Kultura i wypowiedzi na forum.

frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Cieszy mnie, że jest więcej osób, które mówią to, co ja od dłuższego czasu.

Potrzebni są aktywni moderatorzy!!!
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Co do Moderatorow

No ja jeszcze pisze tylko jedną rzecz... PAMIĘTAJCIE doswiadczenie sie liczy nie liczba postow.

No i wlansie z moderatorami to tez ciezko...
Ciezki wybor... bo znam ludzi ktorzy mogli by byc... lecz czasami czas nie pozwala.

Wiem jak to jest z forum... straszna praca (kiedys bylem moderatorem).. ale zrezygnowalem... (brak czasu) - mnie akurat studia pochlaniaja.

Dobra bylo to ze dostawalem wiadomosci od uzytkownikow forum... o tematach i postach bezsensu. (taka opcja w forum byla... raporty...o naruszeniu reguaminu).

Do tego trzeba zrobic przyklejone tematy... o dragach itp.

i w sumie bany tez sa bardzo dobrekilka ostraezen potem ban na tydzien
potem znow kilka i ban na miesiac... a potem to c ya.

To jest dobre do wychowania nowych na forum... i do tego zeby forum bylo kulturalne.

No i to tyle.
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

da weez, to przykre że tak jest ale masz racje...
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

a jak
A tam
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Ja rowniez podziwiam Niemcow, chociaz najblizszi sasiedzi sa wobec siebie falszywie uprzejmi. Zreszta to tez pewnie zalezy, gdzie sie trafi. Sugeruje zwrocic uwage na srednia wieku wypowiadajacych sie na tym forum - to ma kolosalne znaczenie. U mnie na Forum sieciowym dlugo bylo sielsko - anielsko, dopoki soec miala jako takie rozmiary i o Forum wiedzialy tlyko odopowiednie osoby. Az kiedys zaczeli przychodzic "lat 13" "lat 15", niezby widac rozwinieci emocjonalnie (mowie tylko o znanych mi przypadkach!) i zaczelo sie rzucanie chejami, kudwami itp...

Zreszta zebysmy nie napisali tutaj trenu pochwalnego nad Niemcami...

Przypominam o wczorajsze rocznicy wywzolenia obozu Auschwitz - Birkenau. Gdyby nie Niemcy nie bylo by czego czcic :P
http://tiny.pl/8mm
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

dopiero teraz ten temat zobaczylem i nie chce mi sie czytac wypowiedzi, napisze tyle, bez urazy ale jak tak kochasz niemcy to sobie tam mieskzaj, ciesz sie z zony niemki i nie wchodz na to forum, taki juz jest narod polski i tyle, jak ci sie cos nie podoba to staraj sie o obywatelstwo niemieckie i odwal sie od Polakow
piernik
Kontakt:

Post autor: piernik »

---------------------------------------------------------------------------------------------
ostatnie pare miesiecy kiedy przychodzi do mnie mysl zeby jednak cos napisac na forum, po prostu opadaja mi rece z klawiatury, nie wypowiadam sie bo nie ma to sensu, zaczynam przemyslenia jak w szachach i mam caly moj topik jak na dloni, wiem kto co powie..

pozwole sobie jednak na krotki wywód, kto wie moze i ostatni.........

generalnie forum zostalo przejete juz dawno przez mlodociancyh przez co tematy sa nieciekawe, styl wypowiedzi jest zazwyczaj agresywny, napastliwy czy wulgarny, nie wnoszacy nic tak na prawde, merytorycznie wypowiedzi sa nieprzemyslane, malo rzeczowe i nieciekawe, wiekszosc topikow powstaje z checi zaistnienia i nudy, kazdy jest najmadrzejszy i wylewa swoje frustracje, dla chrabala 80% postow jest nieciekawych dla mnie 99,5%, nie uwazam zebym stanowil zdecydowana mniejszosc,

to forum to pewien wyznacznik poziomu mtb w naszym pieknym kraju, to pewien margines ktory przerodzil sie w glowny nurt niestety, zgadzam sie z weezerem i rowniez tesknie za normalnym forum, mysle ze jedyna alternatywa jest zalozenie lub wybor innego miejsca wypowiedzi, forum dhzone nie jest tak naprawde gronem ludzi z ktorymi chcialbym dzielic sie moim zdaniem, mimo ze to ludzie "po fachu"

kultura nie jest indywidualna sprawa, swiadczy o wychowaniu i o czlowieku, od razu widac z kim ma sie do czynienia, jesli myslisz ze jak powiesz brzydki wyraz to bedziesz kul twardzielem lub jak powiesz hardkor to od razu bedziesz taki fajny, to jestes w bledzie, gwarantuje ze nikt by tak nie mowil na zywo w cztery oczy, na forum jestes anonimowy i tu jest power, wiadomo co sie z tym wiaze

mysle ze to nie wina polskosci, bo istnieja przeciez inne polskie fora, na ktorych ludzie normalnie sie wypowiadaja, wina tkwi w sredniej wieku na forum i nic juz sie z tym nie da zrobic, bo do takiego gowniarza mozesz mowic jak do sciany, pewnie sie poobrazaja zaraz i sie zacznie w kolo macieju (Ci o ktorych mowie zaczna nagonke)

zawsze mozna miec inne zdanie, ale trzeba umiec je wyrazac, a nie od razu eee bo ty to bo tamto, zabrales mi lopatke!! eeee!! wolalbym sto razy zeby bylo tak sztywno jak na forum trialowym jak mowil inur niz jak tu, zreszta jak to wyglada jak sie wyzywacie nt dupy maryny czy x cz y jest lepsze albo cos w ttym stylu, dziecinada to malo powiedziane

psychologicznie zaistnialasytuacja miesci sie w wytlumaczeniu tzw wstepu do psychologi, czyli podstaw zjawisk socjologicznych, jak wszyscy wiemy (lub nie) wedlug Erika Ericsona miedzy 12-18 rokiem zycia czlowiek jest w (5 z 8 stadiów rozwojowych) stadium nazwanym: "tozsamosc vs przemieszanie", mlody czlowiek zauwaza ze moze postrzegac swiat z roznych perspektyw, np innej osoby, szuka swojej tozsamosci, odgrywajac rozne role spoleczne musi zostac soba, dla niektorych to dosc trudne wyzwanie, generalnie dorastanie, mamy tu do czynienia z takim zjawiskiem, frustracje maja rozne podloze, czesto wystepujaca jest tu nieosiagalnie ze wzgledow finansowych sprzet ktory ma kolega (nie musi wcale dobrze jezdzic), no to trzeba go uswiadomic przeciez ze jest lamusem i pozerem, zeby choc troche sie lepiej poczuc i tak dalej, przykladow mozna by mnozyc w nieskonczonosc,

nie zwalajmy calej winy na moderatorow, bo jak widac to syzyfowa praca, na miejsce usunietego posta powstaja kolejne i kolejne i tak dalej, nikt by nie wytrzymal, najgorsze jest to ze w tej dzungli nie mozna wylowic choc jednego sensownego zdania i tu zaczyna sie kryzys forum,

stosunek poziomu forum do zawartosci reszty serwisu jest "tyci", to zapewne jeden z moich ostatnich postow, bo dalej tej farsy nie da sie ciagnac, zycze szybkiego przejscia do stadia 6 czyli :"intymnosc, izolacja - dojrzala mlodosc" choc nie jest ono tak rozowe jak by sie moglo wydawac, bo je
sli zafiksujemy sie (czyli zatrzymamy) na poprzednim stadium to pozniej jest juz coraz gorzej, dziecinstwo warunkuje zachowanie se w roznych sytuacjach w latach pozniejszych, obyscie sie nie zafiksowali bo jest to powszechne bardzo, miedzy innymi w polityce

mysle ze istnieje tzw mentalnosc narodowa, mentalnosc kolegi frirajdera i mentalnosc dziada spod budki sluzy dla wynikowej sredniej mentalnosci ktorej rozszerzenie do poszczegolnych Polakow daje wlasnie wspomniana mentalnosc narodowa, tzn ze istnieje tez mentalnosc forumowiczow dhzone..
ale to mala grupka zawsze robi rewolucje, zreszta chyba mi juz nie zalezy

i oczywiscie zgadzam sie z opinia ze kwasniewski musi odejsc!
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]
bazmek
Kontakt:

Post autor: bazmek »

nie wydaje mi sie by da weez popadl w samo zachwyt niemcami i prubowal nas nim zarzic chodzilo mu poprawienie kultury slowa na forum poparl to niemnieckim przykladzie ale tacy jak budka (bez urazy) jak slysza niemcy to krew im sie gotuje nie rozumiem tego czytajcie uwazniej posty a co do tematu totalnie popieram i nigdy nie zrozumiem hamow z forum ludzie czy w innych miejscach publicznych tez sie tak wypowiadac zalosne
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
sprzedam ramke z damperem gg7102149
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

kto jest za rejestracją po okazaniu skanu dowodu osobistego niech podniesie ręke...\|/

heheehe...
CichyMoskit
Kontakt:

Post autor: CichyMoskit »

Szczerze mowiac wiekszosc z was ma racje.Sam od niedawna odwiedzam dh-zone mam swoje problemy z bikem ale starm sie ich jednak na forum nie ujawniac poniwaz sam sobie z czasem z nimi poradze a niechcem czytac glopich odpowiedzi profesorow z bikelogi ktorzy czesciej pisza jakies glupoty o ktorych nie maja pojecia.Tematu niemieckiego forum poruszac nie bede bo to glupota trzeba najpierw sie zajac naprawa rodowego forum.A jak ktos chce porad to niech najlepiej skoluje se nr gg osoby z ktora wie ze sie dogada i z nia powinien poruszac tematy i problemy.Wtedy moze i forum mialo by mniej glupich topikow
pozdro od Slupska. :D
My bike is My life
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

podnosze reke :>
www.trialshop.pl
MIECIO
Kontakt:

Post autor: MIECIO »

Z tego co wiem to napisalem 2 tyg wczesniej taki sam topic jak da__weez i co.No oczywiscie zostalem usuniety z forum przez panów administratorów.To byl chyba chrabal studencik na swoim shermanie.Powinni zacząć od siebie zmiany a dopiero puzniej od uzytkowników.Przyznaje racje ze niektórzy ludzie naprawde są pojeb---ani.A zwlaszcza te gnoje co kupi sobie jeden dragstara i jezdzi z obnizonym siodelkiem do oporu ,,,bo tak modnie ''' i szpanuje na cala wies i twierdzi ze w dualu jezdzi.80% uzytkowników tego forum takie wlasnie jest
MIECIO
Kontakt:

Ludzie zastanuwcie sie jaka jazda jaka jazda z rst jakims tam.A niekture pytania są naprawde flustrujace i ponizej wora.Uwazam ze rejestracja na forum powinna byc za okazaniem zeskanowanego dowodu osobisteg.BEZ ZADNYCH GNOJÓW.
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

MIECIO, Twoje wypowiedzi brzmia tak, jakby szesciolatek mowil do rowniesnikow "ale z was gownażeria". Wielce irytujace...

Ja bym nie mial problemu z banowaniem nieodpowiednich forumowiczow, jesli pieciu czy szesciu obecnych adminow ma z tym problem, to coz... Ja, przykladowo, na lekarza sie nie pcham, bo sie do tego nie nadaje :P

A co do tzw. kultury, z ktorej slyna Niemcy. Na moj gust to w duzej mierze pokora. Nie byli zbyt kulturalni wobec obcych przed 1945 rokiem.
http://tiny.pl/8mm
MIECIO
Kontakt:

przymkne na to oko i przyznam racje
fanatic
Kontakt:

Post autor: fanatic »

Uff, przeczytałem wszystko i teraz przedstawię kilka swoich przemyśleń:
1. Myśle, że poziom tego forum nie jest najwyższy, głównie z powodu niskiej średniej wieku, kultury itd.
2. Oczywiście Polacy mogą bardzo dużo nauczyć się od innych narodów, między innymi od Niemców, ale w każdym narodzie zdarzają się jednostki wybitnie niekulturalne. Przykład prawie zawsze idzie z góry lub środowiska i nic na to nie poradzimy, że te 12-stolatki (niektóre i nie tylko 12) są takie jakie są, a zmiany trzeba by zapoczątkować na samej górze, nie tylko w rządzie.
3. Zauważyłem taką prawidłowość, że im więcej idiotycznych tematów (bo rzeczy należy nazywać po imieniu) tym więcej obrażających i wulgarnych bądź idiotycznych postów. Przykładem jest ten temat, poziom wypowiedzi większości, temat itp. sprawiły, że nie ma tu tych idiotycznych odpowiedzi „małolatów”. Dlatego myślę, że im mniej będzie takich tematów (niskich lotów) tym mniej będzie chamstwa, w końcu musimy dawać jakichś przykład tym „niepodrośniętym Polakom”.
4. Ortografia ważna rzecz i im więcej użytkowników będzie pisało poprawnie tym lepiej dla nas wszystkich bo przecież żyjemy w Polsce i posługujemy się na ogół Polskim.
5. Znam jedno takie forum, które już praktycznie umarło, ale swego czasu było całkiem niezłe, a z pewnością lepsze od tego, choć nie miało takich „statów”. Nie wiem czy mogę tu podać jego nazwę :/
6. No i doszedłem do końca. Na koniec wielkie NIE dla dowodów bo nie załapałbym się jeszcze na takie forum. :]
http://praca.mlm.prv.pl/
CichyMoskit
Kontakt:

Post autor: CichyMoskit »

Fanatic popieram wiecej tematow sensownych i z kultura a bedzie mniej chamstwa .Jezeli my smai ludzie z odrobina rozsadku bedziemy normalnie sie tu zachowywac to ludzie z idiotycznymi pomyslami przestana tu zagladac.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH KAZDA WYPOWIEDZ JEST SPOKO. :D
My bike is My life
szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....
Kocie szambo!!!
ODPOWIEDZ