Jedzonko :D
Ziemniaczki a'la Wojtek (TM):
Składniki:
- ziemniaki (zależy od potrzeb ja zawsze biore w cholere)
- mąka
- sól
- pieprz
- papryka (w proszku)
- wegeta (przyprawa warzywna)
- plus przyprawy jakie lubisz
Przygotowanie:
obierasz ziemniaki, ciacharz w dosyć duże kawałki (nie tak jak frytki tylko takie coś jak talarki ważne żeby nie było za grube ani za cienkie), bierzesz miske, sypiesz do niej troche mąki, wrzucasz ziemniaki, posypujesz je mąką, i tymi wrzyskimi przyprawami (prócz soli, sól zawsze na koniec), później jeszcze odrobine mąki tak żeby nie było jej widać na ziemniakach, później wrzucasz na rozgrzany olej, smażysz jak frytki jak sie zarumienią i robią sie takie aldiente (chrupiąca skórka i miękkie w środku) to wyciągasz solisz i jesz.
Składniki:
- ziemniaki (zależy od potrzeb ja zawsze biore w cholere)
- mąka
- sól
- pieprz
- papryka (w proszku)
- wegeta (przyprawa warzywna)
- plus przyprawy jakie lubisz
Przygotowanie:
obierasz ziemniaki, ciacharz w dosyć duże kawałki (nie tak jak frytki tylko takie coś jak talarki ważne żeby nie było za grube ani za cienkie), bierzesz miske, sypiesz do niej troche mąki, wrzucasz ziemniaki, posypujesz je mąką, i tymi wrzyskimi przyprawami (prócz soli, sól zawsze na koniec), później jeszcze odrobine mąki tak żeby nie było jej widać na ziemniakach, później wrzucasz na rozgrzany olej, smażysz jak frytki jak sie zarumienią i robią sie takie aldiente (chrupiąca skórka i miękkie w środku) to wyciągasz solisz i jesz.
ja mam kupujesz pare zupek amino albo jakiś chinskich wlewasz wode do gaRA gotujesz jak sie zagotuje woda w garze ot wrzucasz ten makaron z przyprawami a nakoniec jak juz wszystko sie pogotuje ze 3min dodajesz jakiegos sosu ze słojika,np do spaghetti i wpierd.alasz!! zajebis.te i wypróbowane
pozdro dla klupofficzóf iksszprotka
pozdro dla klupofficzóf iksszprotka
lej na mÓr!!!!!!!!!
-
- Kontakt:
1.bierzesz bananka (ten owoc nie ... ehm)
2. bierzesz jogurcik truskawkowy (to cus z mleka nie... ehm)
3. bananka kroisz na kawalki
4. mieszasz z jogurtem
5. mowisz pannie by sie poczestowala
6. ii... i...laczycie sily i i ... smacznego;)
2. bierzesz jogurcik truskawkowy (to cus z mleka nie... ehm)
3. bananka kroisz na kawalki
4. mieszasz z jogurtem
5. mowisz pannie by sie poczestowala
6. ii... i...laczycie sily i i ... smacznego;)
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
-
- Kontakt:
:D
Ja tam mam zestaw ulubionych kanapeczek:
Chudziutka szyneczzka z zoltym serkiem + keczup
Pasztet drobiowy badz taki przypiekany ( jeszcze lepszy ) + zolty serek + majonezik
Dzemik truskawkowy
I serek bialy gotowy, taki w kuleczkach z duza iloscia smietany
PYYYYYCHA !
Kocham tez odpowiednio przyrzadzone kiełbaski i jajeczniczke ze szczypiorkiem ;]
Jest tez taka knajpa u nas gdzie podaja przepyszne "ziemniaczki"
Sa pociete tak jak np pomarancz czy mandarynka w kawalkach, spieczone z wierzchu a mieciutkie w srodku, jak fryty ale nieco bardziej chrupiace i do tego ostro przyparawione, pycha ;]
Ja tam mam zestaw ulubionych kanapeczek:
Chudziutka szyneczzka z zoltym serkiem + keczup
Pasztet drobiowy badz taki przypiekany ( jeszcze lepszy ) + zolty serek + majonezik
Dzemik truskawkowy
I serek bialy gotowy, taki w kuleczkach z duza iloscia smietany
PYYYYYCHA !
Kocham tez odpowiednio przyrzadzone kiełbaski i jajeczniczke ze szczypiorkiem ;]
Jest tez taka knajpa u nas gdzie podaja przepyszne "ziemniaczki"
Sa pociete tak jak np pomarancz czy mandarynka w kawalkach, spieczone z wierzchu a mieciutkie w srodku, jak fryty ale nieco bardziej chrupiace i do tego ostro przyparawione, pycha ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt: