Co lepsze marchoczi czy ROCK SHOX
Nie wiem!:/
tak naprawde ciezko stwierzdzic kiedys w dawno temu gdy na rynku byla 1 Z1, Z2, Z3 wybor byl prosty to ciezszej jazdy tylko marzocchi, mialy 2 sprezyny i byl lus, poztym kiedys wszystko bylo skrecane a teraz nie:(
Rock Shox robil widelce do XC/turystyki glownie bardzo odchudzal swoje widelce i zaczely pekac to spowodowalo ze w nastepnych latach sie ciezsze zrobily i przestaly pekac.
A obecnie obydwie, firmy stoja na podobnym poziomie. Ja mialem Psylo SL i powiem, ze pod wzgledem mozliwosci i pracy byl bezapelacyjnie lepszy od kazdej Z1, jedyna wada byla gorsza sztywnosc( w modelach 2001 krotkie slizgi) potem poprawili.
Co do 8!k3r
1. ze Junior ma 2 polki wiec sztywnosci nie sposob porownac a
2. tak nie dbaj sobie o Juniora to sie przekonasz czy taki bez obslugowy, ja mam takie odczucie ze Marzocchi dostaja strasznego mula, jak sie ich nie serwisuje. Powtarzam o sprzet niezaleznie jaki trzeba dbac!!!!!!!!!!
A patrzac na to co jest w tym roku to moj wybor ROCK SHOX
a zaraz ktos wypali ze nie maja nic do street/dirt fakt ale zdecydowanie wole zaryzykowac Manitou Stancem niz Dirt Jumperem,
tak naprawde ciezko stwierzdzic kiedys w dawno temu gdy na rynku byla 1 Z1, Z2, Z3 wybor byl prosty to ciezszej jazdy tylko marzocchi, mialy 2 sprezyny i byl lus, poztym kiedys wszystko bylo skrecane a teraz nie:(
Rock Shox robil widelce do XC/turystyki glownie bardzo odchudzal swoje widelce i zaczely pekac to spowodowalo ze w nastepnych latach sie ciezsze zrobily i przestaly pekac.
A obecnie obydwie, firmy stoja na podobnym poziomie. Ja mialem Psylo SL i powiem, ze pod wzgledem mozliwosci i pracy byl bezapelacyjnie lepszy od kazdej Z1, jedyna wada byla gorsza sztywnosc( w modelach 2001 krotkie slizgi) potem poprawili.
Co do 8!k3r
1. ze Junior ma 2 polki wiec sztywnosci nie sposob porownac a
2. tak nie dbaj sobie o Juniora to sie przekonasz czy taki bez obslugowy, ja mam takie odczucie ze Marzocchi dostaja strasznego mula, jak sie ich nie serwisuje. Powtarzam o sprzet niezaleznie jaki trzeba dbac!!!!!!!!!!
A patrzac na to co jest w tym roku to moj wybor ROCK SHOX
a zaraz ktos wypali ze nie maja nic do street/dirt fakt ale zdecydowanie wole zaryzykowac Manitou Stancem niz Dirt Jumperem,
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
a nie doczytalem 2 strony ale ogolny wniosek co wy pierdoli.cie o wytrzymalosci prawda jest taka ze sie wszystko o technike opiera, jak walniesz konkretnego dziobaka to wsyztsko rozlozysz. w chainreaction 1 chyba Chase na sidzie jezdzil?? (zaraz bedzie ze sponsorowany). A ze zekomo tyle slabsze sa RS-y od marzocha prosze od znawcow o kilka fotek popekanych Psylo z checia obejrze bo marzokow widzialem kilka
A co do ilosci modeli to poco mi Z1, all cos tam, 66, i jeszcze cala masa syfu jak wystarczy jeden RS Pike, lub np Manitou Sherman ta liczba modeli w marzocchi tylko sieczke z mozgu robi, a potem przychodza typy i daja teksty w stylu e to sie nie na daje do streetu bo na stronie producenta bylo FR lub chu.j wie co
A co do ilosci modeli to poco mi Z1, all cos tam, 66, i jeszcze cala masa syfu jak wystarczy jeden RS Pike, lub np Manitou Sherman ta liczba modeli w marzocchi tylko sieczke z mozgu robi, a potem przychodza typy i daja teksty w stylu e to sie nie na daje do streetu bo na stronie producenta bylo FR lub chu.j wie co
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
hahaa człowiek o nicku jazda napisal cytuje [nie chce mi sie quote dawac heh]:
"a i cos wam powiem na niekorzysc marzoka , od niedawna prawie wszytskie modele marzoka są produkowane przez suntora.
pozdro for all i nie klóćcie sie"
brawa dla tego pana :ASD, kup se musk, a wtedy zarejestruj sie na nowo
"a i cos wam powiem na niekorzysc marzoka , od niedawna prawie wszytskie modele marzoka są produkowane przez suntora.
pozdro for all i nie klóćcie sie"
brawa dla tego pana :ASD, kup se musk, a wtedy zarejestruj sie na nowo
rzycje rzycje jest now-elo
HGW ktora firma jest lepsza. Chodzi ci o wyniki finansowe? RS jest firma nalezaca do Srama weic chyba zarabiaja wicej kasy.
Produkty. NIe jestem fanem wloszczyzny. Popatrz na samochody - Fiat, Alfa. Ładnie wygladaja ale jakosc srednia. Do amorow mam podobne podejscie. Chociaz 888 jest nie do wyjebania.
Produkty. NIe jestem fanem wloszczyzny. Popatrz na samochody - Fiat, Alfa. Ładnie wygladaja ale jakosc srednia. Do amorow mam podobne podejscie. Chociaz 888 jest nie do wyjebania.
-
- Kontakt:
Przegladalem sobie ostatnio dzial buy&sell na pinkbike.com i zauwazylem ze prawie 80% amorow ktore ktos chce sprzedac to Marzocchi. I teraz pytanie...Czy rzeczywiscie jest ich tak duzo na rynku, czy...jest to takie gowno ze wszyscy tego chca sie pozbyc....? Ostatnio bardzo spodobal mi sie Pike...duzy zakres skoku, no i J.Lo na nim jezdzi : )
Jezeli w filmie ktos na jakims amorku jezdzi to nieznaczy ze jest dobry itp. dla nich nie ma roznicy na czym jezdzic i co dobijac , co sponsor daje to jest dobrze ... A takie rozne ludziki napatrza sie filmow i kopuja tylko dlatego ze ich ulubiony rider jezdzi na takim ... czy nie tak jest ?
Giant STP 2 'o5 w/ Psylo SL
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=490045
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=490045