krotki mostek

myszek
Kontakt:

krotki mostek

Post autor: myszek »

w najblizszym czasie bede kupowal sobie krotki mostek, bo poki co mam zwykly do xc, o wzniosie 0 stopni. Mam pewne watpliwosci czy brac sobie krotki-kostke, co ma tez 0 stopni wzniosu, czy moze delikatnie uniesiony np. nsx jump?
Napiszcie prosze wady i zalety takich rozwiazan....bo w sumie nie mialem okazji u kogos porownac, a teoretycznie uniesiony wyzej mostek pozwala na latwiejsze przyciaganie kiery, ale za to np. pewnie cieziej wszelkiego rodzaju pivoty i inne obroty robi na takim mostku..... czekam na wasze opinie :-)
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Jesli bierzesz krotki most, powiedzmy ok 50mm, to nie musi byc on podniesiony. Spokojnie bedziesz rwal kiere w gore, bez najmniejszych problemow.
http://tiny.pl/8mm
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

kweistia przyzwyczajenia, tego jaka masz kiere, jaki amor, rame i wlasne preferencje :) mozesz to rgulowac nawet podkladkami na rurze sterowej. wiec trudno tutaj cokolwiek doradzic, ja zawsze mialem cos typu kostki najczesciej dlugosci 5cm i dawalo rade :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
matysz
Kontakt:

Post autor: matysz »

kiedys rozwazalem sam nad czyms dluzszym ale stwierdzilem ze odpada! NSX JUMP STEM jest super mostkiem (da bomb minime to chyba taka sama konstrukcja). Generalnie polecalbym Ci kostke ok 30mm. sam uzywam teraz NSX MOTO i jestem poprostu zachwycony. Wiem ze mozna jeszcze lżej ale wole swojego Moto niz cokolwiek innego! polecam kostke! NSX wlasnie produkuje fajne mostki w przystepnej cenie. polecam MOTO albo SuperMoto z tym ze ten drugi jest na 38,1mm srednicy kiery.
pozdrower
ODPOWIEDZ