Hamulec do street`u
Hamulec do street`u
Witam...
Jezdze w streecie i mam jakas stara v-ke i klamke z zajebistymi luzami no i chcialbym kupic cos innego. Chodzi mi oczywiscie o cos na tyl:D:D:D No i teraz mam pytanie: czy lepiej kupic np. v-ke LX`a i taka sama klamke czy moze cos innego? Niestety na nic drozszego mnie nie stac :D sami wiecie jak jest....
Jezeli macie jakies propozycje to z checia je przeczytam... Z gory dziekuje wszystkim, eeeeema ziomy
Jezdze w streecie i mam jakas stara v-ke i klamke z zajebistymi luzami no i chcialbym kupic cos innego. Chodzi mi oczywiscie o cos na tyl:D:D:D No i teraz mam pytanie: czy lepiej kupic np. v-ke LX`a i taka sama klamke czy moze cos innego? Niestety na nic drozszego mnie nie stac :D sami wiecie jak jest....
Jezeli macie jakies propozycje to z checia je przeczytam... Z gory dziekuje wszystkim, eeeeema ziomy
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Kup najlepiej avidy bo to chyba najlepsze v-brake na te czasy, nie kupuj shimano, mozesz tez poszukac srama 7.0 dobry hampel za dobra cene, jak masz malo kasy na klamki to mozesz wziasc z mkbike klamke srama 9.0, byly swego czasu po jakies 50zl za prawa, dobre klamki z dobra modulacja, ale minusem ich jest to ze sa dosc miekkie (idzie sie przezwyczaic) no i przy jakims slizgu rowerka po betonie tracisz spora czes klamki bo sie ladnie sciera :).
ja jezdzilem na avidach,sramach i shimano.
avidy - dobre,drogie
sramy - tanie i mi sie zle jezdzilo,przy shimano i avidzie sram to kupa
shimano - obecnie mam lx'y i klamki lx'a i super mi sie jezdzi, a smigam streeta.Modulacja bardzo dobra (jak na v-ke), nic nie musze grzebac,ustawiac,jak ustawilem rok temu tak jezdze non stop.
aha i rownolegle prowadznie klockow to bardzo dobry pomysl!!
avidy - dobre,drogie
sramy - tanie i mi sie zle jezdzilo,przy shimano i avidzie sram to kupa
shimano - obecnie mam lx'y i klamki lx'a i super mi sie jezdzi, a smigam streeta.Modulacja bardzo dobra (jak na v-ke), nic nie musze grzebac,ustawiac,jak ustawilem rok temu tak jezdze non stop.
aha i rownolegle prowadznie klockow to bardzo dobry pomysl!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-
- Kontakt:
witam, no to jezeli o hamplach mowa to moge z czystym sumieniem poleciś Sramy 7.0 bo mają na prawde potężny ucisk jak na v breaki.
Tylko pomóżcie mi bo nie wiem dokładnie jak mam je wyregulować....
Klocki są bardzo blisko obręczy i przy malutkich odchyleniach obręczy juz zaczynają trzeszczeć :/ Nie da sie jakośbardziej ich odsunąć od obręczy nie tracąc na sile hamowania ???
Tymi śrubkami z boku co są tez sie bawiłem ale to sie jakos rozregulowuje:/
Tylko pomóżcie mi bo nie wiem dokładnie jak mam je wyregulować....
Klocki są bardzo blisko obręczy i przy malutkich odchyleniach obręczy juz zaczynają trzeszczeć :/ Nie da sie jakośbardziej ich odsunąć od obręczy nie tracąc na sile hamowania ???
Tymi śrubkami z boku co są tez sie bawiłem ale to sie jakos rozregulowuje:/
-
- Kontakt: