duncon do wszystkich

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Enjoy to z tego ze skoro byl zle zaprojektowany to Chameleon tez byl (jest) zle zaprojektowany-"Spotkalem sie jeszcze ze stwierdzeniem ze Amstaffy 2003 to nic innego niz Chameleony ktore zostaly zrobione w za duzej ilosci i Santa wszystkich nie wykupila." i ten poglad pasuje bo geo taka sama,itp...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
piotrex
Kontakt:

a na Chameleona jakos nikt nie najezdza...Bo kosztuje 2,5k??A moze dlatego ze to Santa??A tak btw-amstaffow poszlo mniej niz pitbulli w zeszlym roku (a wlasciwie 2003...)..
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

qrwa:

fajnie szczegulnie zachowuje sie podczas dropów z !!!! dórzych mórków i schodów.....na koniec powiem tyle że każdemu zdarzają sie błędy

i tu masz racje, ale wyjasni jeszcze co to sa : dórze mórki do kurwy nędzy baby jagi?
spray...
PanTheNol
Kontakt:

litości, 5 minut na forum dziennie i mam wodogłowie. mam ochote isc do teatru sie odchamic...
spray...
PanTheNol
Kontakt:

miej litośc, przepuszczaj to przez Worda czy cos, bo moj mózg podprogowo podswiadomie to przyjmuje i strawic nie moze. Ja nie zauwazam, ale potem mam mdłosc nie wiemdziec od czego, mózg ma halta, wiesza sie poźniej, kumasz?
spray...
szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

Ide do dc chce kupic damper swinger 3way coil, pytam i slysze ze nie moge kupic bo nie maja i nigdy nie sprowadzali.Dziwne bo pytalem dzien wczesniej kolegi gdzie on kupil i powiedzial ze w dunconie. No to kur...

rozumiem ze to dopiero rozwijająca sie firma ale bez jaj.
Kocie szambo!!!
piotrex
Kontakt:

co widzisz ich ze nie maja czegos co akurat Ty chcesz kupic?Nie rozumiem :/..Chcesz kupic damper-udajesz sie do sklepu rowerowego lub do dystrybutora a oni raczej nie sa typowym sklepem rowerowym...A faktem jest ze nigdy u nich nie widzialem tych damperow ;)..same burnery..
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

A czy Chameleon 2004 sporo ma zmieniony design od 2003?? Bo Amstaff 2003 moze se miec geometrie jak Chameleon ale wygladał inaczej.

PS. Amstaff 2003 jednemu koledze lat 14 pekl w zeszlym roku, dostal pitbulla 2003 i tez pekl z tym ze w ostatnie wakacje.

A tak wogole to nie uwazam ze DC to kupa. Po prostu za bardzo sie pospieszyli. Mimo to zycze im powodzenia i dobrych ramek :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[b]piotrex[/b] mialem na mysli haki w pitbullu 2004 dopiero pozniej zauwazylem ze masz amstaffa.

Musisz naprawde .... delikatnie jezdzic skoro juz 1,5 roku amstaff Ci sie trzyma. Oby trzymal sie jak najdluzej :) ale nie oszukujmy sie niemalze kazda rama przy systematycznym (nie w tylko w weekendy) tyraniu nie wytrzyma 2 lat a przeciez amstaff to nie jest shit najwyzszych lotow :)

Moze kiedys spotkamy sie i czegos naucze sie od Ciebie :)
Moze niedlugo jak zrobi sie cieplej zawitam do krk ze swoją kozą :)

Zeby nie bylo nie mialem jakis wiekszych trudnosci z Dunconem (pozdro Balczezzz) aczkolwiek mozna niezle sie przejechac........ hehe

"Trzymajcie sie ramy bo zapierdalamy"
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

a powiem jedno nei uwierz dopóki nie zobacze dobrych przejżystych fotek z tymi pekającymy ramami.. wiem ze pekały ale...
http://www.jokejoke.prv.pl/
piotrex
Kontakt:

Yogi powiem Ci tak- moze ja delikatnie jezdze (w co watpie-TOTALNY brak techniki,a tyralem go od maja do wrzesnia 2004 codziennie po kilka godzinek,a tak to jak byl czas -3,4 razy w tygodniu [teraz mam od grudnia przerwe]),a moze moj jest po prostu jakims lepszym (bardziej udanym) ezgemplarzem ;).
Jak zawitasz do Krka to sie odezwij :)...
pzdr
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

