rady potrzebuję (amor)
-
- Kontakt:
rady potrzebuję (amor)
Siema . Zamierzam wyjąć amora , najlepiej byłoby gdybym wyjął drop offa 2003 . Jednak mam tylko 900 zeta.Ostatnio był na allegro za 850 ale się spóźniłem. Aktualnie jeżdże na weadge'u ( bueh). Jeśli chodzi o moją jazde to lubie trochę wszystkiego po trochu . Jeśli chodzi o weadga (wcześniej miałem blacka)to mimo tej całej krytyki muszę przyznać ze amor mi dobrze pracuje (oprócz sztywności) , jednak jest to amor za cienki dla mnie. Problem w tym że za kasę którą mam mogę dziabnąć np dirt jumpera III 2004 , jednak czytając wasze opinie ciągle znajduję że pęka i że praca do dupy , lub że za twardy i coś tam. Ja potrzebuję czegoś pancernego choćby dlatego że mam 2 metry i ważę 110 kilo ( tylko nie piszcie ze takie kloce to na traktor a nie rower). Więc tak pytanie mam skoro weadge i djIII mają takie samę tłumienie ssv to czy ich praca jest podobna ( chodzi mi o pracę z minimalną asystą powietrza), ? czy ktoś testował obydwa amory względem siebie , jeśli chodzi o to że dj jest podobno za twardy to myśle ze jak ja bym na niego wsiadł to byłby w sam raz, Chodzi mi o amor na którym mogłbym oprócz łupania schodów i dropów mógł śmignąć do lasu czy w górki jakieś i leciutko pofrirajdować. Napiszcie co sądzicie . Bede wdzięczny . HBR WARSZAWA dzieciaku :).
-
- Kontakt:
no z miekkością to jest tak ze rzeczywiście o ile można w dj to sie go dopompuje . Śmigałem na dropoffie koleszki który wrócił z serwisu w którym to mieli za zadanie go utwardzić. No i okazało się że wpadał bardziej niż mój weadge. :) , Niektórzy twierdzą zę to właśnie jest charakterystyką dropów że pracują na 12 centach ale kto wie , dla mnie strasznie pompował. Zastanawiam się głownie nad kulturą pracy djIII. Bo jeśli śmigałby podobnie jak ten weadge którego mam teraz to było by spoko , a z twardością to bym se dopompował . Więc nadrzedne pytanie czy jak zmienie weadga na djIII to będe zadowolony z pracy ? czy jeśli biorąc pod uwagę tłumienie te amory pracują podobnie . Co myślicie? Dirtowcy to pewnie mnie zjebią za o porównanie buehehehehe
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
desertpunk na allegro możesz kupić DJ3 2005 za 879zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50449069
chyba, że koniecznie chcesz ze sklepu
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50449069
chyba, że koniecznie chcesz ze sklepu
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
-
- Kontakt:
dobra moze tak : pękają bo to jest jakaś usterka mechaniczna tj przez tą dziurę i tak to jest że wszystkie muszą jebnąć bo mają dziurę , czy pękają jak się przyjebie , bo wszystko da się rozjebać a skoro nie rozjebałem weadga 2004 czy to znaczy że jestem lamusem, czy że rozjebie dj? :) ........................ no tak takie pytanie w sumie z dupy wysrane
Durf
KOXX
miesliscie te dje? ... kurvva, jak nie wiesz to nie wypowiadaj sie. pekaly GLOWNIE 03, przeciez byl taki najazd za marcoki za to... a 04 jak pierwsze fotki peknietego byly to bylo wydarzenie. ale pekaly albo na lagach, albo na emce, a jak na koronie to w tym samym miejscu - przy srubkach do mocowania blotnika. 03 maja przewage nad 04 jesli chodzi o prace - pozatym 03 maja ladne zlote Alu golenie, 04 maja stal. i te i te byly 110 i 130mm
na 05 nie ma wiercen na koronie a skok to jest 100mm i stalow golenie ciagle.
===
a co do topicu bierz dj-a 04, fajny amor, mialem na pare dni. nie bedzie moze praca rewelacyjna, ale wytrzymac powinien (skoro trzyma Ci wedge to ten tym barzdiej powinien dac rade...) a co do pekania wszystko kiedys pekie i trzeba sie z tym pogodzic i tyle...
KOXX
miesliscie te dje? ... kurvva, jak nie wiesz to nie wypowiadaj sie. pekaly GLOWNIE 03, przeciez byl taki najazd za marcoki za to... a 04 jak pierwsze fotki peknietego byly to bylo wydarzenie. ale pekaly albo na lagach, albo na emce, a jak na koronie to w tym samym miejscu - przy srubkach do mocowania blotnika. 03 maja przewage nad 04 jesli chodzi o prace - pozatym 03 maja ladne zlote Alu golenie, 04 maja stal. i te i te byly 110 i 130mm
na 05 nie ma wiercen na koronie a skok to jest 100mm i stalow golenie ciagle.
===
a co do topicu bierz dj-a 04, fajny amor, mialem na pare dni. nie bedzie moze praca rewelacyjna, ale wytrzymac powinien (skoro trzyma Ci wedge to ten tym barzdiej powinien dac rade...) a co do pekania wszystko kiedys pekie i trzeba sie z tym pogodzic i tyle...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
cze..jezdziłem na dj3 2004 i na wedgu2004 (czy jak to sie tam pisze)
jesli chodzi o prace dla mnie o niebo lepszy był wedge (miekki płynny skok)
kumpel ma dj3 2004 i cholernie załuje ze go kupił ( jego jest twardy i powoli mozolnie wybja jednym słowem "mulasty") nawet w dj wymiana oleju niepomogła (olej 5 jeden z zadszych). Wczoraj nawet probowalismy przełozyc sprezyny z dj3 2003 do 2004 mało pomogło ale ciut lepiej...
jesli chcesz amor do tłumienia to mozesz brac dj'a..ja mam dj3 2003 i mi pasi :] ...pozdRoo/..ps sprzedam dj 3 2003 130mm :P / dla mnie za duzo skoku :] /
jesli chodzi o prace dla mnie o niebo lepszy był wedge (miekki płynny skok)
kumpel ma dj3 2004 i cholernie załuje ze go kupił ( jego jest twardy i powoli mozolnie wybja jednym słowem "mulasty") nawet w dj wymiana oleju niepomogła (olej 5 jeden z zadszych). Wczoraj nawet probowalismy przełozyc sprezyny z dj3 2003 do 2004 mało pomogło ale ciut lepiej...
jesli chcesz amor do tłumienia to mozesz brac dj'a..ja mam dj3 2003 i mi pasi :] ...pozdRoo/..ps sprzedam dj 3 2003 130mm :P / dla mnie za duzo skoku :] /
-
- Kontakt:
cszyvy jak mówisz że dj 2004 bede zadowolony to chyba wezme . Chodzi mi tesz o czas chciałbym to wyjąć jak najwcześniej a tera mam okazje. A swoją drogą to tesz tak myślełem że skoro na weadgu jest oka no to na dj nie powinno być gorzej wręcz przeciwnie . Zresztą zawsze moge poeksperymentowac z olejem żeby ładniej wybierał , bo słyszałem ze troche mułowaty jest . No ale cóż różne rzeczy się słyszy.