Tyle kradzieży - aż się boję jeździć
Tyle kradzieży - aż się boję jeździć
Wiem, że temat był już 187284765 razy poruszany, ale naprawdę, patrząc na te wpisy w "Skradzione" po prostu można się załamać! Nie dawno sprawiłem sobie rower, całkiem fajny, a teraz w ogóle boję się jeździć!!! Nie znam krakowskiej sceny rowerowej (może jeszcze) i czasem pojeżdziłbym sam, a z tego co widzę nie jest to najlepszy pomysł. :/ Jakbyście mogli (kto wie) podać miejsca w Kraku których powinienem NAPEWNO unikać, byłbym wdzięczny.
Aha, jeszcze jedno: jak to w końcu jest z tymi ubezpieczeniami, skoro jeden pisze, że PZU ubezpiecza tylko od rozbojów i 400 miesięcznie a drugi, że nie tylko i 100 rocznie?????? Jakby ktoś, kto tam ubezpiecza swój sprzęt napisałby coś, również byłbym wdzięczzny :D
Aha, jeszcze jedno: jak to w końcu jest z tymi ubezpieczeniami, skoro jeden pisze, że PZU ubezpiecza tylko od rozbojów i 400 miesięcznie a drugi, że nie tylko i 100 rocznie?????? Jakby ktoś, kto tam ubezpiecza swój sprzęt napisałby coś, również byłbym wdzięczzny :D
Freeride rządzi
jezdzic minimum po 4-5 osob, a jak samemu to najbezpieczniej w FF i miec przy sobie jakis gaz kastet albo cos - wiadomo ze jak bedziesz sam a ich ze 3 to zbytnich szans nie masz chyba ze jestes w ruchu (jedziesz) to spierdolisz a inacze to nie bardzo dlatego gaz sie moze przydac zawsze zmniejszasz ryzyko ciutke
no więc drogi kolego....omijaj
1.Nowa Huta :) (jeżeli nikogo tam nei znasz.wszystkie osiedla poza wolą justowska witkowicami zielonkami.. i resztą pozakrakowskich "dzielnic"
po prostu nie ma miejsca gdzie jest bezpiecznie...ja jeżdze wszedzie...ale caly czas patrze do okoła czy nikogo " złego " nie ma :) i to chyba najlepszy sposób.. a jak ktoś cos bedzie chciał to walisz w morde i dłuuuga najlepiej do domu..:):)):) aha..i jaki masz rower :>:>:>:> :]
pZdR
1.Nowa Huta :) (jeżeli nikogo tam nei znasz.wszystkie osiedla poza wolą justowska witkowicami zielonkami.. i resztą pozakrakowskich "dzielnic"
po prostu nie ma miejsca gdzie jest bezpiecznie...ja jeżdze wszedzie...ale caly czas patrze do okoła czy nikogo " złego " nie ma :) i to chyba najlepszy sposób.. a jak ktoś cos bedzie chciał to walisz w morde i dłuuuga najlepiej do domu..:):)):) aha..i jaki masz rower :>:>:>:> :]
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
Dzięki olisko Zdjęć niestety nie mam w necie ;( Rama: http://www.ukbikestore.co.uk/acatalog/i ... dSW%2ehtml amor przód Junior T '04 i takie tam :)
Freeride rządzi
aha, jeszcze jedno: strona Marzocchi z opisem Juniora T ma taki adres: (nie żartuję)
http://www.marzocchi.com/template/detai ... FJoufsp2%2
:D
PS: dużo osób uprawia FR w Kraku? (osobiście spotkałem ze 2)
:D
PS: dużo osób uprawia FR w Kraku? (osobiście spotkałem ze 2)
Freeride rządzi
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Poprawny (mam nadzieję) link to
A w ogóle to chrzanić ten link, czekam na wypowiedzi o FR w KRKu :D
A w ogóle to chrzanić ten link, czekam na wypowiedzi o FR w KRKu :D
Freeride rządzi
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja miałem już przygode gdzie mogłem bika stracić.
Ale powiem szczerze że u mnie w mieście na rowerze czuje sie bezpiecznie.
Znam troche dresów, żadnych znajomości wiekszych nie utrzymujemy ale konfliktów z nimi nie mam.
Są u mnie 2 miejsca gdzie jazda wieczorem samemu = strata bika więc miejsca takie omijam.
Jest ogólnie luzik.
Ale powiem szczerze że u mnie w mieście na rowerze czuje sie bezpiecznie.
Znam troche dresów, żadnych znajomości wiekszych nie utrzymujemy ale konfliktów z nimi nie mam.
Są u mnie 2 miejsca gdzie jazda wieczorem samemu = strata bika więc miejsca takie omijam.
Jest ogólnie luzik.
-
- Kontakt:
Avalanche3.0 - też mam słaby sprzęt, niemniej da się narazie jeździć, czasami aż się dziwie, skąd ludzie biorą kasę na takie "machiny" :)
Czy w dużych miastach jest naprawdę taki problem z dresami? Przeczytałem już kilka tematów na tym forum o panach w dresiku - normalnie smutno mi jak widzę, że podczas jazdy musicie trzasc portkami o bike, rozglądać się dookoła. Mieszkam (chyba naszczęście...) w małym, 40 tys. miasteczku i u nas każdy się zna - biker z bikerem, dres z dresem i dres z bikerem.
Anyway współczucia dla ludzi z poznania, gdanska, krk... :|
Czy w dużych miastach jest naprawdę taki problem z dresami? Przeczytałem już kilka tematów na tym forum o panach w dresiku - normalnie smutno mi jak widzę, że podczas jazdy musicie trzasc portkami o bike, rozglądać się dookoła. Mieszkam (chyba naszczęście...) w małym, 40 tys. miasteczku i u nas każdy się zna - biker z bikerem, dres z dresem i dres z bikerem.
Anyway współczucia dla ludzi z poznania, gdanska, krk... :|
Shut up, when I'm talking to you!
no fr jezdzi nawet duzo osob w krakowie . Ja nawet jak stoje to sie rozgaldam czy nie ma jakis podejzanych "kolegow w ortalionie" w poblizu , miej oczy dookola glowy . Ja zawsze jezdze w grupie razniej i bezpieczniej :) . Radze Ci omijac Hute no ale na kazdym osiedlu moga Ci rower skroic . Nie mozna powiedziec tu jest bezpiecznie a tu nie , takie czasy ze wszedzie jest niebezpiecznie.
-
- Kontakt:
wąłsnie pacz kto i jak :) gdzie idzie czy coś nie kombinuje, pacz na około ciebie i jak ktośsie zbliża to noga, ja po prostu wpadam na miejscówe jeżdze a jak widze że idze ekipa to se mykam na około i potem wracam bo lepiej za wczasu działać. Pozatym nie chwal sie ceną roweruza bardzo. Heheh U mnie w Sakwinie tez nie jest wesoło ale jakoś daje rade na streecie ale trzeba uważać.
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
-
- Kontakt: