mocowanie oski w starych bomberach ...

-Przemooo-
Kontakt:

mocowanie oski w starych bomberach ...

Post autor: -Przemooo- »

Moje pytanie odnosi sie do systemu mocowania oski qr 20 w starych bomberach ... dokladnie w modelu z3 z 99 roku bo one od dolu nie maja nic i sie boje ze to sie moze jakos rozwalic albo jak bedzie mocne pukniecie z boku to ze mi poprostu jakos kolo wypadnie ...

ps. jaki amor polecacie tak do 800 zl okolo...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Pawlas
Kontakt:

Post autor: Pawlas »

ja bym proponowal DJ1 2003 ;] sam mam i sobie chwale, tylko ze... pojawily sie ryski na koronie :/ ale jebie mnie to, jezdze dalej i ciesze sie praca :D
z reszta moze ja bede nie dlugo sprzedawal, jak cos to pisz (gg w podpisie), stan wizualny taki sredniawy, ale techniczyny poza tymi ryskiami na koronie (:D) to idealny
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Przemooo a przeciez kupowales na allegro jakiegos DJ 3 2003 lakierowanego na srebrno-mam racje?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

-Przemooo-, jeżeli te amory jeździły, to nie masz się o co martwić...

pawlas - stare bombery nie mają sobie równych, a obojetnie jaki dj o tylko karykatura tego, co było w 98-99 roku.
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

Jaca, spytam sie czy jezdziles na jakis z tych rocznikow;/?
powiem szczerze, rzeczywiscie bardzo dobre amorki, sam mialem niezla sztuke, jednak to nie to samo - amor urzywany i nieoszczedzany przez 5lat a nowy amor prosto ze sklepu. jest cos takiego jak zmeczenie materialu...
sikun jestes...
boria
Kontakt:

Post autor: boria »

manitou black
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1651070
jak co to walcie nagg 5027554
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ech ale ten amor jest nowka niesmigana prosto z gregorio ... a tego dj kupilem ale gosc mial mi wyslac w czwartek zeszly a nadal chyba nie wyslal nie odpowiada na mejle i wogole mnie wkurwil wiec napisalem zeby juz nie wysylal
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

Ja jezdzilem na Z3 z 99r i to ze ona ma te mocowanie oski nie zamkniete od dolu to ni nie przeszkadza i nigdy mi nie sprawilo klopotu a amor chodzil superowo no i ten kuty booster to bylo to po prostu wypas i jak masz okazje dorwac taka nowke to nie ma sie co zastanawiac ale sa tez mionusy czyli golenie 30mm ale on i tak byl sztywny bardzo.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244743
Cain_enD
Kontakt:

Post autor: Cain_enD »

Hey a powiedzciemi czy do tej np z3 99 bedzie pasowac kazda teraz sprzedawana piasta czy musi byc piasta MZ
???
dziala super =>Z.1QR.20 z 2000
pchlaa
Kontakt:

s-mario sztywny bardzo? cos chyba ci sie wydaje:/
ja mialem z1cr i przy 100 skoku nie byl tak sztywny:/ jeden z powodow wymiany
sikun jestes...
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

a więc pchlaa - miałem przez 1,5 sezonu drop offa '99 i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest to najlepsza jednopółka na jakiej jeździłem. jest wiotki, ale mimo tego trzyma się świetnie i pracuje wyśmienicie.
co do podtekstu w twoim pytaniu - nie piszę opinii o czymś, jeżeli nie miałem z tym styczności i powiem szczerze, że mimo, że pracują na wszystkie strony, to zauważ, że najwięcej amorów szło w latach 2001-2002, potem były kopoty z koronami, a o starych modelach nadal mało słychać mimo, iż wile ich jeździ...
pchlaa
Kontakt:

spoko, ja tez nie narzekalem na swoja z1. tlumiki byly wrecz wypasne, chodzil miodnie (reg tlumienia dob i odbicia wiec czego wiecej chciec)
z tego co wiem jezdzi zaledwie kilka "tych"amorow w polsce.
nikt nie narzeka, ale jest to jakby nie mowic sprzet wiekowy.
czestym problemem byl pekajacy boster.
spotkalem sie rowniez z urwanymi hakami i adapterami pod hamulec tarczowy. nie slychac zeby byly "zle" bo w porownaniu do dj'a na ktorym jezdzi co drugi hardkorowiec i turbodziecko jest ich bardzo malo. jest to przypuszczam mniej niz 0,01% ale dobra nie wnikam
sztywnosc mialy kiepska, zaciskajac mocniej zacisk w kole golenie potrafily sie delikatnie przekrecac. nie mozna oczekiwac od 30mm goleni.
do jednego sie przychylam: sa to swietne amory, ale nie wszystkie. trzeba szukac w bardzo dobrym stanie i zadbane wtedy przy szczesciu bedziemy mogli sie nimi dluuugo cieszyc:D
sikun jestes...
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

z tym urywajacym sie adapterem pod tarcze to neio problem bo w nim nie ma adaptera pod tarcze :P
Cain_enD
Kontakt:

Post autor: Cain_enD »

no wlasnie adapter pod tarcze w nich jest przykrecany jako osobny elementwiec co najwyzej mozna w najgorszym przypadku mozna zerwac gwint w amore;

No ale powiedzcie cos o mocowaniu kola czy jest standardowe czy jest potrzebna oryginalna piasta marcoka czy zwykle teraz robione tez sa dobre????
dziala super =>Z.1QR.20 z 2000
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

golenie 30mm.. mam juniorka 2000 z goleniami 30mm wlasnie i to na zwykla oske..
i kolo jedzie tam gdzie ja chce, podczas gdy w blackach kumpli jedzie tam gdzie mu wygodniej - nie tylko srednica goleni, ale i grubosc scianki ma znaczenie. nie bez powodu te amory troche wazyly..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

moj Z3 mial 80mm skoku i byl sztywny fakt ze ta oska musiala byc bardzo dokladnie i mocno skrecona bo mogla sie przekrecic bo ja mialem te oske z samozamykaczem a nie na imbus skrecana. adapret to byla fajna rzecz bo byl przykrecany choc trzeba bylo wladowac 3 podkladki pod standardowy hydraulik a co do piasty to pasuje chyba kazda ja mialem pointa ktory teraz jest w boxxerze i bylo ok na piascie NS tez Z3 jezdzil i bylo ok
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244743
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Przez ponad 2 lata jezdzilem na Z1 QR20 z 99r, nie moge o nim zlego slowa powiedziec. Z czasem oczywiscie pekl booster jak we wszystkich, ale dorobilem nowy za 20 pln i od tej pory bez problemow. O ten zacisk nic sie nie martw, nie zdarzylo sie zeby kolo przestawilo sie w hakach czy cos w tym stylu. Wypasc tez nie wypadnie. Ogolnie bierz poki jeszcze sa w sprzedazy!
cisak28
Kontakt:

Post autor: cisak28 »

Przemooo,chyba chodzi Ci o z5 99?Ja taki wlasnie kupilem i czekam na niego.a gdzie mozna dostac adaptery do tarczy?I ile mniej wiecej moga kosztowac?
Leviathan
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

ziomek u nas ma junioraw tym systemie. dziala no problem, tam kolo troche inaczej wchodzi niz w qr i inaczej niz w normalnej 10, ale grunt ze trzyma
trzy slowa do ojca prowadzacego....
ODPOWIEDZ