Junior T - AWARIA!!!!

bombeR
Kontakt:

Junior T - AWARIA!!!!

Post autor: bombeR »

Witam!
Niedawno zakupilem nowego Juniora T na allegro. Amor rzeczywiscie byl nowy, rura sterowa nie docieta, wszystko na pierwszy rzut oka wydawalo sie ok. Jednak nie bylo tak dobrze jak myslalem. Kiedy go zalozylem i skrecilem wszystko do kupy okazalo sie, ze amor ma luzy na goleniach w okolicach uszczelek i daje sie slyszec "cykanie" z tych samych okolic. Nie wiem czy to jest jakas wada fabryczna czy po prostu amor nie jest wyregulowany jak trzeba. Zreszta z tym problemem nie tylko ja mialem do czynienia, moj brat rowniez zakupil Juniorka T na allegro i qrwa to samo - luzy i to wredne cykanie. Pytanie kieruje do wszystkich urzytkownikow tych amorow lub do tych, ktorzy zakupili Juniory na allegro - czy wy tez macie podobne problemy, co z tym zrobic jezeli wogole da sie cokolwiek zrobic???? Pomozcie ... (jezeli chodzi o amora to jest to Junior T 170 mm skoku Qr20 Pro rocznik 2004)
Pozdrawiam!
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Charakterystyczne "cykanie" jest domena wszystkich Bomberow produkowanych bodajze od roku 2003. Daje sie to slyszec przy 1. fazie ugiecia. W Juniorze masz ten ratunek, ze mozna zalac go troche wyzej olejem, niz to producent przewiduje - czesciowo problem znika. Zas co do luzow - upewnij sie, ze sa to luzy na goleniach, a nie np. ruszajacy sie klocki w zacisku hamulca lub nie do konca spasowana piasta. Na QR20 moze byc minimalny luz, zwlaszcza jesli masz podjechana piaste i jej lozyska.
http://tiny.pl/8mm
bombeR
Kontakt:

jest to ewidentnie luz na goleniach w okolicach uszczelek, podkladam tam palec, zaciskam klamke hamulca i czuje jak chodzi to w przod to w tyl a poza tym w dwoch amorach to samo - zbieg okolicznosci, nioedopatrzenie ...
bombeR
Kontakt:

jest to ewidentnie luz na goleniach w okolicach uszczelek, podkladam tam palec, zaciskam klamke hamulca i czuje jak chodzi to w przod to w tyl a poza tym w dwoch amorach to samo - zbieg okolicznosci, nioedopatrzenie ...
Szarikowski
Kontakt:

Post autor: Szarikowski »

mam to samo z tym samym rocznikiem i tez z allegro tylko niemam luzow na goleniach.... a co do cykania to na poczatku wyslalem ze polki sa nie dokrecone kurwa dobrze ze napisaliscie co to jest...
Szarikowski
Kontakt:

Post autor: Szarikowski »

mam to samo z tym samym rocznikiem i tez z allegro tylko niemam luzow na goleniach.... a co do cykania to na poczatku wyslalem ze polki sa nie dokrecone kurwa dobrze ze napisaliscie co to jest...
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

Wez pod uwage, ze to ze czujesz pod palcem ze sie rusza przod-tyl to takie jakby zludzenie. tak naprawde, top n sie ugina jakies ulamk milimetra i to WYGLADA jakby sie ruszal przod tyl. ale to tlko sie wydaje. A co do cykania - nic innego, tlko cykadełko :]
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
bombeR
Kontakt:

mozliwe ze masz racje Julo_HC ale co z tym wrednym cykaniem?? zmienic olej ?? jezeli tak to ile bo nie wiem dokladnie, w wedge'u bylo 60 ml a tu ile jest - 100ml ?? pozdr
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

tak jak looka powiedzial klikanie jest spowodowane niskim stanem oleju, ustaje po dolaniu do odpowiedniego poziomu dobranego do wagi , poziomy podane sa w instrukcji
Local Swinga-Swinga
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

przylacze sie do pytania tylko mnie nie zjezdzajcie :P chce wymienic olej z 2004 na gestrzego.waze 80 kg i nei chce takiego miekkiego gowna.jaki polecacie olej i o jakiej gestosci ? peace.
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

Local Swinga-Swinga
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

dokladnie julo :] to chcialem powiedziec :]
bombeR
Kontakt:

no kurde a jezeli sie okarze ze to jednak sa luzy, co wtedy?? zlizgi do wymiany?? a moze nic juz sie nie da zrobic?? powiem szczerze ze jestem odrobine zawiedziony ... no ale coz
bad

Post autor: bad »

2 bombrach 2004, bylo niby takie cos jak luz fabryczny, ale raczej to jest to co mowi julo, nie przejmuj sie, jezdzij dalej.
bombeR
Kontakt:

no spoko juz mi cisnienie troche zeszlo :)))) mam tylko nadzieje, ze ktoregos pieknego dnia nie zgubie kola przedniego razem z dolnymi goleniami podczas lotu
pozdr
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

No to jest marzocchi przecie... musi mieć luzy, i niech mi nikt nie pierdzieli że jak golenie górne ruszają się w dolnych to nie są luzy...

Marcok w ostatnich latach zszedł na psy
zapis
Kontakt:

Post autor: zapis »

Z moim Juniorem wszystk gra! Niewierze zeby jakis fabryczny luz!!! Pewnie wydaje Ci sie, moze mash luzy na klockach hamulcowych! Wpadnij do Komo to mozna sprawdzic!
zapis
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

w bobrwach od 2003 roku jest fabrycznie tak ze pierwsze kilka (2-3) mm skoku jest luzne. tzn wydaje sie jak by to byly luzy a tak na prawde to tylko ugina sie te kilka mm. sprawdz czy golenie godza ci na boki, postaw kolo obrocone o 90stopni i wtedy sprawdz czy masz luzy przod-tyl
na cykanie to po prostu dolej troche oleju.
sikun jestes...
ODPOWIEDZ