to chciałbym się skontraktować wcześniej z paroma osobami abyśmy wykombinowali coś wspólnie
PS. Chciałbym i pewnie wszyscy by tak woleli, aby była to akcja społeczna a nie polityczna (chociaż polityki sie tu nie uniknie) więc proponuję formułe taką że to jest wasz pomysł (bo jest) a młodzieżówka was wspiera.
Jeżeli znajdą się zainteresowani z innych młodzieżówek (ja jestem z FMS) to także proszę o kontakt - możemy zrobić coś razem dla wspólnego dobra zamiast kłócić się o poglądy.
moje namiary:
ninsei@wp.pl
gg 4528536
pozdr
Ninsei
Ninsei
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Najlepiej pójść do urzędu, w dniu jakiejś rocznicy, zaprosi się TVP, powie się, że będzie 40 bikerów, którzy "wwalą" się do urzędu miasta i będę prosili, i jeździli po mieście, po podpisy. Wtedy efekt będzie spotęgowny. Też by się przydało napisać, do Masy Krytycznej, aby jeden przejazd był poświęcony budowie Skate parkowu, wtedy zebrało by się w CH.UJ podpisów i trochę kasy, na dobry początek (np. na projekt, z którym by następnie poszło do Miasta)
hui
przemo... ja nie uwazam, ze bekflip to jest nie wiadomo co, uwazam, ze 360 jest latwiejsze ale wiesz pod jakim wzgledem? ze koontrolujesz rower... czujesz sie pewnie jak go cwiczysz... a bekflipa? jak nie masz basenu z gombkami? nie zbyt... ale swoja droga, bylem drugiego dnia na pokazie best trick bo 1wszego nie udalo mi sie, to nie widzialem zadnej 3-6, widzialem tylko jak ktos probowal... na tym dirt'ie pierwszym... ale mu nie wyszlo niestety.
thugrider@wp.pl
jezeli chodzi o projkt to zapomnijcie o nim poniewarz wszystko musi byc zgodnie z przepisami a one stanowczo mowia ze na projekt ma byc zrobiony przetarg!!!! i nic tego nie zmieni, tak samo na wybudowanie skateparku!!! Ninsei rozsadnie gada wiec niech on wami pokieruje. jezeli macie juz czlowieka w Urzedzie to sie trzymajcie jego!! Masa o tematyce parku to tez zajefajny pomysl ale jezeli chodzi o tv to watpie zeby on sie tym zainteresowali... kolejny problem to nie idzcie cala hmarą do Urzedu bo odrazu was wywala, ustalcie wszystkie propozycje wczesniej i niech ida najbardziej kompetentne osoby ktore maja glowe na karku... Ninsei ma 18 zebranie wiec w przeciagu nastepnych 2-3 tyg. trzeba zaczac zbierac podpisy od mieszkancow miasta i to nie tylko tych z rowerami...
PROZBA DO NINSEI. skoro lapiesz sie w tych wszystkich papierkowych srawach to nakresl podanie jakie mozna przedstawic na radzie i wrzuc je na DH, niech kazdy je sobie przeczyta, sciagnie i wydrukuje a nastepnie niech zbier juz podpisy... jak juz bedzie ich wystarczajaco duzo to trzeba sie umowic w jednym miejscu i wszystkie zebrac dla 1 osoby... jezeli macie jeszcze jakies pomysly to walcie smialo...
PROZBA DO NINSEI. skoro lapiesz sie w tych wszystkich papierkowych srawach to nakresl podanie jakie mozna przedstawic na radzie i wrzuc je na DH, niech kazdy je sobie przeczyta, sciagnie i wydrukuje a nastepnie niech zbier juz podpisy... jak juz bedzie ich wystarczajaco duzo to trzeba sie umowic w jednym miejscu i wszystkie zebrac dla 1 osoby... jezeli macie jeszcze jakies pomysly to walcie smialo...
pierdolenie !! kurna zrobic skatepark.. zobaczcie na stronie www.thc.j.com link do pyrlandii.. maja projekt miejsce.. a nie ma.. prawnika !! bo to prawnika trzeba a nie grupi rowerzystow debili co mysla ze 1000 podpisow cos zmieni... a poki nie zrozumiecie tego nic sie nie zmieni..
www.hcfr.pl !!
Nie denerwuj się tak Bkillah. Tak sie fajnie składa że matka mojego kumpla z młodzieżówki ma własną kancelarię prawniczą :) więc może uda mi się załatwić pomoc. Ja 18 stycznia na zebraniu w młodzieżówce przedstawie pomysł akcji na rzecz budowy sk8parku i zaczne załatwiać kontakty. W przeciągu 2 tygodni prawdopodobnie uda mi się porozmawiać z jednym z wiceprzewodniczących Rady Miasta i z przewodniczącą "Komisji Samorządowej i Integracji Europejskiej" w Radzie bo to do tej komisji trzeba będzie złożyć wniosek. Postaram się również ale nie wiem czy mi się uda jescze w tym miesiącu prozmawiać z przewodniczącym Komisji Sportu i Turystyki i z przewodniczącym Komisji Ładu Przestrzennego w Radzie Miasta bo te komisje będą najprawdopoidobniej dodatkowo opiniować ten wniosek.
DO DR_JECKYL: Mogę spróbować napisać pismo, ale przyznajesię otwarcie,że nie organizowałem jeszcze nigdy akcji na tak szeroką skalę więc mam prośbę abyś przesłał mi na maila jako materiał pomocowy jak ty to załatwiałeś u siebie (wzory pism, jakie dokumenty etc). Ja postaram się załatwić jak najwięcej tutaj ale przyznam że twoja pomoc bardzo by mi się przydała.
Kiedy będziemy mieli gotowy wniosek, dopiero wtedy będzie można zacząć zbierać podpisy (ludzie muszą widzieć co podpisują noi nie?). Masa Krytyczna to znakomity pomysł na promocję akcji, ale oprócz tego trzeba będzie jeździć po mieście i zbierać podpisy od każdego przechodnia (dosłownie) i zapewniam że niebędzie to proste bo każdy wpis poparcia musi być w postaci: imię, nazwisko, PESEL, podpis a po 1 mało ludzi nosi dowody ze sobą (jeszcze mniej pamięta pesele), po 2 nie każdy będzie chętny do podawania swojego peselu i po 3 tych podpisów powinno byc kilka lub kilkanaście tysięcy, żeby dać do zrozumienia władzom, że społeczeństwo to popiera, żeby nie skasowali nas argumentem, że komuś to może przeszkadzać.
Pójście z tym do mediów było by super ale jest troche mało realne. Łatwiej byłoby załatwić artykuł w Super Expresie (tak wiem że to brukowiec ale ludzie to czytają;)) że warszawscy rowerzyści i młodzieżówka robią taką a taką akcję + parę fotek, czyjaś wypowieź, etc Dziennikarze w takich gazetach jak Super Express czy Fakt nie mają za dużo dobrych tematów i często czepiają się każdej sensacyjki więc wydaje mi się że mogliby łyknąć taki temat.
DO DR_JECKYL: Mogę spróbować napisać pismo, ale przyznajesię otwarcie,że nie organizowałem jeszcze nigdy akcji na tak szeroką skalę więc mam prośbę abyś przesłał mi na maila jako materiał pomocowy jak ty to załatwiałeś u siebie (wzory pism, jakie dokumenty etc). Ja postaram się załatwić jak najwięcej tutaj ale przyznam że twoja pomoc bardzo by mi się przydała.
Kiedy będziemy mieli gotowy wniosek, dopiero wtedy będzie można zacząć zbierać podpisy (ludzie muszą widzieć co podpisują noi nie?). Masa Krytyczna to znakomity pomysł na promocję akcji, ale oprócz tego trzeba będzie jeździć po mieście i zbierać podpisy od każdego przechodnia (dosłownie) i zapewniam że niebędzie to proste bo każdy wpis poparcia musi być w postaci: imię, nazwisko, PESEL, podpis a po 1 mało ludzi nosi dowody ze sobą (jeszcze mniej pamięta pesele), po 2 nie każdy będzie chętny do podawania swojego peselu i po 3 tych podpisów powinno byc kilka lub kilkanaście tysięcy, żeby dać do zrozumienia władzom, że społeczeństwo to popiera, żeby nie skasowali nas argumentem, że komuś to może przeszkadzać.
Pójście z tym do mediów było by super ale jest troche mało realne. Łatwiej byłoby załatwić artykuł w Super Expresie (tak wiem że to brukowiec ale ludzie to czytają;)) że warszawscy rowerzyści i młodzieżówka robią taką a taką akcję + parę fotek, czyjaś wypowieź, etc Dziennikarze w takich gazetach jak Super Express czy Fakt nie mają za dużo dobrych tematów i często czepiają się każdej sensacyjki więc wydaje mi się że mogliby łyknąć taki temat.
pozdr
Ninsei
Ninsei
elo elo
widze ze macie problem.
ja moge wam choc troche pomóc..
u nas na dzielni załozylismy sobie stowarzyszenie..
jezst zarestrowane i tak dalej -czyli legalne.
na stowarzyszenie mozna rózne takie rzeczy robic.. :)
i w wielu rzeczach moze to pomóc..
stowarzyszenie zajmuje sie promowaniem kultury fizycznej w warszawie..
jak byscie mieli projekt i plan biznesowy (mniej wiencej tej akcji-mozemy sie spotkac pomyslec a wtedy my sie z tym udamy po dotacje z uni bo na to jest w *** kasy..zaufajcie mi :)
jest jej tyle ze mozna budowac i budowac:)
elo
widze ze macie problem.
ja moge wam choc troche pomóc..
u nas na dzielni załozylismy sobie stowarzyszenie..
jezst zarestrowane i tak dalej -czyli legalne.
na stowarzyszenie mozna rózne takie rzeczy robic.. :)
i w wielu rzeczach moze to pomóc..
stowarzyszenie zajmuje sie promowaniem kultury fizycznej w warszawie..
jak byscie mieli projekt i plan biznesowy (mniej wiencej tej akcji-mozemy sie spotkac pomyslec a wtedy my sie z tym udamy po dotacje z uni bo na to jest w *** kasy..zaufajcie mi :)
jest jej tyle ze mozna budowac i budowac:)
elo
live fast
die young
die young
-
- Kontakt: