Czy warto ?? kwadrat =>> ISIS ??

dandipl
Kontakt:

Czy warto ?? kwadrat =>> ISIS ??

Post autor: dandipl »

Czy warto rezygnowac z korby na kwadrat na rzecz korby na ISIS, w przypadku kiedy zadko mi pekaja suporty z kwadratem ? Obecnie mam truvativa five d i chce kupic hussefelta na ISIS, tyle ze nie wiem czy jest to konieczne :] Do tej pory pekl mi tylko jeden suport i to przy 2m dropie po jebnieciu na plaskie ...
doradzcie cos ... :-)
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

jak Ci sie zepsuje to wymien :D jak masz kase :D
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Ponoć ISIS jest sztywniejszy... ale patrzac na zajebiste korby RooXa ktore sa na kwadrat... to nie wiem czy jest sens kupowanie ISISa... lepiej katowac kwadrat bo jest tanszy w exploatacji... a jak pękają ci pakiety to kup sobie porządny stalowy pakiet za ok. 15zł... by Romet:) wkazdym razie patrzac pod wzgledem finansowym napewno taniej jest jezdzic na "kwadracie"... a jak uwazasz sie za dobrego rider'a... to kwadrat problemow ci nie sprawi... bo prawdziwy rider pojedzie na wszystkim:P YO!!
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

to zalezy czy amsz kase czy nie.
mi akurat suport tylko jeden poszedl, ale to tez w srodku a nie ze pekl calkowicie
gorzej jest z korbami. mialem a raczej jeszcze rpzez chwile mam shitano suport +fiveD na kwadrat. tu problem nie lezy w suporcie, ktory na kwadrat jest stosunkowo tani, a w korbie ktora jest juz drozsza.
w moim wypadku, lewe ramie poszlo sie jeb*** juz dawno, teraz dobite zostalo prawe. jezdze jezszcze an zyletkach, ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu pakowac sie znowu w korbe za min 150zl, na ktorej pociagne znow 6msc. wole zainwestowac i kupic cos na isis. tak tez czekam (dzis powinna przyjsc) na paczuszke z moim hussefelte. teraz pozostal mi jeszcze zakup suportu.
zwrocilem uwage ze fiveD jest zrobione z abrdzomiekkiego alu, widac to barzo dokladnie na kwadracie, ktory do pewnego miejsca sie wytarl. nadal jest kwadrat, ale troche wiekszy.
tak tez zmieniam na isis, mam nadzieje ze to potrzyma troche dluzej niz te jeb** korby na kwadrat lapiace luzy po pol roku
sikun jestes...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

isis jest sztywniejszy wytrzymalszy i lepszy chyba że masz dobrą korbe z twardego materiału i dobry suport stalowy lub tytanowy np Romet albo Fsa titanium
A tam
Sebastian
Kontakt:

Post autor: Sebastian »

czy ja wiem... mialem jakąs fsa na kwadrat - wyginała sie, mam truv stylo - tez sie wygina jak sie depnie. moze minimalnie mniej... nie wiem czy warto dodatkowe koszty ponosic...
Sebastian
Kontakt:

Post autor: Sebastian »

stylo na isis oczywiscie:)
dandipl
Kontakt:

ja jestem juz na 90% przekonany, ze biore truvativ`a hussefelt`a na isis... kaska jest, ale wlasnie nie wiem czy jest sens pakowac 500zl w nowa korbe... (korba+suport)
tak jak na forum tak i w mojej glowie - zdania sa podzielone :-)
pchlaa
Kontakt:

dandipl, mysle ze przesadziles z tym 500zl.
taniej mozna juz niezly zestawik zlozyc.
ja czekam na swoje 165mm korbki hussefelta i jeszcze suporcik i bedzie miodzio:D
dosc mam juz kwadratow, mam nadzieje ze to inwestycja na dluzszy czas

a dzis uslyszalem fajna rzecz: "zlotowka wydana na zdrowie w mlodosci, to 5zl zaoszczedzoe na lekarzach w przyszlosci :D" ciekawe czy nas tez sie to tyczy;)
sikun jestes...
dandipl
Kontakt:

no na allegro jest hussefelt z rockringiem i patelnia 42T, do tego suoprt truvativ dh drive ISIS za 450zl - a normlanie masz tak : korba 350, suport 189, rockring <truvativ> +/- 50zl , do tego jeszcze trzeba montaz doliczyc bo nie mam klucza do wielowypustowych suportow
pchlaa
Kontakt:

jak dorbze poszukasz znajdziesz korby bez patelni za cene do 200zl _ patelnia od 32Tdo40T za 80zl + suport za 100pare. rockring to bierzsz z pmsocho za 30 i tyle

mysle ze da sie znalezdz taniej nizz 450zl, a zontowac to lec do serwisu i wiecej niz 30 zl nie wezma
sikun jestes...
dandipl
Kontakt:

Ja mam napinacz pod 42/44z wiec nie bede bral mniejszej patelni... A w sumie razem z suportem za mniej niz 450zl i tak nie kupie :-)
Dzisiaj koles polamal suport...teraz jestem pewny ze biore hussefelta na ISIS ... ;D
dobrze ze zjezdzl ze schodow a nie skakal :-)
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

Ale te korby to ******* za 650 jest Dangerous Mike, BMX- owy korbiszon z suportem na 48 naciec wykonany oczywiscie z Cr-mo wypasidlo napewno milion ray lepsze cokolwiek na ISIS. Pamietac 48 naciec nigdy nie bedzie 8-10:)
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
pchlaa
Kontakt:

Czarnuch a gdzie mozna zobacyzc te korby?
sikun jestes...
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

www.skleprowerowy.com.pl, a obejrzec mozna w Warszawce na Krasinskiego w Xie.
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
ODPOWIEDZ