Fajne pytanie i prosta odp... dlugosc kiery powinan byc dopasowana do dlugosci Twoich rak! :) Dluzsze rece , dluzsza kiera, by latwiej mozna bylo ja utrzymac.
Skroc do 400mm bedizesz SuperTrendyCoolGosciu :))) Członki tez sobie poskracajcie beidzecie TRENDY !!! ;]
nie skracaj bo bedzie sie o wiele gorzej jezdzilo, wogole nie ma kontroli nad rowerem:( 730mm to jest zajebista kiera niema szansy zeby ci coś takiego z reki wyrwało, no ale zrobisz jak zechcesz tylko zebys pozniej nie załował!!!
Ja śmigałem na kierze 710mm i niedawno ją skróciłem do 660 i jest duża róznica oczywiście na plus. Lepiej się kręci x up'y. I wogóle jakoś lepiej się śmiga, pewniej mi się trzyma rower.
[b]SDSW[/b] mniejsze koła i singiel to nie jest moda! Czy w dh ziomy robią sobie koła 24" i single! Raczej nie! Według mnie jest to po prostu dostosowywanie roweru do sportu! Po co ci np. w dircie przerzutka, tylko następna rzecz może się zpieprzyć. A na kołach 24" mas bardziej zwinny rower co w streecie sie raczej przydaje! Więc to nie moda, ale wygoda!!! Jak ci nie pasuje to tak nie rób, a nie krytykuj ludzi którym się tak wygodniej poprostu jeździ!!!
Juz bylo o tym nie raz, ze do trickow przydaje sie wezsza kierownica, natomiast do FR/Dh zdecydowanie szeroka. Bad Mama to jest to, o czym moje ramiona zawsze marzyly w momencie kontaktowania sie z rowerem :]
ja miałem tioge dl i sprzedałem i kupiłem nsx pure która skróciłem do 640 mm...a teraz załuje i ze sprzedałem tioge i ze skracałem pure...na szerokiej jakos normalnie mi sie kreci barspiny i lepiej manuala jedzie, wogóle na szerszej lepiej na skateparku po rampach itp mi sie jezdzi...zanim skrócisz pojezdzic troszke moze nie trzeba bedzie...ja załuje bo skróciłem zanim złozyłem rower do kupy...nie kieruj sie zasadą ze kazdy to i ty...
ja nie wiem... ale ja zawsze chciałem mieć jak najszerszą kierę... mam 680mm i jest calkiem spoko, chociaż czasem myślę, że przydałaby się 730mm:] ale co kto lubi
ja mialem tioge dl 68cm, bylo super. jak zalozylem pure 70, to byla hujnia z grzybnia nic sie nie dalo zrobic, przy 62 wszystkoo latwiej wychodzi. nie mam 2metrow w barach wiec jest dla mnie dlugosc akurat :) ale tez najpierw ustawilem gripy zeby sprawdzic jak to jest. w sumie jeszcze po 1cm bym kiere ciachnal, ale mam klamke lxa, ktora zeby lapac jednym palcem trzeba miec daaleko od gripa. wiec pamietaj tez o klamkach i manetkach zeby sie zmiescily i tak ciachaj.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
mam 680 i sie zrobilo znacznie stabilniej niz na 600, ale fakt - nie robie trikow wiec nie wiem..
co do 730mm to mogloby byc milo, ale balbym sie juz smigania miedzy drzewkami :]
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka