co byscie mi poradzili w tym przedziale cenowym bo chyba najwyzszy czas kupic sobie czas( po 6 latach baz urazu głowy) bo ostatnio kumpel sie zerznał na manualu ze schodow (długie) i walnał sie w tył głowy tak ze stracił przetomnosc a ze był to nocny street to nie było ludzi na ulicy a ja na rower telefonu nie biore i była lipa całe szczescie sie ocknał z moja pomoca
ale ostro sie przestraszyłem i nie zamierzam byc w podobnej sytuacji
ja nie polecam 661 dirt ltd bo one maja wymienne tylko gabki i sa brzydkie :) kup taki ktory ma rozne rozmiary tej skorupy zeby nie ostawal tak bardzo jak ten moj :P
Ja nie qmam po co kupowac jakies drogie orzechy za 150PLN jak z powodzeniam mozna miec taki sam kask za 40PLN. A roznica jest taka ze z przodu kasku masz naklejki sixsixone albo jakies inne. Przeciez tu sie placi tylko za firme. Nie oszukujmy sie ;]
Pzdr
nie do konca jest jeszcze forma robienia tej skorupy i to z czego ona jest bo niektore skorupy to jeden kawalek a niektore sa sklejane cieplnie z 2 czesci i w srodku te gabki i wszystko musi byc jak najlepsze :) mi sie osobiscie podobaja azoniki ale sa drogie troche ( www.rowerowy.com )
Ja mam 661 Dirt Lid i też nie narzekam. Ale poszukaj też w GoSporcie były wjebane za 79zł, a teraz Author wypuścił Mission na 2005 i one podobają mi się jeszcze bardziej niż 661... I kosztują 85 zł bodajże :]
Ja też uważam, że nie ma sensu dawać 120zł na orzecha. Mam z decathlonu za 6 dych i totalnie nie widze rożnicy w porównaniu z 661. Jest tylko jeden kask który warto kupić za tą kasę, bo ma inną konstrukcję troche, jest to Roces do kupienia w Gosporcie. Nie ma styropianu w środku, tylko jest cały miękki, super dopasowuje się do łba i można w zasadzie bez zapięcia jeździć.
kup specialized :) mam ten kachol jest naprawde super, fajnie lezy i nie poci sie tak glowa i fajna oprawa graificzna ma ( taka dupna fajna czacha na głowie:D)
a gang 2005- http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=556883