Czy warto ?? kwadrat =>> ISIS ??
Czy warto ?? kwadrat =>> ISIS ??
Czy warto rezygnowac z korby na kwadrat na rzecz korby na ISIS, w przypadku kiedy zadko mi pekaja suporty z kwadratem ? Obecnie mam truvativa five d i chce kupic hussefelta na ISIS, tyle ze nie wiem czy jest to konieczne :] Do tej pory pekl mi tylko jeden suport i to przy 2m dropie po jebnieciu na plaskie ...
doradzcie cos ... :-)
doradzcie cos ... :-)
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
Ponoć ISIS jest sztywniejszy... ale patrzac na zajebiste korby RooXa ktore sa na kwadrat... to nie wiem czy jest sens kupowanie ISISa... lepiej katowac kwadrat bo jest tanszy w exploatacji... a jak pękają ci pakiety to kup sobie porządny stalowy pakiet za ok. 15zł... by Romet:) wkazdym razie patrzac pod wzgledem finansowym napewno taniej jest jezdzic na "kwadracie"... a jak uwazasz sie za dobrego rider'a... to kwadrat problemow ci nie sprawi... bo prawdziwy rider pojedzie na wszystkim:P YO!!
to zalezy czy amsz kase czy nie.
mi akurat suport tylko jeden poszedl, ale to tez w srodku a nie ze pekl calkowicie
gorzej jest z korbami. mialem a raczej jeszcze rpzez chwile mam shitano suport +fiveD na kwadrat. tu problem nie lezy w suporcie, ktory na kwadrat jest stosunkowo tani, a w korbie ktora jest juz drozsza.
w moim wypadku, lewe ramie poszlo sie jeb*** juz dawno, teraz dobite zostalo prawe. jezdze jezszcze an zyletkach, ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu pakowac sie znowu w korbe za min 150zl, na ktorej pociagne znow 6msc. wole zainwestowac i kupic cos na isis. tak tez czekam (dzis powinna przyjsc) na paczuszke z moim hussefelte. teraz pozostal mi jeszcze zakup suportu.
zwrocilem uwage ze fiveD jest zrobione z abrdzomiekkiego alu, widac to barzo dokladnie na kwadracie, ktory do pewnego miejsca sie wytarl. nadal jest kwadrat, ale troche wiekszy.
tak tez zmieniam na isis, mam nadzieje ze to potrzyma troche dluzej niz te jeb** korby na kwadrat lapiace luzy po pol roku
mi akurat suport tylko jeden poszedl, ale to tez w srodku a nie ze pekl calkowicie
gorzej jest z korbami. mialem a raczej jeszcze rpzez chwile mam shitano suport +fiveD na kwadrat. tu problem nie lezy w suporcie, ktory na kwadrat jest stosunkowo tani, a w korbie ktora jest juz drozsza.
w moim wypadku, lewe ramie poszlo sie jeb*** juz dawno, teraz dobite zostalo prawe. jezdze jezszcze an zyletkach, ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu pakowac sie znowu w korbe za min 150zl, na ktorej pociagne znow 6msc. wole zainwestowac i kupic cos na isis. tak tez czekam (dzis powinna przyjsc) na paczuszke z moim hussefelte. teraz pozostal mi jeszcze zakup suportu.
zwrocilem uwage ze fiveD jest zrobione z abrdzomiekkiego alu, widac to barzo dokladnie na kwadracie, ktory do pewnego miejsca sie wytarl. nadal jest kwadrat, ale troche wiekszy.
tak tez zmieniam na isis, mam nadzieje ze to potrzyma troche dluzej niz te jeb** korby na kwadrat lapiace luzy po pol roku
sikun jestes...
dandipl, mysle ze przesadziles z tym 500zl.
taniej mozna juz niezly zestawik zlozyc.
ja czekam na swoje 165mm korbki hussefelta i jeszcze suporcik i bedzie miodzio:D
dosc mam juz kwadratow, mam nadzieje ze to inwestycja na dluzszy czas
a dzis uslyszalem fajna rzecz: "zlotowka wydana na zdrowie w mlodosci, to 5zl zaoszczedzoe na lekarzach w przyszlosci :D" ciekawe czy nas tez sie to tyczy;)
taniej mozna juz niezly zestawik zlozyc.
ja czekam na swoje 165mm korbki hussefelta i jeszcze suporcik i bedzie miodzio:D
dosc mam juz kwadratow, mam nadzieje ze to inwestycja na dluzszy czas
a dzis uslyszalem fajna rzecz: "zlotowka wydana na zdrowie w mlodosci, to 5zl zaoszczedzoe na lekarzach w przyszlosci :D" ciekawe czy nas tez sie to tyczy;)
sikun jestes...
no na allegro jest hussefelt z rockringiem i patelnia 42T, do tego suoprt truvativ dh drive ISIS za 450zl - a normlanie masz tak : korba 350, suport 189, rockring <truvativ> +/- 50zl , do tego jeszcze trzeba montaz doliczyc bo nie mam klucza do wielowypustowych suportow
Ja mam napinacz pod 42/44z wiec nie bede bral mniejszej patelni... A w sumie razem z suportem za mniej niz 450zl i tak nie kupie :-)
Dzisiaj koles polamal suport...teraz jestem pewny ze biore hussefelta na ISIS ... ;D
dobrze ze zjezdzl ze schodow a nie skakal :-)
Dzisiaj koles polamal suport...teraz jestem pewny ze biore hussefelta na ISIS ... ;D
dobrze ze zjezdzl ze schodow a nie skakal :-)
www.skleprowerowy.com.pl, a obejrzec mozna w Warszawce na Krasinskiego w Xie.
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes