DC Akita

strah
Kontakt:

Post autor: strah »

Virus -za 1700 to sobie kup ballistica, aleby sie latało na dirtach ... ;|
mosh
Kontakt:

Post autor: mosh »

Ach Virus, więc to tak, ty mozesz za przeproszeniem napier****** na innych ale inni nie mogą powiedzieć tobie ani słowa. Ciekawe ale mam takie same prawo pisać złe rzeczy o tobie jakie masz ty, żeby bez uzasadnienia, w sposób wulgarny i chamski krytykować akurat w tym przypadku Duncona. Różnica pomiędzy nami polega na tym, że:
- ja nie "napier******" ot tak po to żeby " napierda****" na innych dla samej przyjemności "napierd****", po prostu wyrażam moją irytację spowodowaną chamskim zachowaniem na publicznym forum. Akurat ty się zachowałeś jak szczeniak a ponieważ nie wiem ile masz lat więc twoje zachowanie zrzuciłem na karb wieku ( jak widać miałem rację bo cię to wkurzyło), mogłem je (zachowanie) wytłumaczyć twoim wykształceniem, wychowaniem, stopniem inteligencji itp.
- po drugie nie stosuje prymitywnego języka unikając łamania zasad tego forum poprzez stosownie **** i jeżeli na tyle tylko Cię stać to świadczy o twoim wąskim zasobie słownictwa.
A poza tym nic do ciebie nie mam bo cie nie znam ale po tym co piszesz muszę przyznać że wulkanem inteligencji to nie jesteś (nie mówiąc o twojej znajomości rynku rowerowego)
- po trzecie staram się nie obrażać ludzi ani firm
- po czwarte jak coś ci nie pasuje to się nie wypowiadaj na temat DC.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Heh... i kolejna rozkminka na temat DC, sa wypowiedzi za i przeciw (nie mowcie ze jestem bystry chłop)... GARY... przejechales na Akicie chyba narazie tylko po do sklepu i spowrotem, bo na takiej bryji (mokry śnieg + sół + piach) to tylko przetestujesz wytrzymałość łancucha i innych dupereli (z innych blaszek niz aluminium) na czynniki atmosferyczne... teoretycznie wiele ram bylo testowane przez DC 04... i co z tego mamy? to ze się niestety ramki sypią, począwszy od Tosy konczywszy na mastiffie... o Presie tez mozna pogdybać... teraz DC wywaliło wg. mnie i innych tu obecnych duze ceny na ramę... moze ciężko porównać Akitę z TransAlpem, ale mimo wszystko obie te ramy śą jednozawiasowe, nie śłużą do DH, niby są wytrzymałe... to dlaczego DC wywalilo na Akitę taką cenę skoro TransAlp kosztował ok. 1500zł, a jezdzi sie na nim podejrzewam równie dobrze jak na Akicie?!
Cieszę się, że DC idzie do przodu, ale stosunek cena-jakość pozostawia wiele do życzenia... Ludzie, ktorzy zainwestowali w DC (nie dostali roweru do testow, tylko za niego zapłacili) zaczynają tracic zaufanie, faktem jest, że ramy są poprawiane po opiniach riderów... ale skoro polscy konstruktorzy potrafili stworzyc taką legendę jak "FSM Warszawa czy Syrena" to powinni zrobic tez taką ramę (mając dostęp do profesjonalnych sprzętów XXI wieku, fabryki, cuda-wianki) że "KLĘKAJCIE NARODY"!!!
Trzymam kciuki za DC, że wezmą się za robote jak trza, że ramy 2005 nie będą "niewypałami", i że ceny będą "ogólnodostępne" a nie tylko dla "elit"!!!

Pozdro for All!!!
www.feel-free.pl
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

powiem krótko :
kurwa mać...mosh, zgadzam sie z Tobą w 100% :)
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Sedrik
Kontakt:

Tioga...dzieki :) wiem niezły cfaniak ze mnie.
w jaki sposób Cie wspiera DC ? hmmm....taki że masz polskie ramy ktore sa solidne i dobre . I nie musisz sie jebac z kupnem całego roweru typu Kona, bo żeby kupić tą kone to też trzeba skads pieniadze wziasc. A to że nie stać kogoś na tą rame to juz nie moja, ani ich wina. A wiadomo ze znajdą sie na tą rame kupcy. I tak jak powiedział mój sprzymierzeniec mosh, zadzwon, ponegocjuj a dopiero potem krzycz.

Foghorn...tak jestem młody i głupi i całe zycie mam nadzieje przedemną, ale jako takie zdanie juz mam wyrobione i staram sie go trzymać.
Sedrik
Kontakt:

yasiuuu, własnie..może gdyby wszsycy wypowiadali sie bardziej opiniotworczo a nie kłutliwie to DC zaczołby poprawiać ramy. Ale narazie nie ma co tutaj gdybać, sezon sie dopiero zacznie i wtedy sie okaze czy trud ludzi z DC sie sprawdził :)...jak nie...to wtedy niech sobie ludzie krzyczą, ale niech to będą osoby które te ramy posiadają a nie ludzie którzy słyszeli ze kolega kolegi dostał krzywą ramke.
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

kocham takie akcje "kolega kolegi powiedzial, ze jego kolega dostal rame dc z krzywymi chakami..., a sory to chyba glowka bylo":P widzialem paru naprawde prawdziwych kozakow na dc i sie nie sypaly. uwarzam dc za dobra firme ktora co rok pokazuje sie coraz ladniej, moze kiedys santacruza przescignie:P
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

a moze ktos zalozy topic JAK SI EJEZDZI NA PRESA CANARIO
bo mamy maly paradoks, nikt na ramie nie jezdzil (prawie nikt) a wszyscy sie wypowiadaja, wg mnie ten topic nie ma sensu i idzie w zla strone, zaczynacie sie obrzucac blotem i niepotrzebmnie;/
nie chce bronić żadnej ze stron ale to jest bezsensopwne, przeciez nic wam nie da wyliczanie wad i zalet dc, ile ludzi tyle opinii, zawsze tak było i bedzie
poczekajmy troszke na nowe ramki
bede miał prawdopodobnie okazje zobaczyc jak pracuje ten rowerek, wiec MOŻE się wypowiem, a poki co to nie ma sensu pisanie, lubie dc bo maja fajne kolorki a nei lubie bo tylnie widly sa dluzsze niz 420 mm, ludzie po co takie teksty ?? (to byla przenosnia:P)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Sedrik
Kontakt:

otoż to Eee... a gnębienie tej firmy bo komuś nie odpowiada cena, napewno tego prcesu nie przyspieszy, a tym bardziej nie wspomoże :)
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja sie nie bede wdawac w dyskusje poprostu cena znow jest z dup y rama niczym nie powala przynajmniej z wygladu napewno wole kupic drugiego dragstara i miec spokol ze mi sie cos ulamie przy wachaczu
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

no rzeczywiscie kus sobie wigry 3 jak sie polamie nie szkoda. mozna i tak:P
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

Mosh ja nie mowie zeby nikt sie na moj temat nie wypowiadał ale ja tu nikogo nie obrarzam, a tak zareagowalem bo lekka przesada z ta cena :/ i moja wypowiedz ma uzasadnienie :| pozatym nie klikam zeby jak ty to nazwales "napier***" szczeniakiem mozna mnie nazwac... mam 15lat i jestem z tego dumny :| wyksztalcenie mam takie jakie powinienem miec jak na swoj wiek :| a znam osoby ktore sa bardziej niewychowane niz ja (nie bede wymieniac) wulaknem inteligencji raczej ty rowniez nie jestes... niestety polska to nie rynek zachodni a tam sa ceny jak w polsce no i ofcorse zarobik 5x wieksze :| dlatego mnie wkurzyla cena dc :| ja rowniez staram sie nie obrazac ludzi ani firm :| wolna wola :| moge sie wypowiadac na co chce - to w koncu jest forum - tu sie wyraza swoje opinie a ja tak zrobilem :| stweirdzilem ze dc przesadzilo z to kosmiczna cena :|
pozdro.
http://www.ebike.pl/
mosh
Kontakt:

Widze, że kolega Virus ma też kłopoty z pamięcią. Przczytajcie ostatni post Virusa, tu przytaczam cytat: "Mosh ja nie mowie zeby nikt sie na moj temat nie wypowiadał ale ja tu nikogo nie obrarzam" a teraz cofnijcie się do poprzednij strony, cytuje " bosh... ej dc pojeb*** doszczetnie :| kur** za akite 2500tys :| debile :| max 1500 moge dac :| ku*winsyny je*ane :| spie*alac z takimi cenami na zachow :| to polska a nie usa gdzie za pensje mozna kupic 4juniory :| a w polsce na 1 juniora braknie :|" Jeżeli to nie jest obrażanie, to żeczywiście nie jestem wulkanem inteligencji.

Pozdrawiam
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

http://www.racebike.cz/eng/bike_mfx.php

ta ramka jest tez niezla, chyba robia ja juz z 6 lat jak nie dluzej. Wie ktos ile kosztuje? na stronce nie doszukalem sie ceny i czy ktos wie gdzie mozna ja kupic (w polsce).

i wracajac do cen dc: jak wszyscy wiemy na tajwanie sa fabryki ktore zajmuja sie spawaniem rowerow.Maja nawet swoj katalog, w ktorym proponuja przyszlemu/obecnemu "producentowi",dystrybutorowi poprostu setki ram,multum ich tam jest w katalogu.Mozna rowniez miec swoj projekt a oni go wykonuja.Kolega jak chcial zrobic ramke w stylu balistica,to okazalo sie ze trzeba zamowic minimum kontener tych ramek :/ a on sie takiej ilosci bal.
Wkazdym razie, powiem tylko ze przy takich ilosciach jak dc zamawia(bo to firma juz liczaca sie na rynku europejskim) te ramy sa naprawde TANIE!!!
Cena Pitbula w POlsce jest WYJEBANA, a dlaczego? bo to jest jedna z najtanszych ram,ma milion wspawek,wzmocnien itd ,czy dobre ramy maja tez miliony wzmocnien,obspawek i nnego gowna? a cena jak wlasnie za dobra rame :/ cos mi tu nie pasuje
W tym tajwanskim katalogu to ramy typu balistic,point,pitbul,amstaf sa w jednym przedziale cenowym! - oczywiscie tam one widnieja jako przyklady geo i sa foty ram w jednobarwnej kolorystyce.

