tak jak w temacje Vee Rubber Ninja DH Downhill VRB-209 co wiecie o tych oponkach ? chcem se zakupic 2.1 bo musze wymienic moja tioge 2.5 na mneijsza bo mi sie niemiesci ;/ i moze ktos chce kupic moja tioge 2.5 dh za 70zl (praktycznie nowka ma te preciki, druciki na oponie - niewiem jak sie to zwie) :)) no i do czego te oponki co w temacie sie nadaja? i jak ogolnie wypadaja? pozdrawiam
hmm ninje to sa 2,3 i 2,6 chyba only...
sa znosne jak za cene. ale zero rewelacji. twarde cieeezko sie zdejmuje, ale sa znosne. lepsze od kendy kinetics!!
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
NOoo ja mam na tyle 2.65 ale na DX32obreczy:P STRASZNIE cieżko sie ją zciąga i zakłada (samemu to sie nawet za wymiane nie zabieraj musi byc ktos drugi) ale nie jest jakaś fest cięzka!! tzn waży swoje ale bez przesady a przez to ze sie cięzko ją sciąga to sie nie zawija na boki!! jest twarda i szczerze polecam;]
eeee ja miałem ninje na dx32 i sam dalem rade zalozyc i zdjac opone ale potrzebne sa min 2 łyzki i troche siły :D:D
obreczy nie zniszczyłem i nie porysowałem :) jak ktos chce to da rade ale przejebane jest zmieniac detke gdzies na trasie :/ masakrahhh
generalnie polecam nbx'a
ninja jest gruba ciezka mało elastyczna plastikowa :/ lepiej wrzucic cos lepszego :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Yogi no to cie podziwiam:P nie jestem słaby a samemu miałem wielki problem ją zdjąć:P tyle że bez łyżek a sposoben "na klucz";] ale tez dałemrade ale jest dużo łatwiej w dwie osoby:] a przxez to ze jest taka plastikowa i twarda to sie nie zawija;] proste i logiczne:p
Ja ja mam na tyle 2.35 może nie jest tak rewelaka jak tioga ale daje radę, nawet tak nie ślizgam się i za ta cenę to warto. Oczywiście z rowerowy.com :)
mam taka na tyle, przedmówcy maja racje, z zakładaniem i zdejmowaniem lipa totalna, np, na big mamutha nie dało sie założyc, u mnie kosztuje 40 pln za 2,35 i chyba w teej cenie nie ma nic lepszego, po 2 miesiącach latania po miescie zuzył sie bierznik moze w 1/4
W Krakowie są po 35zł 2.35x26 kumpel kupił ostatnio i ledwo mu to weszło do Destroyera Jumpa bo yu góry jest wąski ale na hakach poszło do tyłu i gra. Przy okazji jedno pytanie: czy lepsze to od Duro i czy już jest i w jakiej cenie bo mi sie niechce dzwonić znowu??
no i na ninja dh jest taki cudowny napis flat resistant co jak dobrze pamietam oznacza ze mozna jechac bez powietrza co jest zozumiałe bo nie wyobrazam sobie zmiany detki na trasie a pozatym mam swoja od czerwca i mam jeszcze połowe bieznika a w wiekszosci jedze po miescie
Witam mam pytanie posiadam vee rubber ninja dh 2.65 chce ją założyć na tył i nie wiem czy zamontować ją według strzałki czy przeciwnie? proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam. P.S. Sorka że się tak podłączyłem pod posta ale nie chciałem nowego tematu zakładać. Peace
Zolfik pisze:i nie wiem czy zamontować ją według strzałki czy przeciwnie? proszę o szybką odpowiedź.
Oczywiście że przeciwnie, tylko w takiej konfiguracji koniecznie musisz obrócić też tarcze hamulcową, bo na niej też jest strzałka. A strzałki zawsze muszą być skierowane w tą samą strone. Jak masz v-break to niestety musisz założyć zgodnie ze strzałką.
A tak na marginesie to odgrzebałeś temat z 2004r. a więc z automatu dostajesz:
Wiesz co to ironia? Jak by Ci kazali skręcać nogami i pedałować rękoma też byś tak robił? Jeśli jest strzałka to ma być zgodnie z jej kierunkiem. Obojętnie czy jest to przód czy tył.