Pinkbike-kupno ramy
Pinkbike-kupno ramy
Mam pytanie czy kupował już ktoś ramę lub jakieś części z pinkbike'a???
Chce kupić ramę NORCO, ale nie chcę, żeby mnie ktoś w przysłowowego c **** zrobil...
Chce kupić ramę NORCO, ale nie chcę, żeby mnie ktoś w przysłowowego c **** zrobil...
www.cykloza.pl
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pamietaj ze lepiej dmuchac na zimne, jezeli cos ci nie przypasi, nie daj sie skusic "okazji" podobnie jak reszta swiata pinkbike nie jest oazą uczciwych i TAM TEZ MOGA CIE ZROBIC W PRZYSLOWIOWEGO CH***.
Przede wszystkim ugadaj sie z kolesiem na maila czy wogole bedzie chcial wyslac ci rame do polski i czy odpowiada mu OPLATA ZA POBRANIEM bo tak jest najbezpieczniej, i zorientuj sie najpierw jakie sa koszty przesylki bo te moga siegnac 800zl albo nawet wiecej, najtansze sa poczty kanady i usa (zakladajac ze z ktoregos z tych krajow bedzie sprzedajacy).
dobry sprzet musi kosztowac, jezeli bedzie oferta w stylu Norco team DH 2005 dorado MRD WORX za $2500" to olej takie bo z takim czyms musi byc nie w pozadku (czasem kreadzione, czasem skatowane itp...)
Przede wszystkim ugadaj sie z kolesiem na maila czy wogole bedzie chcial wyslac ci rame do polski i czy odpowiada mu OPLATA ZA POBRANIEM bo tak jest najbezpieczniej, i zorientuj sie najpierw jakie sa koszty przesylki bo te moga siegnac 800zl albo nawet wiecej, najtansze sa poczty kanady i usa (zakladajac ze z ktoregos z tych krajow bedzie sprzedajacy).
dobry sprzet musi kosztowac, jezeli bedzie oferta w stylu Norco team DH 2005 dorado MRD WORX za $2500" to olej takie bo z takim czyms musi byc nie w pozadku (czasem kreadzione, czasem skatowane itp...)
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
-
- Kontakt:
poza tym jezeli juz sie zdecydujesz na jakis model to porozgladaj sie za ile i z jakiego rocznika sprzedaja taka sama ramke inni, jezeli cena bedzie drastycznie nizsza od sredniej to dobrze ci radze, daruj sobie i szukaj dalej.
Za "okazyjną" cenę znajomy kumpla kupil pieknego zielonego S8 jakis rok temu, niestety po niecalym miechu okazalo sie ze glowka miala wielka ochote uciec razem z amorem od reszty ramy i komponentow, wszyscy chyba wiedza jak to sie moglo skonczyc (Boże pobłogosław full facy...)
zwroc rowniez uwage na to czy koles polozyl na ramke nowy lakier,
niekoniecznie ale moze to oznaczac ze na ramie sa jakies bonusowe spawy.
Nie chce cie zniechecać, i nie zniechecaj sie bo wystarczy uwaznie sie wszystkiemu przyjzec i powinno byc spoko, tam jest raczej niewielu kutasow ale sie zdarzaja, a w dodatku koles ktory sprzedaje rame wprawdzie wie jak jezdzi i czy jezdzi ostro ale wcale nie musi sie spodziewac tego ze rama peknie kolejnemu wlascicielowi po miechu czy nie.
Poza tym rozgladaj sie za w miare mlodym sprzetem (2002, ale bardzioej 2003-2004)
na pocieszenie po wszystkich ostrzezeniach powiem ci ze kumpel kupil na pinku switcha i jezdzi ostro juz dluuuuuuuugo, jak na razie wszystko jest ok.
fuck ale sie rozpisalem
Powodzenia!!!
Nie daj sie zrobić w ch***
Za "okazyjną" cenę znajomy kumpla kupil pieknego zielonego S8 jakis rok temu, niestety po niecalym miechu okazalo sie ze glowka miala wielka ochote uciec razem z amorem od reszty ramy i komponentow, wszyscy chyba wiedza jak to sie moglo skonczyc (Boże pobłogosław full facy...)
zwroc rowniez uwage na to czy koles polozyl na ramke nowy lakier,
niekoniecznie ale moze to oznaczac ze na ramie sa jakies bonusowe spawy.
Nie chce cie zniechecać, i nie zniechecaj sie bo wystarczy uwaznie sie wszystkiemu przyjzec i powinno byc spoko, tam jest raczej niewielu kutasow ale sie zdarzaja, a w dodatku koles ktory sprzedaje rame wprawdzie wie jak jezdzi i czy jezdzi ostro ale wcale nie musi sie spodziewac tego ze rama peknie kolejnemu wlascicielowi po miechu czy nie.
Poza tym rozgladaj sie za w miare mlodym sprzetem (2002, ale bardzioej 2003-2004)
na pocieszenie po wszystkich ostrzezeniach powiem ci ze kumpel kupil na pinku switcha i jezdzi ostro juz dluuuuuuuugo, jak na razie wszystko jest ok.
fuck ale sie rozpisalem
Powodzenia!!!
Nie daj sie zrobić w ch***
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
A czemu maila nie moge wysłać do Kanady???
Mam pocztę na o2 i wp i nie chce się wysłać:(
Wyświetla się, że wiadomość została wysłana, a potem dostaję maila-od jakiegoś administratora poczty, że nie doszło :(-co jest grane???
Mam pocztę na o2 i wp i nie chce się wysłać:(
Wyświetla się, że wiadomość została wysłana, a potem dostaję maila-od jakiegoś administratora poczty, że nie doszło :(-co jest grane???
www.cykloza.pl
ja tez chciałem kupić ramkę przez pinkbike(NORCO) jakoś rok temu. dogadalem się z kolesiem, wszystko spoko. Wysłałem mu kaske, a ramy nie było. Koleś zerwał kontakt. Ale dobrze, że poznałem parę osób z Kanady przez Pinkbike forum i pomogli mi kase wyegzekfować. ( zawsze wystarczy urzyć siły) :) trochę kolesia postraszyli.... później prosił mnie żebym odwołał to wszystko bo on nie chce wpierd...ol dostać. a kase odzyskałem. :D ogolnie straciłem tylko 200 zeta za przesłanie kaski. pozdro. przed zakupem dobrze zapoznaj sie z sytuacją. Moj kumpel kupił ramkę norco przez pinkbike i wszystko było i jest ok.tak więc to zależy od sprzedającego. życzę powodzenia. goodbajk
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
dogadaj się z kolesiem, czy nie sprzeda za pośrednictwem ebaya, zalicytujesz za np 1$, kolo nic nie straci, a ty będziesz miał pewność. Aha, koleś musi mieć trochę pozytywów, wiesz jak jest...
co do wysyłki, z kanady piast travel ( www.piasttravel.com ), pisz do nich po polskiemu
kasę wysyłasz przez western union (nie bulisz wtedy cła i vatu).
Koleś wysyła paczkę zaadresowaną do ciebie. na twój adres nakleja kartkę z adresem piasttravela w toronto (paczka dochodzi do nich, oni zrywają adres i zostaje twój). bulisz 25CAD na konto piasttravela i po 6-8 tygodniach masz ramkę.
ew bulisz ok 150-200CAD i masz paczkę po 3-4 tygodniach.
co do wysyłki, z kanady piast travel ( www.piasttravel.com ), pisz do nich po polskiemu
kasę wysyłasz przez western union (nie bulisz wtedy cła i vatu).
Koleś wysyła paczkę zaadresowaną do ciebie. na twój adres nakleja kartkę z adresem piasttravela w toronto (paczka dochodzi do nich, oni zrywają adres i zostaje twój). bulisz 25CAD na konto piasttravela i po 6-8 tygodniach masz ramkę.
ew bulisz ok 150-200CAD i masz paczkę po 3-4 tygodniach.
MadMax pisze:Górnik, a speca juz opchnołeś??
jeszcze nie:( Ale nawet nie próbowałem-nie mam cyfrówki by zrobić fotki i zrobić aukcje na allegro:(
A ogłoszenie dałem na Pikbiku-dałem submit photo i na ogłoszeniu nie widać:(
Tu macie ogłoszenie-ale foty nie ma...-co jest
www.cykloza.pl
Jeżeli byś chciał nową ramkę to opłaca się do Czech przejechać bo tam "przyjazne" ceny są, poza tym Czechy maja serwis i dealerstwo Norco więc mógłbyś pojechć autem po jakąś używaną ramke do nich. Najwyżej stracisz na bezyne ew. bilet na pociąg czy coś. A będziesz pewien co bierzesz i będziesz to widział co jest niezwykle ważne jeżeli zależy Ci na dobrym zakupie. A ceny w Czechach są porównywalne do Kanady więc nie widze potrzeby ściągania ramy z tak daleka.