kto się zna na budowie dirtów i..

Slipczak
Kontakt:

Post autor: Slipczak »

tak jest !
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Hehe nie myślałem że na tym terenie koło rogala co niby mają tam coś zrobić, że bedzie z tego takie 'halo' w świecie bikerów, ale raczej się nie nastawiajcie na coś porządnego.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Miro, Slipczak,
pomysł jest taki, by dudowę nadzorował ktoś kto się zna (np. Fat Pig) właśnie po to by uniknąć takiej sytuacji jak ze skate parkiem. Napisałem też maila do ludzi z www.skate-park.pl , czekam na odpowiedź.
Kruk, nie zapeszaj :P myślę, że jest szansa by ten bike-park miał ręce i nogi... dużo, zależy od takich ludzi jak my i tego jak bardzo się w to zaangażujemy.
pozdro

frango
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

przecież to tylko ziemia... jak coś nie wyjdzie albo nie bedzie pasowało zawsze można poprawić lub przebudować :]
radzio89
Kontakt:

Post autor: radzio89 »

eee, słyszałem od kumpla ze juz troche tam jest zrobione.. nie wiem, moze to sciema. jutro sie przejade tam i zobacze, moze zdjecia zrobie jesli cos jest ;]
Slipczak
Kontakt:

Ja ani Miro skate parku nie robilismy a na fotkach widziałem co to za parodia jest. Chopy kopie juz ok 3 lat wiec znam sie troche na tym i duzo trasek juz wykopałem ,niemówie ze wszystko wiem ale moge duzo pomudz wyprofilowac rozdziewiczyc jak by cos :)
Jaroo
Kontakt:

Post autor: Jaroo »

Dirta łatwo zrobic-musisz wysypac gore ziemi ,potem porzadnie uklepac, polac woda ,jakas dobra lopata zrobic porzadny dirtowy najazd a pozniej sypiesz 2 gore ziemi i robisz to samo tylko ,ze spad musie byc troche mniej stromy niz najazd.Milego tyrania!!(ale nie pekaj jak juz zrobisz to bedzie extra)
Dirt 4ever!!!
gg:6036252
Slipczak
Kontakt:

dzieki za rade jak by nie ty to nie wpadł bym na to
radzio89
Kontakt:

przejeżdżałem wczoraj obok tamtego miejsca i jak narazie nic szczególnego tam nie zauważyłem.. :P zeby tylko szybko to zrobili:]
frango
Kontakt:

Jarro, dzięki za dobra radę ;)
radzio89, nie sądzę by ktokolwiek brał się za jakąkolwiek budowę przy takiej pogodzie ;) spokojnie... jak będzie projekt, to dopiero cokolwiek zacznie się dziać... mam nadzieję :)
pozdro

frango
kompan_zmc
Kontakt:

Post autor: kompan_zmc »

Czy ten dirt park przypadkiem nie ma być tam za Edenem przu ulicy Legionów gdzie już wcześniej znajdowały się 2 partyzancko wykopane hopy dirtowe ? Teraz już jest wyprofilowany( wyrównany, kępy traw usunięte, spadek terenu w granicach 15 stopni na oko :P ) jakieś góry ziemi usypane ale do wyglądu daleko. Jeszcze sporo pracy, Miejscówka jest przepiękna bo dookoła nie ma nic poza szczerymi polami (sporo hektarów!!) a na dodatek zaraz przy obwodnicy dla tych którzy by chcieli samochodem dojeżdżać.

Chopaki bierzcie sie do roboty ! Władze Zamościa to raczej pozytywnie są nastawieni na takie projekty bo tyllu bikerów się namnożyło w tym mieście żę chodnikiem strach przejść.
I ktoś napisał zę Zamość to równina...... no tak ale jedziesz 10 km dalej i masz przepiękne górki na Roztoczu zachodnik gdzie trasy można zrobic przepiękne aby było komu robić.
radzio89
Kontakt:

eee... kompan, widziałeś ten projekt, do którego frango link wczesniej dał? no, chyba nie.. z tego co ja sie wiem i poznałem na projekcie to to ma byc tam na oś. Orzeszkowej, tzn tuż przy łabuńce.. tamten rogalik wielki to ma byc górka z której sie zjeżdżac bedzie:] przynajmniej tak ja wywnioskowalem jak narazie:D
kompan_zmc
Kontakt:

Post autor: kompan_zmc »

hmm nie wiedziałem bo link nie działa ..... A co do tego rogala to nie wiem czy przy takiej odległosći od osiedli mieszkaniowych tam wuybudują dirt park ;o tam nawt miejsca wystarczająco nie ma , na samym dole jest boisko... Ale zobaczymy. Słyszałem zę mają gdzieś tam nowy skate part stawiać( tzn wyczytałem w TZ)
frango
Kontakt:

kompan_zmc, to ma być miejsce dla wszystkich... takich pro jak my :P oraz dzieciaków i amatorów, więc nie może być na jakiś bezludziu. co to ilości miejsca to chyba jest go pod dostatkiem, bo to jest trójkąt o bokach 40-50m na 400m z tym "rogalem" po środku. podobno rogala będzie można podwyższyć... boisko do nogi i kosza będzie chyba do rozbiórki, bo wedle ludzi z zamościa, to ruina. nadal czekam na odpowiedź od TechRamps i FatPiga. Sam oczywiście "nie miałem czasu" by pomyśleć nad tym, co mogłoby się znajdować w tym parku. Jeśli chcesz plan (plik) to napisz do mnie na maila, to ci go podeślę.
pozdro

frango
Slipczak
Kontakt:

Witam. Czy wiadomo już cos w sprawie tego parku ? jakies konkrety
albercik
Kontakt:

Post autor: albercik »

kiedy to będzie ?? Moge pomagać ;)
bikezmc.xt.pl
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

no wlasnie cos juz wiadomo czy sprawa rodem z archwum x ? :)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Surowy
Kontakt:

Post autor: Surowy »

Hmmmm.A wiecie ze w Janowie Lubelskim jest juz dirt?Jest kilka niezlych hop - mam plac na ktory w tym roku wjechala koparka :>.Nie ma co sie szczypac tylko samemu robic.Jak ktos chce to wysle fotki na maila :).
SCBMSTHP.PJBDJIHA
albercik
Kontakt:

Post autor: albercik »

kiedy to będzie bo nie moge się doczekać bo znam fajną miejscówke (działki)koło szpitala Jana pawła 2 tam jest tor do 4crossu <lol2> robiony przez nas małe chopki bo nikomu się nie chciało robić
bikezmc.xt.pl <----------- nasza str prawie nic tam nie ma ale będzie ;) a może coś sami zrobimy ?? bo nudy w tym Zamościu ;D tam na działkach nikt nikomu nie zabrania robić hop można zniszczyć stare hopeczki i zrobić prawdziwe dirty może zawody kiedyś bendą w zmc . co kupić amora czy jakiś motorower ?????????????? chyba nabiore jakąś honde 80 :D mbx czy coś w tym stylu
bikezmc.xt.pl
ODPOWIEDZ