LUDY POMOCY ! ! ! ! !
LUDY POMOCY ! ! ! ! !
(od razu zaznaczam walcuje mnie to czy był taki topic ) MAm problem co mam wymienić albo co mam zrobić żeby mi nie przeskakiwał łańcuch jak mocniej depne na pedały. Mam 3 blaty z przodu i na najmniejszym blacie nie przesakuje mi wcale na drugim meeeeeega mi przeskakuje a na trzcim troszke mniej niż naż drugim co mam zrobić z tym złomem??? ? ? ?? ? ? ? ?? ? ? ? ? ? ?
KUPIE TO CO W PODPISIE
KUPIE TO CO W PODPISIE
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4929741
-
- Kontakt:
kuzwa setus nie ma recepty za 5 zl
jak ci przeskakuje to masz pogiete zniszczone blaty
a jak zniszczone blaty to i lancuch skatowany
a JAK LANCUCH SKATOWANY TO BARDZO PRAWDOPODOBNIE KASETA TEZ DO WYMIANY.
moze wymiana samego lancucha troche pomoze, a tak w ogole to pojdz do jakiegos sklepu i zawolaj mechanika to ci sprawdzi miarka jak bardzo rozciagniety lancuch i jesli jakis taki co pare latek w tym siedzi to golym okiem oceni w jakim stanie sa zebatki;/.....aaaaaaalbo masz za dlugi suport (?!) :D
jak ci przeskakuje to masz pogiete zniszczone blaty
a jak zniszczone blaty to i lancuch skatowany
a JAK LANCUCH SKATOWANY TO BARDZO PRAWDOPODOBNIE KASETA TEZ DO WYMIANY.
moze wymiana samego lancucha troche pomoze, a tak w ogole to pojdz do jakiegos sklepu i zawolaj mechanika to ci sprawdzi miarka jak bardzo rozciagniety lancuch i jesli jakis taki co pare latek w tym siedzi to golym okiem oceni w jakim stanie sa zebatki;/.....aaaaaaalbo masz za dlugi suport (?!) :D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
-
- Kontakt:
też tak miałem, ale zrobiłem mniejwięcej tak:
1.czyścisz dokładnie cały napęd
2.sprawdzasz stan/naprawiasz
3.mocno smarujesz
ja miałem skrzywioną przeżutke i zaniedbaną kasete, teraz jakoś już nie przeskakuje, wyprostowałem tylnią przerzutkę, zregenerowałem napęd i jest git
1.czyścisz dokładnie cały napęd
2.sprawdzasz stan/naprawiasz
3.mocno smarujesz
ja miałem skrzywioną przeżutke i zaniedbaną kasete, teraz jakoś już nie przeskakuje, wyprostowałem tylnią przerzutkę, zregenerowałem napęd i jest git
http://forum.bikeaction.pl/index.php
J atak miałem, i była to korba, blat się złużył poprostu, na jedynce mi to już nie przeskakiwało, ale....
Jak chcesz sprawdzić (nie odpowiadam za ewentualne szkody), to weż ustaw na 2 z przodu i na tą z tyłu na której jeżdzisz najcześciej, ustaw pedały tak, żebyś mogł w nie nogą walnąć, najlepiej tak jak do jazdy, weż jakiś mazak , biały i oznacz w jakimś punkice gdzie się łańcuch z kasetą styka i gdzie z korbą (na 2). Wsiądż na bika, zatnij tylny hampel i walnij kilka razy w pedała......ja coś przeskoczy, to zobacz, gdzie się biała kreska, którą wcześniej zrobiłeś przesunęła, jak jej część będzie na łańcuch, a ta odpowiadająca jej z korbie, tyle, że nie będą równo, to to korba....do kasety analogicznie......
Może to też być wina łańcucha...jak masz go dłużej niz rok, to lepiej wymień, albo jak jeżdziłeś na starym napędzie i wymieniłeś jedną z jego częście na nową to tez może być przyczyna, bo nie będą równo złużyte ;)
Jak chcesz sprawdzić (nie odpowiadam za ewentualne szkody), to weż ustaw na 2 z przodu i na tą z tyłu na której jeżdzisz najcześciej, ustaw pedały tak, żebyś mogł w nie nogą walnąć, najlepiej tak jak do jazdy, weż jakiś mazak , biały i oznacz w jakimś punkice gdzie się łańcuch z kasetą styka i gdzie z korbą (na 2). Wsiądż na bika, zatnij tylny hampel i walnij kilka razy w pedała......ja coś przeskoczy, to zobacz, gdzie się biała kreska, którą wcześniej zrobiłeś przesunęła, jak jej część będzie na łańcuch, a ta odpowiadająca jej z korbie, tyle, że nie będą równo, to to korba....do kasety analogicznie......
Może to też być wina łańcucha...jak masz go dłużej niz rok, to lepiej wymień, albo jak jeżdziłeś na starym napędzie i wymieniłeś jedną z jego częście na nową to tez może być przyczyna, bo nie będą równo złużyte ;)
http://dhcyc.pinkbike.com