Poważne bardzo poważne pytanie początkującego
Poważne bardzo poważne pytanie początkującego
Witam! sprawa stoi tak:chcę kupić ramę Leader Foxa lub Prodigy i chciałbym na niej złożyć rower do dirtu/streetu. Posiadam rower Kellys'a z którego z chęcią bym wszystko wymontował,gdyż nadaje się rama na złom już,części jakie mam:):
widelec RST Gila SL, 100mm,
stery Ritchey
suport Kinex cartridge
korby SR Suntour XCC314
p. przód Shimano Alivio
p. tył Sram 5.0 ESP
manetki Sram 4.0 ESP Pro Half Pipe
kaseta Sram PG-950-9 11-34T
łańcuch Sram PC-950
hamulce Tektro 832AL
dźwignie ham. Tektro 351A
obręcze Kelly's Double Combat
opony Kelly's 2.1
mostek Kalloy
kierownica Kalloy
sztyca Kalloy
siodło Kelly's
pedały alloy / steel
Czy to będzie pasować??? wiem wiem laik ze mnie także jak ktoś pojedzie to się nie obraże ale chciałbym uzyskać odpowiedź bo już sie napisałem troszku a tu widzę profesjonalna stronka:):)
pozdr
widelec RST Gila SL, 100mm,
stery Ritchey
suport Kinex cartridge
korby SR Suntour XCC314
p. przód Shimano Alivio
p. tył Sram 5.0 ESP
manetki Sram 4.0 ESP Pro Half Pipe
kaseta Sram PG-950-9 11-34T
łańcuch Sram PC-950
hamulce Tektro 832AL
dźwignie ham. Tektro 351A
obręcze Kelly's Double Combat
opony Kelly's 2.1
mostek Kalloy
kierownica Kalloy
sztyca Kalloy
siodło Kelly's
pedały alloy / steel
Czy to będzie pasować??? wiem wiem laik ze mnie także jak ktoś pojedzie to się nie obraże ale chciałbym uzyskać odpowiedź bo już sie napisałem troszku a tu widzę profesjonalna stronka:):)
pozdr
-
- Kontakt:
Napewno część będzie pasować, ale są części takie jak np stery które na pewno nie będą...
A ile masz kasy na rame i złożenie roweru? Wtedy by sie pomyślało co jeszcze można zostawić, a co mimo ze będzie pasować do nowego roweru można by wymienic, bo to które masz np długo nie pociągnie...
A ile masz kasy na rame i złożenie roweru? Wtedy by sie pomyślało co jeszcze można zostawić, a co mimo ze będzie pasować do nowego roweru można by wymienic, bo to które masz np długo nie pociągnie...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469770
-
- Kontakt:
no hmmm.. zlozyc to to na pewno zlozysz. tylko część części pewnie polegnie po 2 miesiacach... widelec no ujdzie. jest lepszy z tych słabych. a połowa części które tam masz to części firmowane kelly's wiec ciezko mi powiedziec co to za czesci. rower byl xc wiec jak masz troche wiecej kasy to zmien most na
np. north shore jump bo tani jest i do dertu to na pewno wystarczy. kierownica tez pewnie krotka wiec tez zmienilbym kierownice na szeroką i z grubszymi ściankami na np. ekonomicznie amoeba borla. mógłbyś jeszcze oponki na jakies 2,3 tylko nie "vee rubber ninje" ;) i być moze bedziesz musiał zmienić sztyce dowiadując sie wcześniej jakiej średnicy była i jakiej średnicy ma być sztyca w twojej nowej ramce. możesz jeszcze rozebrać korbę - zdjąć zewnetrzne blaty i wywalić przednią przerzutkę. to moje krótkie (^^)sugestie
a... i koszt zmiany kiery, mostu, opon i sztycy które podałem przykładowo to jakies 300 zł.
np. north shore jump bo tani jest i do dertu to na pewno wystarczy. kierownica tez pewnie krotka wiec tez zmienilbym kierownice na szeroką i z grubszymi ściankami na np. ekonomicznie amoeba borla. mógłbyś jeszcze oponki na jakies 2,3 tylko nie "vee rubber ninje" ;) i być moze bedziesz musiał zmienić sztyce dowiadując sie wcześniej jakiej średnicy była i jakiej średnicy ma być sztyca w twojej nowej ramce. możesz jeszcze rozebrać korbę - zdjąć zewnetrzne blaty i wywalić przednią przerzutkę. to moje krótkie (^^)sugestie
a... i koszt zmiany kiery, mostu, opon i sztycy które podałem przykładowo to jakies 300 zł.
Dzieki za szybka odpowiedź:)wreszcie trafiłem na Prawdziwe Forum:) kasy bede mial tyle ze mi starczy na rame np.prodigy lub inną do 400pln i jeszcze pare złociszy na jakieś platformy, no i powinno jeszcze pare złoty zostać więc jakieś 500-600pln na wszystko:( Kiere mam wymienioną na dłuższą,czyli zostałyby oponki może ktoś poleci jakie?? a co do tego ze moje stare części nie wytrzymaja za długo-to fakt, ale na początek wystarczy chyba?więc zaczynam składanie:)może ktoś by polecił tani sklep netowy z miłą:)obsługą,i tanią wysyłką bo na sklepy w moim mieście nie mam co liczyć:((
Dzieki za szybka odpowiedź:)wreszcie trafiłem na Prawdziwe Forum:) kasy bede mial tyle ze mi starczy na rame np.prodigy lub inną do 400pln i jeszcze pare złociszy na jakieś platformy, no i powinno jeszcze pare złoty zostać więc jakieś 500-600pln na wszystko:( Kiere mam wymienioną na dłuższą,czyli zostałyby oponki może ktoś poleci jakie?? a co do tego ze moje stare części nie wytrzymaja za długo-to fakt, ale na początek wystarczy chyba?więc zaczynam składanie:)może ktoś by polecił tani sklep netowy z miłą:)obsługą,i tanią wysyłką bo na sklepy w moim mieście nie mam co liczyć:((
-
- Kontakt: