Fox Vannila R czy DNM Burner RLC

Maciek
Kontakt:

Fox Vannila R czy DNM Burner RLC

Post autor: Maciek »

Witam !
Mam zamiar zakupic Kone Stinky 2004 i powymieniac w niej pare rzeczy między innymi tylny amor. Z tym wiąze sie moje pytanie poniewaz mam dwie możliwości :

1.Zostawic Fox'a Vanille R (cena nowego 1330 zł) ma system "pro pedal" zapobiegajacy "bujaniu "( który według uzytkowników działa mizernie) 150 mm skoku no i chyba sama cena mówi o jakości. Jednak głownym powodem dla którego chce wymienic damper to skok. W przypadku vanilli musiałbym kupic wersje RC o 660 zł droższą :( Jednak jest jeszcze druga mozliwośc :

2.DNM Burner RLC (cena nowego 899 ) jego zalet to : duża możliwośc regulacji, zbiornik wyrównawczy mozliwośc całkowitego zablokowania amortyzatora, wysoka jakość wykonania no i skok 170 mm. Dodatkowo jesli wybrałbym tą opcje róznice cen czyli 431 zł mógłbym przeznaczyc na dodatki to rowru np napinacz i lepsze oponki .Jednak nic o nim jeszcze nie słyszałem więc nie wiem czy sie sprawdzi .Wiem tyle że Duncon je montuje do swoich rowerków :)
Co radzicie? Moze polecicie mi coś innego ?
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

A nie możesz sobie tej Vanilli R zostawić i już ?? Burnera nie miałem ale niejakiemu groober-owi (Mackowi) zjebało się tłumienie przy pierwszym "bujnięciu" ramy, do której go włozył... więc wiesz możesz trafić dobry lub ******* egzemplarz. A FOX to FOX!! I kto mówi, że ProPedal lipnie działa ??
"Hey ho lets go!"
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

"DNM Burner RLC (cena nowego 899 ) jego zalet to : duża możliwośc regulacji, wysoka jakość wykonania "
hehe, nie wierz w to raczej :P
Ja mam burnera rc i regulacja dziala dopiero przy koncu skali :[
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nio mialem burnera przez tydzien...

Powiem ci ze roznicy w pracy pomiedzy foxem vanilka i burnerem nie zauwazylem (w norco mam zwykla vanille taka jak ty tylko starszy model)

Burnera RLC z niemiec kupisz za 600 nowke. A amorek jak amorek, podobno trwalszy niz st8rc, zobaczymy za jakis czas...

Ma te smieszne regulacje z ktorych osobiscie nigdy nie korzystam , dla mnie damper ma byc tylko niezniszczalny, regulacji moze nie miec.

Oba te damperki sa w sumie w tej samej klasie, jedynym plusem burnera jest zabawa z blokada skoku, czasem w sumie mozna skorzystac i tyle...

Ja bym wzial burnera, praca ta sama, wyglada ladniej ;] Ma blokadke, nio i 2cm skoku zawsze sie przydadza.

A foxa mozesz mi spredac, dam ci z 400 jak chcesz.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
goRz
Kontakt:

"JA bym brał burnera [...] a Foxa mozesz MI sprzedać, dam Ci 400..."

NIE no czy tylko mnie to uderza ??!!
"Hey ho lets go!"
MaxDamageDA
Kontakt:

CO cie uderza ?

Sam mam taka sama vanilke i sprzedalem za 300...

Na ebayach to nie jest warte tyle co w naszym chorym kraju...

Nowego burnera rc mozna kupic za 450-500zl a rlc 600 wiec o co chodzi...

170 skoku kusi ;]

A zapytac nie wolno? ;/

A teraz wybadalem ze ziomek chce dopiero kupic to sorry...

myslalem ze juz masz i chcesz zmieniac damper ;p

Nowke warta z 600zl ta vanilka.
goRz
Kontakt:

spox MaxDamage tak tylko pokrętne mi sie to wydawalo.... mniejsza

co do wymiany dampera to jak zwiekszysz skok tylko przez wymiane dampera na dluzszy to Ci sie kat glowki zmieni pamietaj o tym.... i tak wolalbym FOXa.
Tak bedziesz mial 2 cm wiecej skoku a jak damper Ci sie ******* to bedziesz sobie czekal w srodku sezonu 3 tyg. az Ci go naprawia albo i nie.. a prawdopodobienstwo ze FOX sie ******* jest na bank mniejsze niz w przyp. DNMa....
"Hey ho lets go!"
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio tutaj to gorz ma racje...

