Co lepsze marchoczi czy ROCK SHOX

Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

Nie wiem!:/

tak naprawde ciezko stwierzdzic kiedys w dawno temu gdy na rynku byla 1 Z1, Z2, Z3 wybor byl prosty to ciezszej jazdy tylko marzocchi, mialy 2 sprezyny i byl lus, poztym kiedys wszystko bylo skrecane a teraz nie:(

Rock Shox robil widelce do XC/turystyki glownie bardzo odchudzal swoje widelce i zaczely pekac to spowodowalo ze w nastepnych latach sie ciezsze zrobily i przestaly pekac.

A obecnie obydwie, firmy stoja na podobnym poziomie. Ja mialem Psylo SL i powiem, ze pod wzgledem mozliwosci i pracy byl bezapelacyjnie lepszy od kazdej Z1, jedyna wada byla gorsza sztywnosc( w modelach 2001 krotkie slizgi) potem poprawili.
Co do 8!k3r

1. ze Junior ma 2 polki wiec sztywnosci nie sposob porownac a
2. tak nie dbaj sobie o Juniora to sie przekonasz czy taki bez obslugowy, ja mam takie odczucie ze Marzocchi dostaja strasznego mula, jak sie ich nie serwisuje. Powtarzam o sprzet niezaleznie jaki trzeba dbac!!!!!!!!!!

A patrzac na to co jest w tym roku to moj wybor ROCK SHOX

a zaraz ktos wypali ze nie maja nic do street/dirt fakt ale zdecydowanie wole zaryzykowac Manitou Stancem niz Dirt Jumperem,
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

a nie doczytalem 2 strony ale ogolny wniosek co wy pierdoli.cie o wytrzymalosci prawda jest taka ze sie wszystko o technike opiera, jak walniesz konkretnego dziobaka to wsyztsko rozlozysz. w chainreaction 1 chyba Chase na sidzie jezdzil?? (zaraz bedzie ze sponsorowany). A ze zekomo tyle slabsze sa RS-y od marzocha prosze od znawcow o kilka fotek popekanych Psylo z checia obejrze bo marzokow widzialem kilka

A co do ilosci modeli to poco mi Z1, all cos tam, 66, i jeszcze cala masa syfu jak wystarczy jeden RS Pike, lub np Manitou Sherman ta liczba modeli w marzocchi tylko sieczke z mozgu robi, a potem przychodza typy i daja teksty w stylu e to sie nie na daje do streetu bo na stronie producenta bylo FR lub chu.j wie co
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

moze mz nie robi bog wie jakih jednopolkowcow ale dwupolki sa wyjebane...niewiem jak rs bo nie jezdzilem
http://miniurl.pl/12397
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

pisalem ze marcochy lepsze ale pike jest zajebisty :D lenosky go ma w nwd 5 :D:D
Luzer
Kontakt:

Post autor: Luzer »

a ja sądze, że manitou są najlepsze. nie koniecznie zaraz chodzi tu o super jakość, ale są naprawde niezłe, mają dobrą gwarancje i cena nie jest jakaś wywalona w kosmos.
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Manitou i cena nie wywalona w kosmos??????
Przecie Manitou jest droższe od Foxa
bad

Post autor: bad »

ssajcie, tak jak marzocchi
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

co niektoorzy z was to skonczeni debile, heheh
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
allied

Post autor: allied »

hahaa człowiek o nicku jazda napisal cytuje [nie chce mi sie quote dawac heh]:

"a i cos wam powiem na niekorzysc marzoka , od niedawna prawie wszytskie modele marzoka są produkowane przez suntora.
pozdro for all i nie klóćcie sie"

brawa dla tego pana :ASD, kup se musk, a wtedy zarejestruj sie na nowo
rzycje rzycje jest now-elo
Robix
Kontakt:

Post autor: Robix »

HGW ktora firma jest lepsza. Chodzi ci o wyniki finansowe? RS jest firma nalezaca do Srama weic chyba zarabiaja wicej kasy.

Produkty. NIe jestem fanem wloszczyzny. Popatrz na samochody - Fiat, Alfa. Ładnie wygladaja ale jakosc srednia. Do amorow mam podobne podejscie. Chociaz 888 jest nie do wyjebania.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

olisko-RS to skrót od Rock Shock!!!!

<lol> :P
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
maniek1990
Kontakt:

Post autor: maniek1990 »

marzocchi a szczegolnie modele z 2003 roku:)..pozdrO:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=378444
Zarkon
Kontakt:

Post autor: Zarkon »

Piszcie dalej a pod koniec zrobie podliczenie i zobacze która z firm jest lepsza według tego forum.................................

Dzięki wielkie Zarkon
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

marcochi za dużą wagę przykłada do wyglądu, wszędzie jakieś literki m, a to na pewno nie zwiększa wytrzymałości. Ja tam wolę RS albo manitou.
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
rider1987
Kontakt:

Post autor: rider1987 »

hmmm ja teraz mam zamiar kupic amora na qr20 do draga 14 a chcem jedzic w gorach i myslalem wlzoyc do draga amor 130-150 . w cenie 1600 . Co byscie mi polecili???:D
ruckus
Kontakt:

Post autor: ruckus »

Przegladalem sobie ostatnio dzial buy&sell na pinkbike.com i zauwazylem ze prawie 80% amorow ktore ktos chce sprzedac to Marzocchi. I teraz pytanie...Czy rzeczywiscie jest ich tak duzo na rynku, czy...jest to takie gowno ze wszyscy tego chca sie pozbyc....? Ostatnio bardzo spodobal mi sie Pike...duzy zakres skoku, no i J.Lo na nim jezdzi : )
cool_cat
Kontakt:

Post autor: cool_cat »

Jezeli w filmie ktos na jakims amorku jezdzi to nieznaczy ze jest dobry itp. dla nich nie ma roznicy na czym jezdzic i co dobijac , co sponsor daje to jest dobrze ... A takie rozne ludziki napatrza sie filmow i kopuja tylko dlatego ze ich ulubiony rider jezdzi na takim ... czy nie tak jest ?
Giant STP 2 'o5 w/ Psylo SL
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=490045
ruckus
Kontakt:

Post autor: ruckus »

nie, no jasne...dlatego ten usmiech na koncu... ale z tymi amorami na pinkbiku to dziwna sprawa....
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

MANITOU... chociaz na razie moge sobie tylko na nie popatrzec jazda za 2-3 miechy...
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
ODPOWIEDZ