Jaki amorek do freeridu.
Jaki amorek do freeridu.
Już wpłaciłem zaliczke na KONE STINKY i czekam tylko na dostawe truvativa. Ale wyskoczył mi taki dziwny pomysł żeby swój rower do dirtu sprzedać za około 3600-4000zł no i bede miał około 5000zł na przedni amorek. I teraz oczywiście chciałbym się poradzić was jaki wybrać. Z tego co oglądałem w katalogach to nawet przypadł mi di gustu amorek MARZOCCHI 888RC za 4500zł albo ROCK SHOX BOXXER TEAM za 4500zł. Nastawiłem sie glównie na amory dwupółkowe. I jaki skok wybrać bo z tyłu bede miał 178mm brać 170 czy 200mm dla przedniego amorka??
P.S. Jeżeli znacie kogoś kto chciałby kupić rowerek do dirtu składany urzywany przez 3 miesiące to prosze o kontakt: piotr602@poczta.onet.pl
Za wszelaką pomoc z góry dzięki!!
P.S. Jeżeli znacie kogoś kto chciałby kupić rowerek do dirtu składany urzywany przez 3 miesiące to prosze o kontakt: piotr602@poczta.onet.pl
Za wszelaką pomoc z góry dzięki!!
www.downhill.uk.pl
Re: Jaki amorek do freeridu.
hmm, ja bralbym shivera- za 5000 spokojnie mozna ten amorek kupic :) Sam mam monstera 2002 i jestem zadowolony, ale te nowsze modele (2003+) sadze, ze beda troche duzawe na stinkacza.
ech.. Stinky jak sie nie myle, kosztuje 7999 zł, a kolejne 5k chcesz wrzucić w rame :] myśle że nie ma co kupować aż takich widelców! Za 4500zł można mieć spoko rower, a jeśli masz już coś kupić dwupółkowego, to czy nie lepiej sprowadzić lub kupić okazyjnie taniej coś (np. Juniora T albo 888)..?! Myśle, że jakbym miał kupować do Stinkacza amora, to szkodaby mi było kasy..! Bo umiałbym załatwić sobie coś takiego ze 30% taniej. A jeśli chcesz tyle floty wywalić w amora, to bierz albo Shivera `05 (jest superaśny, nie wiem jak opisać jego prace) :). Albo możesz brać tego 888RC, ale 200mm skoku, czym więcej ma ten amor skoku, tym więcej możliwości. :P Wtedy zamieścisz zdjątka swego Stinkacza i będzie ideał!! :)
masz ładny dylemacik, bo to są amorki z górnej półki i niedużo takich jeździ..
Pzdr
masz ładny dylemacik, bo to są amorki z górnej półki i niedużo takich jeździ..
Pzdr
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
dokladnie kupowanie po cenach katalogowych jest przegieciem nawet jak ma sie kase na to jak ty...jesli to miala byc fr to hmm 888 moze ale trudny wybor bo jest sporo ciekawych amorkow , mnie sie zawsze dorado podobal i tego bym bral :)
ps nie uda ci sie rowru tego dirtowegp szybko sprzedac za taka kase - ludzie poprostu tyle nie maja , lepiej na czesci ( rowery do 1700 max 2000 szybko w miare i dobrze schodza )
pzdr 900
ps nie uda ci sie rowru tego dirtowegp szybko sprzedac za taka kase - ludzie poprostu tyle nie maja , lepiej na czesci ( rowery do 1700 max 2000 szybko w miare i dobrze schodza )
pzdr 900
www.mm-foto.pl
Hehe No niewiem widze ze jestes kolo niezle przy kasie s miechy na dircie i juz downhill za 13 K no niezle niezle. Ale na twoin miejscu zastanowilbym sie na troche tańszymi amorkami np ja bym ci proponował:
1.Boxxer (ale to juz ktos pisał)
2.Junior
3. 889
4. 66RC
Zwłaszcza na twoim miejscu zastanowił bym sie nad pozycją czwartą - 66RC 170 skoku i jednopółka naprawde robi wrażenie i podobno bardzo dobrze chodzi. A po drugie miałbyś zgrane 170 z przodu i 170 z tyłu.
Ale to już twoja decyzja.
POZDRO.
(aha mam nadzieje ze na takim biku to niezle poszalejesz wiec oszczedz troche na amorku i kup kask)(chyba ze juz masz)
1.Boxxer (ale to juz ktos pisał)
2.Junior
3. 889
4. 66RC
Zwłaszcza na twoim miejscu zastanowił bym sie nad pozycją czwartą - 66RC 170 skoku i jednopółka naprawde robi wrażenie i podobno bardzo dobrze chodzi. A po drugie miałbyś zgrane 170 z przodu i 170 z tyłu.
Ale to już twoja decyzja.
POZDRO.
(aha mam nadzieje ze na takim biku to niezle poszalejesz wiec oszczedz troche na amorku i kup kask)(chyba ze juz masz)
-
- Kontakt:
Dzięki bardzo za wszystkie posty troche ułatwiliście mi wybór amorka na przyszłość. Rozmawiałem z kolesiem który jezdzi dh i on kategorycznie zabronił mi sprzedawać mojego rowerku do dirtu. Powiedział że powinienem zdobywać w dircie doświadczenie i że to się przyda we freeridzie i dh. Więc decyzja zapadła i roweru nie sprzedaje. A na amorka powoli zaczne zbierać kase może po wakacjach nabede jakiś nowy amor.
Dzięki!!
Dzięki!!
www.downhill.uk.pl