Witam wszystkich.Jestem tu nowy, interesuje sie rowerkami od dawna.Mam zamiar kupić soobie w najbliższym czasie duala.Cena roweru ma wynosić max. 5000zł (500zł na ochraniacze i full face'a).Jaki rowerek moglibyście mi polecić.Czy skaądać czy kupić gotowca?co taniej wyjdzie.Piszcie jakieś fajne propozycje rowerków dualowych do 5000zł
no to tak
Author A-gang Pm 3899zł
Cannondale Chase 3 4490zł
Cube Flying Circus 4499
Fuji Panic Air 4799
Gary Fisher Bitter 4099
Giant Stp 1 4299
Kona Stuff 4399
Scott Voltage YZ 0 3388
Specialized P2 4499
Trek Brusier 2 3699
No to chyba wszystko z gotowych rowerków teraz wybieraj
za 500 kupi komplet uzywek tzn fullface 250-300 i ochraniacze...
majac 5000 skladal bym rowerek z czesci bo wybral by to co najbardziej mi odpowiada a z seryjnych wyzej wymienionych zawsze sie znajdzie cos co ci nie pasi...ewetualnie sklanial bym sie ku specowi i jego rozbudowie pozniej
ja nierozmumiem... chcesz rower do dual i 4x jesli tak to np. STP1 czy CHASE nie sa do tego przeznaczone ?? No chyba ze chodzi ci o rower na ktorym jezdzi sie street/dirt, ja niewiem czemu niektorzy nazywają takie rowery dualami...
to jest jakiś trend, niewiedza czy co ??
gadałem z facetem ze sklepu w którym stoi chase i powiedział że w 5000zł zmieszcze sie z hydraulikami i obręczami double track.Jedyne nad czym się zastanawiam to amorek.Manitou stance ma 100mm skoku?czy to wystarczy?nie wiem jak z jego wytrzymałością a to też nie jest bez znaczenia
Cube jest fajny tylko ten amor 1.5 cala rozbija możliwość modernizacji - nieliczne amory potem tam wejdą...Sherman z jakimś skokiem 150-170... i nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Poza tym za tą kase to ja bym raczej składał samemu - ramka NSa jakaś, do do tego Stance na sztywną oś, super kółka, heble, korby... i jeszcze by zostało :P
Jest pare niezłych bike'óww. W tamtym roku można było kupić Gianta Acida. Teraz by był dobry A-Gang, Może Voltage z serii Scotta, jakaś Kona. Dużo tego do wwyboru. Ja polecam ramkę Giant Acid '03 jakbyś miał składać bike'a.