Amor Street/Dirt - do 800-900zł
Amor Street/Dirt - do 800-900zł
Witam
Jaki amortyzator wybrać do streetu i trochę dirtu w cenie do max 900 zł. Pod zwykłą oś i z mocowaniem pod tarcze.
Na allegro widzialem DJ3 za 840zł, ale wole się jeszcze poradzić specjalistów...
Jaki amortyzator wybrać do streetu i trochę dirtu w cenie do max 900 zł. Pod zwykłą oś i z mocowaniem pod tarcze.
Na allegro widzialem DJ3 za 840zł, ale wole się jeszcze poradzić specjalistów...
-
- Kontakt:
siemka
ja bym ci radził kupic cos z starszych amorow np. 99,00,03 roczniki. bo sa najmocniejsze!ja kupiłem Z5 z 00r pod qr20 :) do streetu za 700zł. A co do Dj to to niejest najlepsze rozwiazanie poniewaz moj kolega ma djII z 2003 i juz mu peka korona a miał go zaledwie 3 miesiace! a rocznik 2003 z Dj był najlepszy! Rob co chcesz ;)
Pozdr.
ja bym ci radził kupic cos z starszych amorow np. 99,00,03 roczniki. bo sa najmocniejsze!ja kupiłem Z5 z 00r pod qr20 :) do streetu za 700zł. A co do Dj to to niejest najlepsze rozwiazanie poniewaz moj kolega ma djII z 2003 i juz mu peka korona a miał go zaledwie 3 miesiace! a rocznik 2003 z Dj był najlepszy! Rob co chcesz ;)
Pozdr.
Zwieeeeracz... zwieeeeeracz...
wszystko rozbieralne , do tego na sztywna os , zajebista praca , 80mm skoku i tylko 600 zeto nowka , do tego kupisz piaste na sztywna os za 200 i wszystkie dj'e sie chowaja http://gregorio.pl/index.php?strona=z5q ... 9b1d0c22fe :]
A ma ktoś jakieś doświadczenia z tym amorem (Z5) jaka praca itd... (chociaż to bomber, ale wyjątki sie zdazają) i może jakiś dokładniejszy opis co w nim w środku siedzi bo na tej stronie niewiele jest napisane, a zainteresowałby mnie ten sprzęt...
I jeszcze czy te 80mm to nie zamało do DJ ? Chociaż wiem ze są osoby które skaczą i na RST z 75mm i jakoś jeszcze żyją...
I jeszcze czy te 80mm to nie zamało do DJ ? Chociaż wiem ze są osoby które skaczą i na RST z 75mm i jakoś jeszcze żyją...
-
- Kontakt:
kup dj 3 2005 jest super nie ma zadnych wiercen na koronie ma 100 skoku i chodzi fajnie ... ja osobiscie kupilem dj 3 2003 ostatnio (teraz na niego czekam) i mysle ze bedzie spoko .
ps. jak juz umiesz jezdzic to amor nie musi byc MEGA mocny bo przy opanowanych rzeczach mniej sie psuje niz przy chaotycznych probach nowych trickow
ps. jak juz umiesz jezdzic to amor nie musi byc MEGA mocny bo przy opanowanych rzeczach mniej sie psuje niz przy chaotycznych probach nowych trickow
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
heheh widzielem korone dj 3 na 2005 to jest ta sama korona co w poprzednich rocznikach tylko otwory na montaz blotnika sa jakby zalane aluminium nawet nie dokladnie bo widac miejsc wklesle po tych otworach
a amorka to polecam dj 3 z 2003 roku mam to i dziala wypas
a amorka to polecam dj 3 z 2003 roku mam to i dziala wypas
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
sklep: http://www.hadronsport.com/
Kars wszystko jest "zniszczalne" ;)
akurat do 4x czy dualu to 20mm os nie jest niezbedna i wielkiej roznicy sie nie odczuwa
przy street'ie i dirt'e zeczywiscie sie przydaje
ja mielem z1 z 00roku chodzila bardzo pieknie, duzo wytrzymala, choc material meczony przez 5 lat nie jest tak wytrzymaly jak nowy dlatego postanowilem zmienic
akurat do 4x czy dualu to 20mm os nie jest niezbedna i wielkiej roznicy sie nie odczuwa
przy street'ie i dirt'e zeczywiscie sie przydaje
ja mielem z1 z 00roku chodzila bardzo pieknie, duzo wytrzymala, choc material meczony przez 5 lat nie jest tak wytrzymaly jak nowy dlatego postanowilem zmienic
sikun jestes...
Może i QR20 jest dobre (ja nie wiem, bo nie mam, ani nie miałem), ale koszty np DJ3 z QR20+piasta pod to przerastają moje możliwości finansowe. Bo oprócz tego mam jeszcze pare innych części do wymiany(mostek, stery, przednie koło, korby+suport)- NIE UŻYWAJCIE SPRZĘTU NIEZGODNIE Z PRZEZNACZENIEM! :P
Dlatego chyba wybiore DJ3 pod zwykłą ośkę i tak nie sądzę zebym mógł go zniszczyć (mimo ze dopiero sie ucze, teraz mam jakieś badziewie Mozo i oprócz wielkich luzów nic innego się nie dzieje, mimo ze dużo już ma za sobą).
A jak kasy dozbieram to pozniej bede mógł zawsze wymienic na coś z QR20...
Dlatego chyba wybiore DJ3 pod zwykłą ośkę i tak nie sądzę zebym mógł go zniszczyć (mimo ze dopiero sie ucze, teraz mam jakieś badziewie Mozo i oprócz wielkich luzów nic innego się nie dzieje, mimo ze dużo już ma za sobą).
A jak kasy dozbieram to pozniej bede mógł zawsze wymienic na coś z QR20...
piotrex jest DJ3 na qr20... popatrz w katalogach jeśli takie masz, ja widzialem na wlasne oczy takiego amora bo kumpel na takim jeździ.
A co do Z5 to raczej te wszystkiego Z ileś nie mają zbyt dobrej opinii, u mnie w mieście już się ich kilka (z tego co pamiętam 3) połamało z czego jeden był na QR20
Pozatym nie wiem czy skok 80mm jest wystarczający do DJ...
Jakoś za DJ oprócz tego ze ma większy skok i mimo tego ze jest drozszy i nie na QR20 przemawia więcej argumentów zeby jego właśnie wziąsc
A co do Z5 to raczej te wszystkiego Z ileś nie mają zbyt dobrej opinii, u mnie w mieście już się ich kilka (z tego co pamiętam 3) połamało z czego jeden był na QR20
Pozatym nie wiem czy skok 80mm jest wystarczający do DJ...
Jakoś za DJ oprócz tego ze ma większy skok i mimo tego ze jest drozszy i nie na QR20 przemawia więcej argumentów zeby jego właśnie wziąsc