Sposób na kradzież roweru !!!!!!!
Całkiem dobry pomysł ...
Musze się popytać ludzi w sprawie takiego odbiornika.
Najlepszy był by taki zestawik: odbiornik i nadajnik, że jak rower ukradną to biegiem do domu, odbiornik w łape i lecisz na miejsce pobytu rowerka z nadajnikiem w środku ramy, hehe ten co by go ukradł by miał niezłą mine że po 10min traci swój łup :D
Jeżeli by to miało kosztować do 500zł to ja bym się skusił.
Musze się popytać ludzi w sprawie takiego odbiornika.
Najlepszy był by taki zestawik: odbiornik i nadajnik, że jak rower ukradną to biegiem do domu, odbiornik w łape i lecisz na miejsce pobytu rowerka z nadajnikiem w środku ramy, hehe ten co by go ukradł by miał niezłą mine że po 10min traci swój łup :D
Jeżeli by to miało kosztować do 500zł to ja bym się skusił.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
wiesz co drechy bo sie dowiedziały o tym i zaraz po kradzieży rower na częśći i znaleziony nadajnik młotkem i po nadajniku i po biku a co do plastiku w siodełku to nie musi być odpalany przez usiąście na niego poprostu odpalany drogą radową albo do plasticu podłączyć jakiś telefon lipny i go ładować raz na tydzień i jak ci ukradną dzwonisz i buuuuuuuummmmmmm nie ma drecha :D i połowy twojego miasta :D fajnie hhah hihihh hohohohoh
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
-
- Kontakt:
[quote="Kozi"]slyszalem cos o ubraniach narciarskich wlasnie z jakims nadajnikiem w przypadku zagniecia, czy lawiny, to wcale nie bylo takie drogie[/quote]
tak tylko z mala roznica... oni (ratownicy) wykrywaja ludzi jak sa gdzies blisko... bo ten sprzet ma zastosowanie przy lawinach.
to w rowerach by sie nie sprawdzilo niestety...
no chyba, ze ci ukradna rower i potem stana z nim za toba. pozdr
tak tylko z mala roznica... oni (ratownicy) wykrywaja ludzi jak sa gdzies blisko... bo ten sprzet ma zastosowanie przy lawinach.
to w rowerach by sie nie sprawdzilo niestety...
no chyba, ze ci ukradna rower i potem stana z nim za toba. pozdr
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
BikerBo, ależ ty znowu **********... a w ogóle to była mowa o detektorach lawinowych jak już a nie o systemie Recco.
I nie pierdolcie z tą czujnością, bo gadacie, jakby to było tak, że jak uważasz to Cię nie okradną. Gówno prawda!
A jeśli chodzi o nadajnik, to sobie myślę, że jednak by musiało to być faktycznie GPS, bo chyba w sieci GSM nie można by zlokalizować urządzenia z wystarczającą dokładnością.
I nie pierdolcie z tą czujnością, bo gadacie, jakby to było tak, że jak uważasz to Cię nie okradną. Gówno prawda!
A jeśli chodzi o nadajnik, to sobie myślę, że jednak by musiało to być faktycznie GPS, bo chyba w sieci GSM nie można by zlokalizować urządzenia z wystarczającą dokładnością.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
moge wybulic na to nawet 500 zl i placic abonamet do 25 zl, a co dokladnosci to nie pierdezielcie znajowy w firmie rozworzacej napoje ma taki nadajnik w telrfonie i moga go zlokalizowac co do 10m, bedziesz wiedzial co to za okolica i gdzie czekac na swój rowerek. czujnosc wazna ale czasem niewszystko wyczujesz.
myslalem tez nad taka opcja by wsadzic gaz w rure sterowa i gwiazdke do barspinów i puszczasz tamtendy gaz na pilota takiego jak do garazu to male koszty by byly
a co do tego nadajnika w ramie (ja bym do widelca wsadzil bo rama to 1/5 ceny widelca;p) to jak ma ktos manniaka kolege ktory zajmuje sie elektronika i radiami niech wymysli cos:P
myslalem tez nad taka opcja by wsadzic gaz w rure sterowa i gwiazdke do barspinów i puszczasz tamtendy gaz na pilota takiego jak do garazu to male koszty by byly
a co do tego nadajnika w ramie (ja bym do widelca wsadzil bo rama to 1/5 ceny widelca;p) to jak ma ktos manniaka kolege ktory zajmuje sie elektronika i radiami niech wymysli cos:P
-
- Kontakt: