Siema w topicu "liczymy połamane pointy" Eee wspomniał, że do niego własnie jedzie point hunter pro limited z jakas super wzmocniona główka i i z duraluminium a ja mam zamiar kupic sobie pointa na wakacje wiec chciałbym się czegos dowiedziec o tym nowym poincie bo moze bedzie on lepszy od tego tradycyjnego pointa i moze nieduzo droższy
Jeśli macie jakies informacje na temat tej ramki to plz piszcie
Zwłaszcza prośba do Eee żeby mi cos o niej napisał.
Eee to taki uzytkownik który pisał na forum ze jedzie do niego point hunter pro limited ja tez to pierwsze słyszałem wiec stad ten topic.
A o pointach juz szukałem
tak wogóle to firma point nnie robi tych ramek :P moim zdaniem kolo ci kit pocisnął, a jak kupujesz to nie jakieś duraluminium (kto ci to pospawa ?) i nie point !! (strasznie spaczona geometria-za krótka rura górna i za długie widełki)
obecny point jest robiony z duralu zresztą jak wszystkie alu ramy, mostki, kielnie itd..., a żadnego nowego modelu nie ma, to jest farmazon point fana Eee...;)
to sie zdziwicie bo jutro z poczty odbieram, mialem mozliwosc zalatwienia tej ramki w czechach geo jak point tyle ze lepszy material i naprawde kozackie wzmocnienia glowki. postaram sie foty szybko zapodac, ale 1499 to dosc duzo ale ja kocham ta rame:)
za jakis miesiac bedzie oficjalna strona z tymi bikami. niestety nie polska;-( jakas firma wykupila patent na pointa i zamiezaja tym podbic czeski rynek rowerowy.mysle ze sie im nie uda bo cena jest malo atrakcyjna i kazdy bedzie wierny podstawowej wersji , ale point jest dobra rama i ma male wady a jak je z niego usuna to bedzie super rama mogaca konkurowac z ramami najwyzszej klasy.