[quote="szczeki_yyy"]Ide do dc chce kupic damper swinger 3way coil, pytam i slysze ze nie moge kupic bo nie maja i nigdy nie sprowadzali.Dziwne bo pytalem dzien wczesniej kolegi gdzie on kupil i powiedzial ze w dunconie. No to kur...

rozumiem ze to dopiero rozwijająca sie firma ale bez jaj.[/quote]

W DC dostaniesz tylko 6-way'a.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

nie wiem czemu ludzie sie przypierdalaja do DC . ja jakos nic nie mam do tej firmy. ich ramy lamia sie jak wszystkich innych firm. wogule wiekszosc najezdza na ta firme chociaz nigdy nie miala zadnej ramy tej firmy, a gada glupoty typu " mojego kolegi kolega mial ta rame ... " osobiscie uwazam ze wiekszosc z tych opowiesci jest wyssana z palca. czemu ludzie sie nie przypierdalaja do jakis innych firm, moze dlatego ze ich ramy kosztuja znacznie wiecej... jak wam sie nie podoba to nie musicie przeciez ich kupowac. i wogule co to za bajka z tym ze rama jest zle pospawana i zostawia dwa slady, albo ze sa przerwy pomiedzy spawami :/ jak nie zobacze jakis fotek to nie uwieze, i niektuzy juz tutaj na forum apelowali o jakies fotki i narazie nikt sie ich nie doczekal , jedynie w co moge uwiezyc to w to ze te ramy moga pekac ale przeciez kazda rama peka a jak ludzie mysla ze kupili rame za 600zl i uwazaja ze juz moga na niej wszystko robic locznie z jakimis dropami chociaz nie umieja z nich skakc to wylocznie tylko ich wina :/ Dlatego prosze tu co niektore osoby zeby nie gadaly glupot typu " mojego kolegi kolega widzial ..." bo od tego juz sie naprawde robi niedobrze :// taka jest moja opinia i nie wyzywac mnie bo to sie czasem zdaza ta tym forum :]]]]
qrwa
Kontakt:

Post autor: qrwa »

PanTheNol duży mórek to jest mórek o wysokości 1.5ma może dla ciebie to jest mega olbrzymi mór...moze chiński co??powiem tyle po co jeździcie firmę dc skoro jak wy byscie robili ramy zrobili byscie jeszce wiekszą chujnię niz point.nie nażekajcie.sam jeździłem na tych ramach i nie połamały się od mojej jazdy.pozatym scott voltage yz2 łamał się na górnej głównej rórze.ale zonk co.ale oczywisce nikt o tym nie mówi ni niby niewie bo ta rama kosztuje powyrzej 2000zł i nie kupiliscie jej bo kto sra taką kasą.jest taki przypadek z angli.i dlatego zobaczcie że te ramy są juz inne na 2005r
napierdalamy napierdalami i *** z tego mamy
piotrex
Kontakt:

widzisz qrwa...gramy do tej samej bramki,ale stane w obronie PanTheNol'a:
primo-kup sobie slownik-w jego poscie chodzilo o to ze pisze sie murek a nie mÓrek...tak samo rUra a nie rÓra...
secundo-juz Twoja ksywka mowi cos o Tobie ;/
tercio (**** wi jak sie to pisze :))-point jest bardzo dobra firma!!Chyba ze chodzi Ci o sojkopoina lub raczej project X'a-co z Ciebie za serwisant jak tego nie wiesz?Ale nawet jak chodzilo Ci o sojkopointa to musze Cie rozczarowac- poki co sa udokumentowane pekniecia tylko 2...

cobys nie mial watpliwosci ze nie jezdze na project'cie-link do bike'a masz w podpisie...
pzdr
Yogi
Kontakt:

primo... secundo... terzo... ;)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Yogi
Kontakt:

****** forum, ADMINI !!!!! GDZIE jest Edycja !!!!!!!!!!!!! Co za prymityw !!!
modernizujcie cos te forum bo bieda az piszczy

Poprawka

primo... secondo... terzo (jesli chodzi o wloski )
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
BikeBert
Kontakt:

Post autor: BikeBert »

primo, secundo, tertio...

nie znam dokladnie ramek Duncon, widzialem tylko kilka sztywniakow i jednego full'a na zywo [na nim tez jezdzilem]... nie przygladalem sie spawom, a wlasciciele wowczas bynajmniej nie narzekali na owe ramy... jednak jak juz ktos powiedzial, nie ma ram doskonalych... ja mam full'a Transition Dirt Bag i po kilku miesiacach zrobily mi sie ladne luzy na wahaczu, to samo widzialem w bullicie, Iron Horse i wielu innych "fajnych" full'ach... jak to mowia: "w najlepszej rodzinie dziecko sie zesra"... faktem jest jednakt, ze takie firmy wysylaja wszystkie tulejki nastepnego dnia za free...

wiem, ze luz a jakosc wykonania nie ida w parze i jesli "spawy maja przerwy" lub "blachy sa krzywe" szanujaca firma powinna zaragowac natychmiast... i nie mowie tu o lakonicznych wypowiedziach na forum, w dodatku w cynicznym tonie i z kulejaca ortografia [ja nie jestem tu bynajmniej przyklaedm, ale "powazna" firma powinna sie wypowiadac lub pisac w stylu wykazujacym szacunek dla adresatow, tudziez klientow]...

nie bronie zatem nikogo, ani tez nie zajmuje strony w tym "sporze"... moim zdaniem jako "brac rowerowa" powinnismy sie nawzajem szanowac i wzajemnie wspeirac... firmy niech szanuja klientow, a beda szanowane... wiem, ze moze wszelkie gwarancyjne "spory" kosztuja, ale to jest koszt, ktory nalezy poniesc, aby w przyszlosci cieszyc sie zaufaniem i lepszymi zyskami... podam tu 2 skrajne przyklady firm:

AMP Bike - o ktorej jeszcze nie slyszalem dobrej opinii, moze przeczytam ja tutaj, oby nie od wspowlasciciela lub pracownika... i nie opieram sie tu wylacznie na zaslyszanych opiniach, ale mowie na podstawie wlasnego [niestety najgorszego w moim dotychczasowym rowerowym zyciu] doswiadczenia... kolesie probowali mnie, krotko mowiac, okrasc z tlumika... moze nikt nie uwierzy, ale "naprawa" trwala ponad rok... musialem zatem w miedzyczasie kupic nowy tlumik [nota bene w tej samej firmie], bo na szybka naprawe sie nie zapowiadalo, a wakacje mijaly "bezrowerowo"... kiedy sie po jakims czasie zglosilem sie po "zepsuty" tlumik, powiedzieli, ze o niczym nie wiedza i o zadnym damperze nie slyszeli... i gdyby nie interwencja Firmy Velo [tu uklony] damper poszedlby na straty... teraz, mimo przykrych doswiadczen, probuje KUPIC jakies czesci do tlumika [zeby sprzedac rame w dobrym stanie] i nie widze zadnego zainteresowania klientem... gdybym mial granata i sile, zeby dorzucic do tej firmy "krzak" juz slychac byloby swist nad Czestochowa...

7anna - przyklad a nawet wzor dobrej, szanujacej siebie i klientow, firmy... moge mowic tez na podstawie swojego doswiadczenia, ale i na podstawie bardzo wielu opiniach moich kolegow... "personel" odpowiada na wszelkie pytania w trybie natychmiastowym, wywiazuje sie z umow w terminie wczesniej ustalonym, a nawet wczesniej, jest kompetetny i szczery!!! nic tylko gratulowac i zyczyc sukcesow... mam nadzieje, ze takie firmy beda przyszloscia Polskiego Rynku Rowerowego i pozwola wyrugowac z niego takie niekompetetne firmy jak AMP Bike, ktore sa bynajmniej zartem badz bledem w Matrixie...

i tyle... wsiadac na rowewry, jezdzic i szanowac sie na wzajem... a jak sie popsuje, to nie wieszac na sobie psow, a uczciwie i z uporem domagac sie swego...
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

otuz to... :D
gg:3347295
ODPOWIEDZ