Uprzejmosc w sklepach...LONG!

=ziqu=
Kontakt:

Post autor: =ziqu= »

Nie no jasne...

I z doktorem "5" i z Kosiorem mam bardzo dobre stosunki, a na dynamo nie wrzucam bron boze, tylko ciezko sie teraz zalapac na jakas robote. Maja terminy i to dosc dlugie...

Np. na odpowietrzenie hampla czekalem tydzien... wkoncu Five zrobil to i takw domu.

Na zaden sklep nie wrzucam, bo w kazdym znalezc mozna zarowno pozytywne jak i negatywne strony.

Pozdrawiam...
gg# 1594401
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

z tym suportem troche przegiecie...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Krzywy
Kontakt:

odp miniak

Post autor: Krzywy »

jak to nie zjeda z ceny?? kumplowi zjechali z gripowi tiogi (ostatnich na skladzie :P) z 25 do 15 zlotych :) a wcale czesto tam unie bywamy. w ixie zas mi sprzedali z wejscia kiere zamiast za 119 za 100 :D a pierwszy raz bylem
hmm a co sadzicie op sklepie u kolaka na browarnej?
no i sklep u marcela nic tam nie kupilem ale mila obsluga zawsze jest :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
lukaszvtt
Kontakt:

Post autor: lukaszvtt »

Ja też nie rozumiałem serwisantów dopóki sam nie zacząłem się tym zajmować. Nie ma nic bardziej irytującego niż gość który dotoczy się do serwisu na rowerze i mówi że coś mu tam skrzypi i chce dokręcić. Jak ktoś kulturalnie się zwrócił o pomoc to zawsze starałem się pomóc ale zasada jest taka że narzędzi w serwisach się nie pożycza! Raz pożyczyłem gościowi imbusa 5 bo chciał stery dokręcić i nie wiem jakim cudem ale oddał mi ten klucz zepsuty! Oczywiście musiałem odkupić ten klucz, nie chodzi o stratę paru złotych na nowy tylko o sam fakt.
Lepiej poprosić o dokręcenie czegoś serwisanta niż o pożyczenie klucza.

A na niektóre chamskie przypadki o których pisaliście wcześniej (ignorowanie klienta itp) niestety nie ma rady:/

Houk
www.biketrials.pl
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

no a ja byl;em osttanio w plusie na zamainy he i postawilem rower przy scianie bo nie bylo miejsca bo stoak zajety i jakis ten stary dziad z obslugi sie drze CZYJ TO ROWER a ja mowie NO MOJ nie widzi pan jaki wypas a on zebym go wystawil na zewnatrz bo tu nie moze stac bo sie na kogo przewroci i z morda na mnie to powiedzialem ******* sie widac ze nie traktujecie klijentow powaznie i z szacunkiem a mialem u was wlasnie wydac kaske i nie wydam i zegnam i pojechalem pozdrawiam dziada z plusa *** ci w dupe zgredzie
Krzywy
Kontakt:

hmmm apropo sklepow - znacie sklep w miedzeszynie?? =D to jest wypas potrafia cie od snobow powyzywac bo nie chcesz tej obreczy co akurat maja na skladzie tylko zamowic nowa:D

miedzeszyn suxxxx

"no bo acera jest lepsza od alivio tak samo dziala a jest tansza" :]

"pedaly jakie mamy?? ale plastikowe czy metalowe?? co to platformy?!"

eh to wypowiedzi z tego sklepu

t r a g e d i a
www.bikeaction.pl
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

biker jak stojak pelny to ma prawo sie przypierdolic do ciebie treba bylo poczekac az sie miejsce zwolni...
teh_pwnerer
Slon
Kontakt:

Post autor: Slon »

To ja polecam Kross w wawie przy okopowej
Kilka razy pozyczalem klucze do domu.
A dzisiaj np umowilem sie na 19 i do 21 mam miec wymieniony suport.

Swoja droga to jakies fatum zalozylem na tyl ninje 2.65 (sa na Ciolka 32) lancuch zaczal ocierac o kolo jak chcialem zdjac korbe to mi sie gwint do sciagania urwal.
Ale facet sie wykazal i dzisiaj mi to sciagnie i wpakuje nowy dluzszy suport. To moze podjade jutro na kazury
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

he no i sie przypierdolil ale mog sie nie drzec na caly sklep
Krzywy
Kontakt:

eh fakt faktem ze niech traktuja w sklepie klienta dobrze... bo jak wchodzisz - chcesz wydac jakies 1000 zl... a ten zanim inny klient na marne siodelko sknczy pieprzyc ze ma byc wygodne tanie i t p a sprzedawca cie opieprza ze ty roweru nei postawiles odpowiednio... to mi sie nie podoba :|
www.bikeaction.pl
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

heh u nas jest spoko obojetnie do jakiego sklepu nie wpadnioesz to maja dla ciebei czas i wszystko ci daja :] ale raz wpadlem z pedro$em do sklepu i pytamu klientki za lada czy maja jakies platformowki a ona sie pyta co to jest :D wskazujemy jej na gieta kiere "zoom'a" i pytamy sie czy nie ma dluzszych i innej firmy (pewniejszej :P ) a ona nam mowi ze gdzie to taka kierownica o drzewa bedziecie chaczyc. w koncu wyjmoje nam kiere do skladaka (taka z gieciem 20cm :D ) i mowi : no chlopcy tu macie wygodna kiere ! a my w zlew :D nie no ale obsluga mila jest :D
marcin
Kontakt:

Post autor: marcin »

Dobrze że powstał taki topic bo wreszci można napisać własne zdanie o niektórych sklepach. ja bardzo często zaglądam do ixa bo jest najbliżej mojego domu. kupiłem juz tam trochę rzeczy i musze powiedzieć że jest to chyba najdroższy sklep w warszawie. świadczą otym już same promocje na ich stronie (przecenianie rzeczy wartych ok.260zł. o 9 zł. to jestpo prosu żałosne. nie mówie że 9 zł nie jest nic warte ale w każdym innym sklepie można bez łachy uzyskać większą zniżkę). ze sprzedawcami w tym sklepie nie można się wogóle dogadać co do kwestii finansowych. gdy się wchodzi do sklepu to goście którzy nie wyglądają na potencjalnych klientów są olewani(TAKA JEST SMUTNA PRAWDA. nie odnosi się to oczywiście do wszystkich sprzedawców bo a w szczególności do bartka(chyba) w okularach i drugiego kolesia którego imienia nie pamiętam(ale on jest chyba jednym z założycieli dhzonu). serwis i serwisantów też mają w porządku.). różnicę w obsłudze najlepiej widać gdy do sklepu wchodzi jakiś kasiasty kolo około czterdziechy, wtedy już dla nich nie istniejesz. według mnie sklep rowerowy powinien nie tylko wprzedawać rowery, ale takżę stwarzać atmosferę do spotkań bikerów.miejsca gdzie zawsze można przyjść, zapytać sie o coś... w ixie tracisz ochotę na jakąkolwiek rozmowe ze sprzedwcami bo gdy nic nie kupujesz to patrzą na ciebie dziwnym wzrokiem... zastrzegam że jest to nie tylko moje zdanie na temat tego sklepu. ale większości innych bikerów którzy sie tym interesują i jeżdża trochę po warszawie. znawcy tematów rowerowych przestają tam kupować, a jedynymi klientami staja sie ludzie którzy ida do sklepu po rower( patrzacy na cenę a nie jego właściwoście). ale może właścicielem ar- maru może o to chodzi. ja tam już nic nie kupię oprócz dętki.
koniec
pozdrowienia dla plusa z ursynowa gdzie panuje miła i rodzinna atmosfera. a pan z krossa przy okopowej też jets miły pomimo że sprzedaje badziewiaste rowery
Ma limit 60 znaków
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Ja polecam sklep u p.Budziarskiego a dlaczego to nie ważne.
poprostu polecam :D
Lectus
Kontakt:

Post autor: Lectus »

uu nassss zw zabrzu jest wypasik ;)
.................................. nic :/
Wojtek Bobik
Kontakt:

Post autor: Wojtek Bobik »

Doskonale rozumiem gości ze sklepów którzy nie chcą pożyczać narzędzi. Podejrzewam że niejedno już im wsiąkło. Ale myślę że nie powinni odmawiać dokręcenia czegoś w sytuacji awaryjnej zwłaszcza jak nie mamy przy sobie kasy. Ale czy nam pomogą zależy w głównej mierze od nas samych, od naszego zachowania. I nie spodziewajmy się że akurat zostawią klientów (jeśli ich akurat mają w tym czasie) i ruszą nam z pomocą. Nam też nie byłoby miło gdyby nas przestali obsługiwać i poszli do kogoś innego. Trochę wyrozumiałości...uprzejmości i z pewnością wszystko da się załatwić.
bobik
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

a ja polecam sklep we wrocku na krynickiej (MARKUS????) jest spoko ... zawsze ... przynajmniej mi sposzczaja z ceny kiedys kupowalem kiere tioge FR i mi sposcili 15 zeta bo akurat tyle mi zabraklo ... ogladalem integrala i mial cene 650 a gosciu mi go podaje i mowi ze sprzeda za 620 :-) hehe jak na targu :-) nie wazne ze tylko 30 zeta ale liczy sie fakt :-) zawsze to cos moze to taki chwyt marketingowy ale mily ale na mnie dziala a obsluga fajna ... serwis tez .. zawsze mi cos dokrecaja jak potrzeba .. serwisant wychodzi i jest git w sklepie nie ma zabardzo jak wprowadzac rowerow ale nawet jak sie wbijam do srodka to nikt nie robi problemow mimo ze trzeba go przeskakiwac Polecam
Aaaa jesze o cenach ... umiarkowane ogolnie mozna czasem dorwac jakies tansze czesci ale ogolnie poziom jak wszedzie we wrocku nooo chyba ze standart to harfa gdzie maja ceny jak dla mnie z nieba i ludzi do kitu ... szukalem butow do spd jak sh DX do 230 zeta i wpadam tam nieopatrznie bo przeciez tam nie ma shimano ... oni w ogole maja tylko srama mavica i rs i koniec .... i pytam czy sa buty sh a gosc mi na to ze szmelcu nie przedaja no to ja na to to co mi poleca a gosc ze maja super buty adidasa :-) (najtansze wtedy w sklepie za 400 zeta lekko) na co ja ze adidasa nie chce i w ogole adidas nie robi takich butow jakie ja chce na co gosc ze jestem nie madry ze chce syrenke zamiast mercedesa :-) nie stac mnie na buty adidasa to fakt ale po co mi buty typowo mtb jak ja potrzebuje trampki :-) w harfie maja swoja wlasna prawde, maja najlepszy sprzet na swiecie i sa naj naj ...
i jeszcze jedno co sadzicie o sklepie ROBEX we wrocku?
kucu
Kontakt:

Post autor: kucu »

O mk biku z jaworzna pisac nie trzeba bo kazdy wie jaka zajebista atmosfera tam panuje, ale warto go tutaj wymienic i docenic :)
Wielki + dla tego sklepu i dla Zbycha :]
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

w kielcach to róznie zalezy nakogo trafie:D ale jak macie jakis problem to idzcie do mechaników oni zazwyczaj są milsi i uzyteczniejsi:DDD
dobranoc:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Krzywy
Kontakt:

eh mialem miec kask 661 compa za 400 ale sprzedawca nie sprowadzil na czas to wzialem sobie uvexa dh i powiedzialem ze mam tylko 500 ale mi sie nalezy :P i te 130 mi spuscil z ceny wiec jest gites :D

tak jak 200 z amora... i 250 z calego bika rok temu... i jeszcze w hooj czesci bylo :P
www.bikeaction.pl
ODPOWIEDZ