bunny to manual
-
- Kontakt:
bunny to manual
na jaka wysokosc trzzeba sie wybic zeby zrobic ten trik. a wogole to jakby jakies opisy byly to bylbym wdzieczny:D napiszczie jak robicie albo dajcie linki. thx
-
- Kontakt:
mam dobra rade..wyjdz i cwicz , cwicz cwicz i jescze raz cwicz. zaden opis ci nie pomoze jak sam nie zajarzysz, tak samo jak z wszystkim innym, co z tego ze ci powiem jak ja to robie, jak i tak musisz to wycwiczyc ? powodzenia, i uwazaj na dupe :D
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
-
- Kontakt:
zalezy na co wskakujesz.
jedziesz, wskakujesz na tylne koło przód co najmniej kilka cm wyżej. naturalne że jak wskakujesz na wysokie, ciezko przód w górze utrzymać. wiec dupa z tyłu i nisko i walczyc z kierą. Ale od razu nie szarpac, a "trzymac" by nie poleciec na plecy a odjechac. Cwicz przez wysepki i na krawęzniki. Narazie manuale po 1,5-2m po bunnym na 10cm kraweżnik.
jedziesz, wskakujesz na tylne koło przód co najmniej kilka cm wyżej. naturalne że jak wskakujesz na wysokie, ciezko przód w górze utrzymać. wiec dupa z tyłu i nisko i walczyc z kierą. Ale od razu nie szarpac, a "trzymac" by nie poleciec na plecy a odjechac. Cwicz przez wysepki i na krawęzniki. Narazie manuale po 1,5-2m po bunnym na 10cm kraweżnik.
spray...
Własnie opis tutaj może pomuc !, a właściwie kilka wskazuwek które mogą przyśpieszyć nauke, pierwsze to oczywiście trzeba umiec dobrze technicznie bunnego, kiedy ja robie bunnego (nie na manuala) to staram się to robić w miare płynnie, nic nie szarpac itp, podnoszenie przodu moge zacząć wczesniej przed przeszkodą i w odpowiednim momencie się wybić, natomiast w przypadku bunny to manula zauważyłem że przednie koło wyciągam bardzo blisko przeszkody i robie to znacznie dynamiczniej niż w przypadku zwyklego bunnego, w pierwzej fazie wybicia staraj się przyciągnąć kiere jak najbliżej "wafla" a po chwili odciągnij tyłek za siodło, tutaj wybicie musi wyjść z twojej skoczności a nie podciągania kolan, dlatego mówie że trzeba umieć bannego dobrze od strony technicznej, najlepiej pooglądaj sobie jakies filmy bajkerskie gdzie można to sobie obejrzeć to bardzo motywuje, powodzenia, jeżeli jesteś zainteresowany możesz podać maila a pośle Ci kilka moich filmików jak to wygląda. Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: