Do posiadaczy Marcochow (kazdy model)

yasiuuu
Kontakt:

Do posiadaczy Marcochow (kazdy model)

Post autor: yasiuuu »

Witam, mam sprawe... techniczną... co by sie stalo gdyby do olejowego amorka (z1 wedge) dac korki (te gorne sroby) od pneumata, z wentylkiem na pompke... dalo by sie regolowac przez to tlumienie olejowego amora? Podobny patent widzialem w DJ'ach, ale nie wiem jaka one maja dokladnie budowe, czy po obu stronach maja olej czy jak?:P
Wypowiedzcie sie na ten temat:P

P.S. nie znalazlem podobnego tematu na forum, wiec dalem nowy temat;]
I pytam z czysej ciekawosci, narazie nie mam dostepu do srob z pneumatow z goleniami 30mm.
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

w dj masz te komory powietrzne ktore po podpompowaniu sprawiaja ze amor jest twardszy a olej zmienia sie jak odrecisz to cale gowno u gory
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

nie ma tam zadnych kartuszy powietrznych, i powietrzem nie regulujesz tlumienia, tylko twardosc.
DangerousMike
Kontakt:

Post autor: DangerousMike »

true
Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat....
http://www.northshore.friko.pl
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Powietrze znajduje się bezpośrednio w goleniach razem ze spręzynkami i olejem. Jak mówili wyżej nie ma regulacji tłumienia przez powietrze jedynie twardośc utawiasz.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
yasiuuu
Kontakt:

no wlasnie mi chodzilo o twardosc, a nie o tlumienie, pomylilem pojecia:P
No nic, jak dorwe te korki to zobaczymy co bedzie:P
Narazie jestem na etapie utwardzania wedge'a przez dolanie oleju o wiekszej lepkosci (10W):P
"Praktyka czyni mistrza" - gorzej jak mi sie amorek posypie;/
www.feel-free.pl
Piotrek_MIZI
Kontakt:

Post autor: Piotrek_MIZI »

ja mam korki powietrzne na sprzedaz od mxc 2002
tyle ze one mja wiekszy obwod kolonierza i do wedga nie wchodza ale da sie to zrobic bo to kwestia 2 mm wystarczy je o 2 mm optoczyc na tokarce i będzie gites wiem bo kolega zrobil tak samo jak cos to gg 4898945 Jak ktos potrafi to zwykła slifierką tez sie da :D
[Piotrek_MIZI_mizera] Andrychów
yasiuuu
Kontakt:

Widzialem na allegro takie korki, ale akorat na 30mm i powinny pasowac do wedge'a, ale niestety aukcja sie skonczyla... wiec czekam na nastepna:D
www.feel-free.pl
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

oj yasiuuu yasiuuuu zostaw ty tego wedge w spokoju wkladaj giro , siadz na masatiffa i przyjedz do lasu :D pozdrawiam
rav4868
Kontakt:

Post autor: rav4868 »

Yasiuuu nie kombinuj :P – ja kombinowałem w wolskim to teraz klamke kleje bo nowa kosztuje 250zl i staram się jakoś pedał od tulejki rozdzielić- a korba i tak pękła(nie polecam hussefelta) .
Jak wsadzisz te „korki” to zrobisz sobie coś ala dj. Na twoim miejscy bym to zostawił tak jak jest bo chyba oto chodzi aby było miękko
><)))'>
yasiuuu
Kontakt:

"chodzi o to zeby było miło":D
Rav... wiem chyba gdzie mozna rozdzielic pedalca od tej tulejki... firma Detal, ul. Golikowka 10... prawie w Łęgu... tam mi spawali rame i przerabiali stery z niejakiego "full oversize" na zwykłego oversize (pare ładnych lat temu):P
A wracajac do mojego kochanego wedge'a... Narazie bede smigal tak jak jest... ale i tak mu kiedys wsadze te korki:D
www.feel-free.pl
ODPOWIEDZ