SIS --> NAPINACZ SS ? Da radę.Pomocy!

amstaff
Kontakt:

SIS --> NAPINACZ SS ? Da radę.Pomocy!

Post autor: amstaff »

~Witam..Do szczescia brakuje mi napinacza do ss..czekam na Da Bomba
ale puki co to niema..i mam pomysł zeby zrobic narazie napinacz z sis(przerzutka)..jezeli robiliscie taki patent to opiszcie krok po kroku..z gory baaardzo dzieeekuję ;) pozdrawiam..
lukasx
Kontakt:

Post autor: lukasx »

Widziałem kiedyś zdjęcie na pinkbiku jak właśnie tak miał koleś zrobione. Więc się napewno da. a to chyba wystarczyło by ustawić przeżutkę (jakoś ją zablokować żeby nie zrzucała łańcucha) i założyc tak ja mnormalny napinacz. Mówie tylko tak teoretycznie ponieważ nie wiem czy jak juz to tak to trzeba zrobic. Pokombinuj i może bedzie działać. Pozdro :D
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

skracasz łancuch, zakladasz przezutke, ustawiasz i po kłopocie
czy to takie trudne???
siud
Kontakt:

Post autor: siud »

da rade, ja tak jezdze od roku. za pomoca srub regulujacych skrajne polozenia przerzutki blokujesz ja w jednym miejscu i wszystko. tylko dobrze zeby lancuch byl dosyc krotki, bo siska najlepszym napinaczem nie jest. po zimie troche mi szwankuje ale to jest tlyko kwestia przeczyszczenia i smarowania
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

ja tak mam tylko mam przezutke suntora jest zajebiscie i na dodatek mozesz sobie biegi zmieniać jak poccianiesz linke ja bym na twoim miejscu niekupował tego napinacza a pozatym ile on kosztuje?? bo w wawie taki napinacz to 30 zł nowy kosztuje tylko nie da bomba
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

ja tak jeżdze...tylko że mam lekko skrzywioną Alivio 98 z uciętym wózkiem - łańcuch na tym jednym kółku jest założony i nie wydawałbym kasy na żaden napinacz bo jest naprawdę dobrze :] - łańcuch jest skrócony na maksa - tyle ile się dało żeby go spiać na 32T-16T. Ideał :D
amstaff
Kontakt:

mi własnie chodzi jak w takim sisie zrobic zeby sie nieruszał bo mi łancuch bedzie zrzucał...a tak reszte to czaje mniej wiecej ;)
jaco
Kontakt:

skruć ten łańcuch i będzie git
amstaff
Kontakt:

a jaco na serio te napinacze u was po 30zł ? a dobre one ? czy szit ?
jak dobre była by mozliwosc kupenia ? tzn ze bys mi wysłał...
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

skróć łańcuch i wyreguluj przerzutkę - znaczy ogranicz dolny zakres - jak będziesz miał na niskim biegu to wkręcając jedną z tych śrubek ( nie wiem którą H czy L ale to poprostu sprawdzisz i nic nie zmieni ) zobaczysz że przerzutka przesuwa na wyższe biegi - u mnie w ten sposób da się do 5 biegu dojść. Potem zakręcisz korbami - łańcuch Ci wejdzie na ten bieg i przy skróconym łańcuchu nic nie spadnie, nic nie przeskoczy ani nie wskoczy wyżej.
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

a ja mam pionowe haki i napinacza nie mam :P
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
jaco
Kontakt:

jaco
Kontakt:

moich dwóch kolegów jeżdzi na tym i jest git a pozatym to w takim napinaczu to raczej nic sie niezepsuje a jeśli chodzi o te wysłanie to teraz niezabardzo bo niemam gotówki ale moze ktoś inny mógłby ci przesłać ten sklep w którym są te napinacze to jest w ząbkach na ulicu szwoleżerów niepamiętam numeru ale są tam tylko dwa sklepy i na dodatek naprzeciwko siebie więc jak ktos ci moze wysłać to niech to zrobi.pozdr
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

jaco zaskoczyłes mnie maxymalnie :|w łodzi byly takie napinacze jak na mkbiku po 6dych ale oczywiscie jak chcialem kupić to już nie było i musialem wysrać 90zl na dabomba który zresztą gorzej dziala niz Point :/ a tam po 30 sa...
eh.. :D
cwaniak_71
Kontakt:

Post autor: cwaniak_71 »

moji kumple tak maja..to proste wiec nie wiem po co zakładasz taki temat...ale ci powiem...kupujesz przezutke...montujesz do haku od przezutki...zakładasz łańcuch odpowiedni go skracassz...a do przerzutki zakładasz krutki kawałek linki hamulcowej lib przerzutki tak by zablokowała sie na przelotce i naciągasz taktą linke by uzyskac równoległe ułozenie przezutki do korbi i zakrecaqsz taka srubką ta linkę i to wszystko...
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
jaco
Kontakt:

Dex ja tesz sie zdziwiłem jak zobaczyłem u kumpla ten napinacz i mówie mu ze lepiej było sobie kupić dziadową przezutke zamiast tego napinacza bo mu taniej wyjdzie a on do mnie ze ten napinacz 30 zł kosztuje.
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

Fajny ten napinacz, czy wiek tos moze czy takie sa w sprzedazy gdzies we wrocku lub sieradzu ?( czasem tam witam do dziadkow ) super sprawa jak za 30 zl.... nigdy czegos takiego w realu nie widzialem. Pytanko, ten trzpien, na ktory zalozone sa bieznie z koleczkiem....on moze byc regulowany ?? w sensie w miejscu gdzie jest przymocowany do tego czarnego metalowego ramienia? czy tam jest jakas sruba co go dociska ? czy to jest po prostu fabrycznie na takiej i takiej szerokosci zaspawane i tylko tak dziala ? mam nadzieje ze kumacie o co pytam.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
jaco
Kontakt:

chodzi ci czy można regulować czy bliżej lub dalej szprych to można
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

tak, wlasnie o to :D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
ODPOWIEDZ