jezeli natomiast dc nie korzysta z uslug tajwanskiej taniej sily roboczej i psawa je np:....... w polsce, to moje gadanie na nic,ale jezeli w polsce to mam nadzieje ze zmienili dotychczasowy zaklad wytworczy.

ps:widzieliscie te atomy??? :))) fajne!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

co wy wogule akite do stinkiego porownojecie !!!!!1poppierdolilo was??????
to rama zupelnie do czegos innego

tak nazekacie na cene to znajdzcie mi tanszego ffulla do 4x...i nie pierdolcie o jakis stikach czy dm bo to ramy zupelnie do czegos innego....
hueheuheue
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

http://www.racebike.cz/eng/downloads.php tu powinny byc ceny ale nie mam programu zadnego do xls ;/

a co do Akity to rozumiem ze jest to jedyna rama o takim przeznaczeniu na naszym rynku ale niestety cena jak na : lekka rame do 4x gdzie w Polsce wszytscy jezdza FREERIDE.. to za duzo. Chrabal dobrze powiedzial ze ludzie w polsce nie majac duzo pieniedzy kupuja ramy bardzo wszechstronne a nawet jak takie nie sa to "robia" z nich uniwersalne rowerki do wszystkiego. Jesli jestto rama "zawodnicza" to taka powinna pozostac, jesli jest na tyle profesjonalnie zrobiona i komus oplaca sie wydac ze 2500 zeby byc zalozmy jedno miejsce wyzej na podium to ja kupi. Rama jest do scigania sie gdzie wyniki sie licza !!

co do porownania do Stinky to nie ma to zbytnio sensu jesli spojrzymy taka jak ja :

porownanie ramy do freeride'u - uniwersalnej z rama wyspecjalizowana do 4x
www.hcfr.pl !!
mosh
Kontakt:

Widzisz drogi Foghornie, będę z tobą polemizował odnośnie cen. Napisałeś iż twój znajomy chciał zamówić masę ram z Tajwańskiego katalogu ale się bał, czego?. Przecież jak sam napisałeś koszt takiej ramy to grosze. Więc nawet gdyby je pylił za 200 zł to pewnie po takim dealu zarobiłby na mercedesa. Ja nie zanm chłopaków z DC i nie wiem, czy mają Merole ale nie wydaje mi się, żeby to było takie proste. Sam pracuje w firmie produkcyjnej, co prawda z zupełnie innej branży ale działamy w podobny sposób jak DC (tzn. współpracujemy z Azją). I nawet gdyby koszt wykonania ramy wynosił 10 dolarów (co podejrzewam jest bzdurą bo nawet Chińczycy nie są tak tani) to nie zapominaj, że do tego dochodzą takie opłaty jak: cło, podatek, transport, gaz, woda, prąd, benzyna, reklama, stelefony, fax, papier do drukarki, papie do dupy, koszty projektowania i tak mógłbym wymieniać i wymieniać.....
Dalej idąc: Banshee Morpnine ma 5 razy więcej wspawek niż pitbull, i co? Jest to jedna z bardziej kultowych ramek na rynku. http://www.7anna.com.pl/banshee.php
Dalej sprawdz, ile kosztują ramy czeskiej firmy RB na stronie http://www.colex-rowery.com.pl/, rama, którą podałeś kosztuje 3429 również z X-fusion i jest do FR.
I jedziemy dalej: http://www.abikeonline.com/ zobacz sobie ramkę Le Toy IV. Ile ma wspawek? według mnie o jedną mniej niż pitbull a o jedno więcej CNC (większy ciężar). Nie mówie tutaj o zeszłorocznym modelu. Mógłbym mnożyć przykłady ale mi się nie chce.
Prześlij mi proszę linka do katalogu, w którym widziałeś jakąś ramę DC. Z chęcią bym zobaczył, może jeszcze z ceną?
Jak więc widzisz, twoje argumenty "nie do zbicia" czyli na siłę i bez sensu wyszukiwane info przeciwko DC są żenujące. Wal prosto z mostu nie lubisz DC a nie "pier****". Tak jak pisałem, nikt nie będzie miał do ciebe to pretensji.
Szarikowski
Kontakt:

Post autor: Szarikowski »

i jaki z jest moral z tej dyskusji?? :D ze duncon zrobil ramki troche drogie <moze to przez dampery?:> i ze na tym forum spokoju nigdy nie bedzie! :}
mosh
Kontakt:

Przepraszam za pomyłkę, w czechch po przeliczneniu RB FX kosztuje 3200 zł z X-Fusion Glyde R.
ODPOWIEDZ