sprawa wygląda tak: po zmianie geometrii ramy (był straszny czooh) trójkąt obniżył się troszkę.. nic by w tym zlego gdyby nie to że blat obracajonc się ociera o dolną rurę trójkąta.. problem nie występuje gdy korby nie dokręce... bo kiedy jest nie dociśnięta jest tam jakaś przerwa miendzy trujkątem i blatem ale kiedy docisne przerwy tej nie ma.. są może jakieś podkladki pod korbe żeby ramie nie wchodzilo tak glęboko albo coś.. co byście radzili.. ?
tzn z czym dokaldnie masz problem ? z tego co rozumiem to sttarczy jak kupisz dluzsza os suportu i wszystko, jaki to model sekima i jak zmieniles ta geometrie ? przez zmiane ustawienia tlumika ?
geometrie zmieniłem przez powiedzmy że włożenie dłuższego dampera co podwyższyło ogólnie cały rower... jest to sekim caniball.. a problem tkwi w tym że blat ociera mi o dolną rurę trójkąta..
albo support z dluzdza osia albo podkladki. podkladki dzialaja bo sam sie o tym przekonalem 2 dni temu, jak kupilem za dlugi support - dalem do dotoczenia takie podkladki o sr wew 35mm, a zew 42mm i grubosci 5mm - daje rade, podloz takie cudo pod miedzy support a rame i bedzie si ;)pzdr
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/