Kona Vs Spec Vs Giant

Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

na jakim roczniku po pierwsze, po drugie jedna sztuka ogolu nie czyni
Local Swinga-Swinga
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

Kona...... tyle ode mnie i popieram Stinkiego
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

AC - kurde to juz chyba 10 temat na ten temat :)
"Hey ho lets go!"
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

2003 no moze nie czyni ale jak widze ramke z takimi luzami to nie mam zaufania, jak zlamalem big hita to tez juz speca oprocz demo nie kupilbym a giantem latalem troszke i ramki sa zajebiste
www.hcfr.pl !!
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

Stinky :)

AC niedługo dorówna tematom drag vs point ;)
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
badyl88
Kontakt:

Post autor: badyl88 »

Bkillah - mowisz ze smierdziel 2003 ma straszne luzy a jak on byl eksploatowany ?? ostry fr ?? Ja raczej nie bede katował tego roweru a pozatym waże 68 kg :) wiec zawieszenie nie powinno przechodzic katuszy.
!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

Bkillah łamie sie wszystko.... nie tylko spece:) jakbys miał tak patrzeć to możesz wywalic rower na kibel i sie przesiąść na wrotki, bo pewnie twój modl też ktoś połamał:) Nie ma przebacz wszystko peknie prędzej czy później.....
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

wszystko sie lamie ale wahacz nie powinien odpasc na dropie z 1,5 na zjazd... zlamalem juz kilka ram i do san andreasa czy hot chili nie mam zadnych zastrzezen bo byly skatowane... ale nie rama nie powinna pekac na spawach... big hit nie j ets bardzo zly, fajnie siena nim jezdzi ale balem sie na nim jezdzic po tej nie przyjemnej niespodziance.
www.hcfr.pl !!
kocur
Kontakt:

Post autor: kocur »

widziałem tego speca, przejechałem sie po sklepie i nie jest tak źle , ale
student
Kontakt:

Post autor: student »

stinky bo jest wypas ac tez spoko
stinky power ;d
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ja bym bral stinke i wymienil drop ofka na juniora
w drgim rzedzie bighit i wymiaqna na juniorka choc rower i tak wyczapisty
no i giant ktorego bym nie kupil w 100% bo nie chcialbym :-) wolalbym sztywniaka zamiast tego gianta
http://www.ebike.pl/
Stinky
Kontakt:

pozatym luzy na zawieszeniu usuwa sie wymiana lozysk, w stinky jest ich 6
Local Swinga-Swinga
faker
Kontakt:

Post autor: faker »

Stinky rulez i juz. Ja mam na Juniorze i dla mnie to bolid nie tylko rower do katowania, AC jest fajny szczegolnie za ta cene, a tych Specow troche bylo polamanych, widzialem na Pink-u, poza tym patrz poczatek tego postu :)
"He who makes a beast of himself, gets rid of the pain of being a man"
Stinky
Kontakt:

znaczy ac moglbym miec ale jako drugi rower, do jezdzenia allaround, stinky sa czolgami, ten rower zniesie wszystko co i ty zniesiesz, wazne jedynie zeby w miare na 2 kola wyladowac ;)
Local Swinga-Swinga
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

echh w zasadzie nie da sie tgo udowaodnić ale głowę bym dał, że rama AC jest równie mocna jeśli nie mocniejsza od Kony Stinky.

Wydaje mi sie, że wiekszość ludzi, którzy opowiadaja sie za Koną ulegaja po prodtu, skąd inąd dobremu, marketingowi firmy. Kona wykreaowana została na marke super-eXtreme. Duzo sponsoringu w filmach gdzie po peknieciu biker nowa rmae dostaje a na filmie tego nie ma (zazwyczaj). Wbrew pozorom Kona w cale nie ma jakiś długich extreme tradycji, w zasadzie jest ogólnie dośc młoda firmą. W przeciwieństwie do Gianta, który jako pierwszy często wprowadza nowe technologie i produkuje ramy dla wielu innych marek.
Też kiedyś chorowałem na KOne ale udało mi sie wyleczyć... Poza tym myśle, że jesli o Polskę chodzi to Giant ma mimo wszystko lepszego sytrybutora niż KOna...
"Hey ho lets go!"
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

"stinky sa czolgami, ten rower zniesie wszystko co i ty zniesiesz"

Tu przegiales :D

Dla mnie stinky to wlasnie taka lajtowa zabawka allaround , to nic nie wazy, ma ledwo 140 skoku tak naprawde... Nie wiem gdzie ty w tym widzisz czolg, ja tym rzucam ;p

Jednemu kolesiowi wyrwalem w tym srube od dampera, drugiemu rozwalilem damper.

Jak stinky to czolg... to czym sa brooklyny , army , canfieldy ?
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Stinky
Kontakt:

no nie wiem na jakim roczniku i konfiguracji jezdziles, moj ma 150 skoku (cale), po drugie widac masz twardsze kosci od moich ;)
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

moje opinie o konie bazuja na moim doswadczeniu oraz kilku opisom na mtbr, sa dobre jedynie na temat fuli kony (ob, dh) , sztywniakow za dobre nie uwazam, po drugie kona,banshe (glownie) +pare innych firm to wszystko zaczely w polowie lat 90, poogladajcie sobie film the emergence-jest to dokument o FR
Local Swinga-Swinga
Endrjuz
Kontakt:

Post autor: Endrjuz »

Z tej całej plejady wybrałbym Konę. W niej zmiana tylko amorka, choć też niekoniecznie od razu skoro piszesz że nie potrebujesz bika do max katowania. AC jest też fajną opcją ale jeszcze nie sprawdzoną- więc po co masz ryzykować. O Specach jakoś nie słyszało się nigdzie pozytywnych opinii z jazd więc na wstępie bym ją odrzucił.
Co do czołgów to Max ma zupełną rację- śmierdziela nie można porównać z prawdziwymi mega maszynami bo wypadnie blado- co nie znaczy że nie jest mocną maszynką do śmigania.
I jeszcze kwestia dystrybucji w naszym kraju- jeśli chodzi o Gianta to nie poiedziałbym żeby był on lepszy od Ski Teamu. Jedyna przewaga Gianta to chyba dostępność modeli bo w Ski Teamie przynajmniej w tamtym roku było z tym kiepsko. Z kolei Ski Team robi konkretne obniżki cen (szkoda że znikome ilości sprzętu), czego o Giancie nie można powiedzieć. I tak w mojej ocenie obaj dystrybutorzy są słabi w swoich usługach jeśli porównać ich do np. 7Anna czy DC- gdzie kontakt jest sprawny a reklamacje są rozwiązywane w miarę po myśli nas- klientów (przynajmniej w mojej ocenie).
FUNRIDER
ODPOWIEDZ