czy szwed jezdzi w spd??

Eee...
Kontakt:

czy szwed jezdzi w spd??

Post autor: Eee... »

takie dziwne pytanie bo chcialbym w tym roku powarznie poscigac sie w 4x ale niechce sie przesiadac na spd, a z tego co widze to wszyscy prosi jezdza w spdach, a czy szwed tez jezeli nie to by mnie podbudowalo:P koles jest spoko ladnie nakurwia 3 miejsce w pucharze polski, niech ktos powie rze jezdzi na zwyklych platformach
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

nie, w sld
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
Eee...
Kontakt:

no wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem z dh-zonu chodz myslalem ze bedzie samoobrona
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

w orangu miał platformy :P
Eee...
Kontakt:

wiem a w szczawnie jezdzil w platformach??
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

z tego co pamietam to na me w szczawnie jezdzil tez na platformach, ale moge sie mylic
przejrzyc tone fotek z me i powinienes na jakiejs dostrzec ;)
a tak w ogole, to jezdzij w czym ci wygodniej, na pewno w spd'kach lepiej wyczujesz rower ale nie majac wprawy przy glebie ladnie mozna sie zlozyc ;/
sikun jestes...
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

"nie majac wprawy przy glebie ladnie mozna sie zlozyc ;/ "

nie koniecznie .jeżdże w spd od 3 lat i nie zdażyło się żeby w czasie gleby nie wypieły mi się pedały,i nie chodzi tu o moją wprawę że szybko potrafię noge przekręcić tylko poprostu same się wypinają przy glebie.na początku tylko pare razy zdarzyło mi się upaść stojąc w miejscu kiedy uczyłem sięwypinaćpedały :)))

pozdro
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

na tej fotce widać że na platformach :D:)http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=278360
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Eee..., wg mnie, jesli nie zamierzasz wywracac sie w 4x to pedaly SPD daja spora przewage - to sa zawsze 2 dodatkowe punkty sztywnej kontroli nad rowerem. Cesiu juz zdementowal mit o nie wypinajacych sie butach przy upadku - praktycznie nie ma takiej sytuacji, zebys z roweru lecial rowniotko do przodu, zawsze gdzies a stopa sama sie obroci, a wtedy wypiecie jest automatyczne. Poza tym przy mocniejszym szarpnieciu mechanizm sam puszcza.

Jesli masz troche gotowki na buty i na pedaly (polecam VP-133), to smialo probuj. Z SPD jak z serkami Hochland - to wydatek, ktory sie oplaca ;)
http://tiny.pl/8mm
kml
Kontakt:

Post autor: kml »

[quote="Looka MKNX"]
Jesli masz troche gotowki na buty i na pedaly (polecam VP-133), to smialo probuj. Z SPD jak z serkami Hochland - to wydatek, ktory sie oplaca ;)[/quote]

Amen ;] Swieta racja. Jednyna sytuacja to taka, jak u mnie, ze jak masz baardzo wychetane pedały to one potrafia przy szarpnieciu same puscic. NIGDY od 99r nie zdazylo mi sie NIE wypiac z spd kiedy tego chcialem. SPD rulez.

Poza tym takie smieszne buciki xc ( kupiłem na wyprzedazy za 100 zeta ) z palstikowa podeszwa sa zajebiste bo od razu czuc roznice w "przeniesieniu mocy" na predkosc i srednia ( o ile ktos to sprawdza ) Nie nadaja sie do chodzenia ale do jeżdzenia są zajebiste. Jedyna wada to cena, ale w tej chwili cala technologia trafia pod strzechy wiec i z tym nie powinno byc źle.
Enduro Rider. http://tinyurl.com/5alos
BluesBrother
Kontakt:

