Przestroga - hmmm glupi temat (Wrocław - Hallera)

Adams
Kontakt:

Przestroga - hmmm glupi temat (Wrocław - Hallera)

Post autor: Adams »

Witam.
Tak czytam w tym dziale o kolejnych skradzionych rowerkach. Sam wiem co to znaczy stracic swojego baja.
Ale w czym rzecz.
Wbijam dzis do sklepu rowerowego we Wrocku przy ulicy Hallera. Kto z Wrocka to pewnie wie gdzie to. Wpadlem do sklepu po robocie na momencik. Wychodze i widze jak 2 bikerow (moze z forum - dlatego pisze) beztrosko wstawiaja swoje fury na stojak i niczym nie zapinajac wbijaja do sklepow. Panowie... a potem jest cala masa topicow o tym ze ukradli jakiegos baja
To ze ma sie go na widoku przez szybe nic nie zmienia. Ja tez kiedys mialem swoj rower na oku i dlatego widzialem jak mi go ktos zajebal.
Bylo to kolo 15.30 a rowerki to czarno-biala ramka typu point i agang am chyba.
A na koniec . Pozdrawiam panowie i moze do zobaczenia na miescie.
zielony wafel
Kontakt:

Post autor: zielony wafel »

każdy kto zostawia rower "na chwilke" przed sklepem bez zabezpieczeń, nawet jak ma go na oku to skończony kretyn....
Adams
Kontakt:

Jak zawsze Zielony Wafel - Twoje posty wnosza tak wiele ... Nie czaisz po co ten post napisalem? Jak nie to nie wpisuj sie bez sensu. Pozdrowka
cyc

Post autor: cyc »

wszyscy moi kumple tak robia.. i to w centrum miasta pod rowerowym.. ale mi podjebali 2 rowery
z pod drzwi domu! wiec wbijam na rowerze do rowerowego... :D
Pająk
Kontakt:

Post autor: Pająk »

A przy okazji - a propos zapinania rowerów - macie "zwykłe" zapięcia za 30-40 zł, czy używacie do tego jakiś z wyższej półki.
Chodzi mi o to, że miałem kumpli (miałem zaznaczam), którzy jeżdzili po rowery do sasiedniego piknego kraju ;) (Niemcy) i wszyscy zgodnie twierdzili, że zapinka (linka stalowa) to banał i nie ma tego w 3 sek....
pozdrawiam
Adams
Kontakt:

Dlatego wlasnie pisze o tym bo wiele osob nie pomysli a potem sie dziwi i pisze posty Zajeb...li Warszawa ... Zajeba...li Wroclaw ... Zajeba...li Krakow a tak naprawde mozna bylo tego uniknac. Oczywiscie czasem kradzieze sa uskuteczniane poprzez napasc i tu juz nie wiele sie da poradzic :-/ ( noze granaty :-)) ale trzymanie rowerkow w piwnicy czy na balkonie (kumplowi ukradli rower z 8 pietra w bloku 15 pietrowym) czy zostawianie "na sekundke" pod sklepem to dawanie latwej okazji potencjalnemu przechodniowi na stanie sie zlodziejem
cyc

ja niemam zabezpieczenia.. :] ale fakt faktem linke stalowa to ja nozyczkami drucik po drucie rozjebalem.. jak ma sie kase lepiej w lancuch kryptonita :] zainwestowac.. :D
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

no wiadomo ze to szit ale nawet najchujowsza najbardziej zjebana o najtansza blokada to 100 razy lepsze wyjscie niz rower bez zapiecia
http://www.jokejoke.prv.pl/
cyc

racja racja zlodziej niema czasu... a my mamy.. :]]
Pawel
Kontakt:

Post autor: Pawel »

ale nie zawsze dadza wprowadzic Ci rower do sklepu
sprzedam: http://tiny.pl/h9r6 TANIOCHA, gg:7350149
Adams
Kontakt:

Ja wbijam z bikem do sklepu i gosc mowi ze nie mozna to zmieniam sklep na inny. Bo wole jechac do nastepnego niz ryzykowac fure. Tym bardziej ze gosc w sklepie nawet nie wie ze czasem rower jest wart tyle co towar w jego sklepie :-)

A co do zapiec to fakt ze linki sa latwe do przeciecia ale zawsze daja te kilka sekund na reakcje czyli sa ok jak sie wchodzi do sklepu na sekundke i bike stoi przy wejsciu. Bo nie da sie poprostu wskoczyc i odjechac.
Najlepsze sa podkowy cryptonite ale kosztuja 500 zeta i waza 2 kilo. Nieporeczne i drogie. Daja pewnosc bo sie nie da ich przeciac. Ale co z tego jak przypniesz nia tylko rame czyli zlodziej ukradnie reszte :-)
A spotkalem sie z czym takim ze zlodziej nie mogl ukrasc rowerka to go skopal - bo polski dres mysli prosto nie moge go ukrasc to chociaz zniszcze zeby wlascicielowi doje...bac. Taki kraj...
Najbezpieczniejsze miejsce na rowerek to Twoj pokoj :-)
a ja akurat trzymam w kuchni :-)
cyc

ja przypiolem do rury gazowej w mojej piwnicy zeby jak by zlodziej ciol to zeby przynajmniej go w powietrze wysadzilo... hie hie :]
Trekker
Kontakt:

Post autor: Trekker »

:]
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

"ja przypiolem do rury gazowej w mojej piwnicy zeby jak by zlodziej ciol to zeby przynajmniej go w powietrze wysadzilo... hie hie :]"

O zesz tyyyyyyyy rotfl!!!! :ASD:ASD:ASD

roooooooootfl!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDd

Dobrzeeeeeeeeeeee
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

najlepiej wprowadzic rower do srodka:)
a jak nie mozna to co to za rowerowy :///?
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

" ja przypiolem do rury gazowej w mojej piwnicy zeby jak by zlodziej ciol to zeby przynajmniej go w powietrze wysadzilo... hie hie :]"
hehe...
mariancb
Kontakt:

Post autor: mariancb »

hehe do rury gazowej dobre :) szkoda ze u mnie nie ma takowej rury :)
cyc

to do butli z gazem przypnij :]]]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ja kupuje lancuch gruby i klóde do tego niech wazy 2 kg ale choc troche bede czul sie bezpieczniej , uczelnia uczelnia ale wszedzie zabezpieczys sie trzeba ( bez podtekstow :D )

pzdr 900
www.mm-foto.pl
ODPOWIEDZ