korby a suport
korby a suport
Witam.Wymienilem dzisiaj stare korby na nowe,zostawiajac stary suport.Po dokreceniu na "hama"czuc mocny opor,korby po zakreceniu,gwaltownie hamuja.w starych nie mialem tego typu problemu.Mam teraz problrm.Czy wystarczy ze sfrezuje kolo milimetra albo dwoch z korb od strony suportu czy wymieniac go na nowy.Ja mysle ze sfrezowanie zalatwi sprawe.Co myslicie na ten temat?
tylko nie chlopcze :).wyglada jakby korby ocieraly o suport.Jak dokreci sie je lekko to jest ok, jednak po silnym dokreceniu czuc opor,po zakreceniu korba nie zrobi nawet pelnego obrotu(bez lancucha).Wg mnie korba trze o suport i milimetr lub dwa zeszlifowane zalatwia sprawe,tak mi sie przynajmniej wydaje
not o chyba bylo by widac jak trze a nie jestes tego pewien ? ;]
ja mialem cos takiego wlasnie bo jak wsdzilem napinacz przesunal sie troche i lewe ramie tarlo a ze mialo ciut kwadrat wyrobiony wsadzilem podkladki , wsadzilem tyle ze teraz dobrze sie trzyma i ani razu nie odkrecilo sie a nie ociera o suport i jest
ja mialem cos takiego wlasnie bo jak wsdzilem napinacz przesunal sie troche i lewe ramie tarlo a ze mialo ciut kwadrat wyrobiony wsadzilem podkladki , wsadzilem tyle ze teraz dobrze sie trzyma i ani razu nie odkrecilo sie a nie ociera o suport i jest
www.mm-foto.pl