Moja vanilla dostawala po dupie w stinkaczu, potem u mnie , potem wzial ja xuserx pokatowal , wrocila do mnie, bierze ja jeden ziomek i pewno nadal bedzie na niej pocinal...

A i miedzy czasie jeszcze jeden ziomek na niej jezdzil pare dni ;p

A dnmow rozwalilem juz 8 ;/

Zadnego burnera co prawda bo jzu nie mam do nich zaufania , nawet jesli sa lepsze niz byly st8rc i ich odmiany to fox je miazdzy.

Sam zbieram teraz na avalancha , to jest dopiero tloczkens ;p

340$ ;/

Ale w sumie katologowo w polsce za to jest vanilla ;d co za ******** kraj...
Maciek
Kontakt:

A co myślicie o Manitou Swinger Coil SPV 4 way (nowy kosztuje 1550) ?
MaxDamageDA
Kontakt:

Swinger kosztuje 800...

Nie kupuj nic ze sklepu bo cie okradna, jak juz bedziesz kupowal zglos sie do mnie bo wywalisz wpizdu kasy w czyjas kieszen...

Swinger z pracy mi sie nie podoba. Jest jakis taki dziwnie wytlumiony, jak na taki damperek spodziewalem sie innej pracy, ja lubie jak mocno czuc ze damper dziala. Ciezko to scharakteryzowac.

Aha i pamietaj ze jak zwiekszych skok to bedziesz mial 650lbs ( a teraz masz zapewne 500) I do tego wiekszy skok, wiec aby to wykorzystac bedzisz musial latac z dachow ;d

Chociaz zmiana sprezyny jak juz tyle kasy wydajesz to looz.
Maciek
Kontakt:

A stinkacza 2004 z pewnymi przeróbkami mógłbyś załatwić jakos taniej ?
MaxDamageDA
Kontakt:

Z przerobkami nie.

Zagadaj do mnie na gg:

2134324.
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

Właśnie ja tesz chcem sobie kupić Burnera ale RC nie potezebuje blokady skoku a jest o 150zł tańszy. Wogóle po kiego blokada skoku w takim amorkudo do DH. Chcem kupić wersje 230mm :-)
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

burnera albo cos w tym stylu tez bym kupil max podaj ceny damperow z niemiec jakie mozesz sciagnac.. :) pozdrawiam
MaxDamageDA
Kontakt:

Ja juz nie raz docenilbym blokade...

Jak przejade na tym bujaku 15km , wdrapie sie na jakis szczyt , to potem brak mi sil na dokrecanie w dol, a po powrocie do domu bola kolana...

Gdyby tak mocno nie bujal byloby latwiej i mialbym lepsze katy nog ;]

A kiedy sie ugina to i mnie kolana mocna sie zginaja i potem sa z nimi problemy , siodelka wyzej dac nie moge bo mam ucieta sztyce ;]
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

z tego co wiem to vanilla R ma tylko regulacje powrotu, co nie wystarcza w fr/dh. rlc to konstrukcja dobra technicznie ale niewytrzymala. poza tyl owy lockout prawdopodobnie nie jest mechaniczny i wiaze sie z zatkaniem zaworu tlumienia kompresji, przy za mocnym naprezeniu tlok wybija sie i masz amor do naprawy. polecam foxa ze wzgledu na wytrzymalosc
www.trialshop.pl
BblaSt
Kontakt:

Post autor: BblaSt »

No raczej bym bral Fox'a. Wiadomo - renomowana firma, ktorej amory jednak sa uzywane w najlepszych bike'ach do DH.
... Black Worship From Chaos ...
maxxis24
Kontakt:

Post autor: maxxis24 »

Sprawa wyglada tak ze BURNER moze Ci sie rozpieprzyc po tygodniu a na foxie wymiatam juz rok i nie ma najmniejszego problemu z nim. Fox jest pancerny i bardzo duzo zniesie , wiec zapomnijcie o DNM'ach
ODPOWIEDZ