pytanie do tych co pędzą samogony :-) czy podczas procesu destylacji zacieru bimbrowego można dopuścić do zagotowania się ów zacieru?? z góry dzięki za info
[b]Breeder[/b] zacier nie moze sie gotować!!!! alkohol paruje juz w 35*C, jak zaczniesz gotować to woda tez bedzie parować i zamias czystego alkoholu bedziesz miec obrzydliwą mieszanke:| wiem bo sie zajmuje pedzieniem samogonu, a jak byś sie chciał dowiedziec czegoś wiecej to wal na gg!!
pozdro
robisz tak kupujesz soczek HORTEX jabłkowy najlepiej otwierasz dmuchasz zamykasz i odstawiasz na miesiąc w ciemne chłodne miejsce np. piwnieca, jeszcze jest dobrze np. zalac to co sie otwiera woskiem albo sylikonem żeby sie syf z zewnątrz nie dostał, sprawdzone i działa!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
[b]PaTyK[/b]jestes idota...robienie bimbru zostaw lepiej mi ja mam to juz uwarunkowane genetycznie:P wkoncu jestem w 25% ruskiem:P:P
oczywiscie ze moze sie gotowac nawet powinien...
ale zalezy jak chcesz destylowac bo np. na skale przemyslowa
ten caly zacier sie gotuje i to wszystko prauje do innych zbiornikow a ten syf zostaje...
Hehehehehehehehe nie lepiej za tyle czasu co wy z tym spedzacie isc do tesco kupic sobie wodke firmy ART :D i sie upic :> (jedyne 11 zł a smakuje jak najlepsza) Zdecydowanie polecam...
chrosciel chodzi o satysfakcję z samodzielnego wytworzenia :-)
pieniekziom chce zrobić destylator, w którym para z wody podgrzewającej zacier nie będzie przedostawać się do naszego "nektaru":-) więc ryzyko, że wyjdzie maź jest minimalne :-)
patrz chodzi o to ze podgrzewaja ten caly zacier paruje to co najlepsze :P a ten caly syf zostaje wiec trzeba wykombinowac cos zeby to dobre leciało do innego zbiornika. Zazwyczal w zakladach przemyslowych odparowuje sie alkohol 2 razy a w jakis luksusowych trunkach nawe 5...
Moja dziewczyna mieszka w dosyc przejebanej dzielnicy (dresy itp), ale na przeciwko wejscia do jej klatki jest tzw. "ród menelów". Kombinuja jak kóń pod góre. Mieszkaja na parterze wiec zajebali z okolicznych dzialek siatke i sobie kawalek odgrodzili. Latem, chodowali tam KOZY zeby na mleko nie wydawac. Polewka na cale jej osiedle bylo. Ale nie o tym mowa ;P. Ostatnio sie dowiedzialem od niej ze zona wodza tych wszystkich meneli POSZLA SIEDZIEC ZA SPRZEDAZ BIMBRU NA 3 LATA ahahahahha