Post autor: BluesBrother »

uzytkuje od 99r SPDki sa to coprawda tylko niby do XC Ritchey Comp V2:) ale najwazniejsze w 4X zeby dobrze wystratowac i ruszyc z bramki jak najszybciej co mozliwy jest tylko w SPD, jezeli w nich nie jezdzieles wczesniej, to trochce czasu Ci zajmie opanowanie wypinania w trkacie upadku, takiego by nie zrobic sobie krzywdy, ja sam sobie na poczatku przez nie duzo sobie zrobilem krzywdy, ale teraz to doceniam:))) Jezlei zaczniesz sciagac sie z miejsca w SPD z kolesiem bez zatrzaskow to on nie ma zadnych szans,a o jezdzie pod gorke nei wspominam, SPD rulzzz:)))
a co do VP-133 to super sprzet i kosztuje ok 179 zeta w porownianiu do produttow shimano za ok 300-400 to bardzo sie opalca
Prawda jest taka, ze najlepsi (najszybsi) zjazdowcy i crosowcy jezdza w spdkach:p Mam nadzieje ze sie nie myle:)))
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

wszystko ma swoje zady i walety :P
spd fajna sporawa.. sam o tym myslalem (nawet nie do scigania), ale jak patrze na klopoty kumpli w sniegu to chyba zostane przy platformach.. przynajmniej na zime :P
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
kml
Kontakt:

[quote="Burning"]wszystko ma swoje zady i walety :P
spd fajna sporawa.. sam o tym myslalem (nawet nie do scigania), ale jak patrze na klopoty kumpli w sniegu to chyba zostane przy platformach.. przynajmniej na zime :P[/quote]

Fakt, ale od tego jest WD 40 pski psik co by sie nieg nie kleił i jedziesz :) Natomiast jak nie ma zonka z kasa to bierzesz ubijaki DH ( mullet bodajze to sie nazywa ) i masz świety spokoj - chociaz jak mowie ja mam wellgo rocznik 99 i odpowiednio dbane są ok. Nie mniej jednak w pewnej chwili trzeba je zmienic i ja to powinien był zrobic z 6 roku temu najmniej ale jak zawsze zonk z kasa.
kml
Kontakt:

Nie mniej jednak w pewnej chwili trzeba je zmienic i ja to powinien był zrobic z 6 roku temu najmniej ale jak zawsze zonk z kasa

PÓŁ ROKU TEMU miało byc :)
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

[b]BluesBrother[/b] a na jakim torze masz gorke??

napewno spd daja duza przewage ale np. przy duzych predkosciach na bandzie zawsze warto dla komfortu psychinczego wystawic ta "asekuracyjna noge", ale co tam bierz spd jak masz hajs wg. mnie napewno nie bedziesz zalował... wkoncy kazdy pro jezdzi w spd
hueheuheue
maniekOTT
Kontakt:

Post autor: maniekOTT »

jak buty spd to tylko te z podeszwa Shimano bo jest strasznie sztywna i stpoa nie boli prze mocnym ciskaniu po pedalach a wogule spd do dobry pomysl bo jak bylem w myslenicach na platwormach to nieszlo smigac ,nogi musza byc na sztywno z rowerem
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

[b]maniekOTT[/b] popieram,jak buciki to tylko shimano.mam teraz\ drugą pare,zapinane na rzepy,jeżdże w błocie w deszczu w śniegu czasem w górach trzeba w nich podejść i nie ma najmniejszych śladów zużycia i noga wogóle nie boli po długiej jeździe a co do pedałów to jak już pare osób wcześniej napisało vp 133 są w swojej klasie cenowej bezkonkurencyjne.

[b]Burning[/b] w śniegu rzeczywiście sąkłopoty jeżeli będziesz chodił po nieubitym śniegu i Ci się podeszwa zapcha,ale wystarczy dwa razy w korby bokiem kopnąć i nie ma problema,w końcu na rowerze się jeździ a nie chodi z nim na spacer po śniegu :)

pozdro
Eee...
Kontakt:

niemam problemow z tzrymaniem sie bika na torze, robie z rowerem co chce, ale jednak wszyscy prosi jezdza w spd, ale moja nadzieja jest szwed bo jak on daje rade, to czemu nie ja;p
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

fajna rame ma..orange mslsle...tylko 3200zl :p
hueheuheue
ODPOWIEDZ