SIS --> NAPINACZ SS ? Da radę.Pomocy!
SIS --> NAPINACZ SS ? Da radę.Pomocy!
~Witam..Do szczescia brakuje mi napinacza do ss..czekam na Da Bomba
ale puki co to niema..i mam pomysł zeby zrobic narazie napinacz z sis(przerzutka)..jezeli robiliscie taki patent to opiszcie krok po kroku..z gory baaardzo dzieeekuję ;) pozdrawiam..
ale puki co to niema..i mam pomysł zeby zrobic narazie napinacz z sis(przerzutka)..jezeli robiliscie taki patent to opiszcie krok po kroku..z gory baaardzo dzieeekuję ;) pozdrawiam..
Widziałem kiedyś zdjęcie na pinkbiku jak właśnie tak miał koleś zrobione. Więc się napewno da. a to chyba wystarczyło by ustawić przeżutkę (jakoś ją zablokować żeby nie zrzucała łańcucha) i założyc tak ja mnormalny napinacz. Mówie tylko tak teoretycznie ponieważ nie wiem czy jak juz to tak to trzeba zrobic. Pokombinuj i może bedzie działać. Pozdro :D
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
skróć łańcuch i wyreguluj przerzutkę - znaczy ogranicz dolny zakres - jak będziesz miał na niskim biegu to wkręcając jedną z tych śrubek ( nie wiem którą H czy L ale to poprostu sprawdzisz i nic nie zmieni ) zobaczysz że przerzutka przesuwa na wyższe biegi - u mnie w ten sposób da się do 5 biegu dojść. Potem zakręcisz korbami - łańcuch Ci wejdzie na ten bieg i przy skróconym łańcuchu nic nie spadnie, nic nie przeskoczy ani nie wskoczy wyżej.
-
- Kontakt:
http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2232 taki sam jak ten tylko za 30 zł
moich dwóch kolegów jeżdzi na tym i jest git a pozatym to w takim napinaczu to raczej nic sie niezepsuje a jeśli chodzi o te wysłanie to teraz niezabardzo bo niemam gotówki ale moze ktoś inny mógłby ci przesłać ten sklep w którym są te napinacze to jest w ząbkach na ulicu szwoleżerów niepamiętam numeru ale są tam tylko dwa sklepy i na dodatek naprzeciwko siebie więc jak ktos ci moze wysłać to niech to zrobi.pozdr
-
- Kontakt:
moji kumple tak maja..to proste wiec nie wiem po co zakładasz taki temat...ale ci powiem...kupujesz przezutke...montujesz do haku od przezutki...zakładasz łańcuch odpowiedni go skracassz...a do przerzutki zakładasz krutki kawałek linki hamulcowej lib przerzutki tak by zablokowała sie na przelotce i naciągasz taktą linke by uzyskac równoległe ułozenie przezutki do korbi i zakrecaqsz taka srubką ta linkę i to wszystko...
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
Fajny ten napinacz, czy wiek tos moze czy takie sa w sprzedazy gdzies we wrocku lub sieradzu ?( czasem tam witam do dziadkow ) super sprawa jak za 30 zl.... nigdy czegos takiego w realu nie widzialem. Pytanko, ten trzpien, na ktory zalozone sa bieznie z koleczkiem....on moze byc regulowany ?? w sensie w miejscu gdzie jest przymocowany do tego czarnego metalowego ramienia? czy tam jest jakas sruba co go dociska ? czy to jest po prostu fabrycznie na takiej i takiej szerokosci zaspawane i tylko tak dziala ? mam nadzieje ze kumacie o co pytam.
ten koleś pode mną to ***** :D:D