co sadzicie o FELT BREED 24??!!

ABBATOIR
Kontakt:

co sadzicie o FELT BREED 24??!!

Post autor: ABBATOIR »

Dwac wasze opinie najlepiej jesli sie wypowiedza uzytkownicy albo ci co jezdzili a jak nie to napiszcie cos patrzac na fote :]
NIE MAM DUZEGO CZARNEGO ROWERU :(
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Dobra tylko daj link do tej foty ;) bo bez foty to mogę ci powiedzieć fajna nazwa :P
The Power Is On Your Side !!!
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

to jest bmx racingowy 24" wiec nie oczekuj zbyt wiele ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
ABBATOIR
Kontakt:

ja oczekuje od tego roweru ze bedzie mnie wozil po miescie, jakies hopki niewielkie w stylu dirt i ze sie nie rozsypie za szybko. BMX jest na mnie nieco za maly a na a-ganga szkoda mi 2200zl i tyle nie mam.
ABBATOIR
Kontakt:

LEgoZZZ
Kontakt:

Post autor: LEgoZZZ »

kolesiowi który wymyślił bmxy rajsingowe postawie pomnik przed domem :D. jak na mój gus zajebisy rowerek, fajna ramka, fajny osprzęt i ogólnie całość fajna. nie jeździłem na ym felcie, ale mam swojego treka i też zajebisty :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=5180
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Jak ktos kiedys powiedzial to racingowy BMX... potrzebna jest idealnie wyprofilowana trasa i idealne umiejetnosci... inaczej nic z tego :/ Jest slabszej konstrukcji niz przecietna dualowka... ma male kola etc. etc. Moim zdaniem to on na miasto sie nie nadaje ani troche, tym bardziej na dirt - to juz wogule. Odrazu cos sie zlamie! Nie bez powodu BMX do dirtu waza 16 kg. a racingowe ok 10 kg... Tak wiec w moim mniemaniu to on zupelnie sie do tego co chcesz na nim robic nie nadaje... :/ Poza tym ma slaby osprzet.

Jak masz malo kasy to ja proponuje GT Chucker 2.0 za 1600 zl mozna go wyrwac, a przynajmniej porzadny z niego rower...

http://www.summit.pl/trial.html

Tu sobie mozesz go obejzec... moim zdaniem to albo to albo skladac samemu, a ten Breed sie zupelnie nie nadaje :/

PS.
Dawno Cie na dh-zoenie nie bylo :P gdzie byles Abba?
SiD
Kontakt:

No chyba, ze na Gianta Acid sobie dozbierasz... bo ten a-gang zupelnie mi sie nie podoba :/ I sztywny widelec :/ Juz predziej Treck Bruiser....

Ja dlugo sie zastanawialem jaki sztywny rower sobie wybrac. Zdecydowalem sie na Kone... sam nie wiem czemu, srenio lubie to firme, ale rowerek ladniutki i fajnie sie jezdzi :) I dobrze sie lata :D
ABBATOIR
Kontakt:

hehe SiD to Ty mnie jeszcze poznajesz :D
a nie bylo mnie tyle bo nie mam swojego kompa i jestem okazyjnie na czyjejs maszynie nieraz.

kurde moge wydac max 1600zl i ani nic samemu poskladac ani kupic gotowe. Wychodzi na to ze zamienie rozwalone czesci w fullu i wkoncu kupie sobie zbroje.

a jak bym mial juz skladac sztywniaka to
rama stalowa NSX
kiera stalowa dabomb da bar lub nsx pure ( to to samo)
piasty NSX
i jakies korby bmx lub husefelt
a z tylu singiel
tyle ze to troche by wyszlo :/
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Delikatny race'owy rowerek. W zeszlym roku bylem na kupnie ale zrezygnowalem, wlasnie przez ta jego delikatnosc i geometrie nie bardzo odpowiadajaca do jakichkolwiek zabaw typu skoki, dirty, itp. Poza tym osprzet nie jest tak znakomity jak mogloby sie wydawac, na przyklad korby to najtanszy model Felt'a kuty nie spawany (mialem takie, nic sie zlego z nim nie dzieje ale wazy w ch*j i jeszcze troche), widelece to tez jakis oem, a nie wersja sprzedajna po 400zl/szt. Ogolnie jezeli masz pod domme tor do raceingu to kupuj, ale jesli masz zamiar jezdzic po miescie to proponuje inne modele na 24" - Mongoose ma znakomity rowerek klasy Cruiser do miasta, model Level 24, jedyny minus to ten, ze Summit nie sprowadza go do Polski ://
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

delikatny.. hmm ale nie zauwazacie jednej bardzo waznej rzeczy - material RAMKI - CRO MO. cos pierdolnie - idziesz spawac!! no co do geometrii to - niestety nie to;/
www.hcfr.pl !!
ABBATOIR
Kontakt:

wlasnie ramka jest z alu :/ no nic zrobie tak jak mowilem wpakje kase w rower ktory mam a reszte przepije :D
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

i tak trzymac :P a jak chcesz na miasto to 20" kolka sa the best ale troche nei wygodne bo sztywne :/
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
SiD
Kontakt:

Sluchaj, a nie podoba Ci sie ten GT do ktorego linka podeslalem? Nic nie powiedziales na jego temat...

A jakiego fula masz i co sie w nim popsulo?
SiD
Kontakt:

Czekam na odp. Abba :)
SiD
Kontakt:

!?!?!?! ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUWXYZ Nie pommylilem sie? :P
ABBATOIR
Kontakt:

nieeee ten gt to nie moj typ ja bym ja bym chcial rower prosty czyli rama 2 kola korma sztywny widel i singiel. jak bede mial kase to se poskladam albo poszukam jakiegos fajnego cruisera :D

to moj rower http://www.greenet.pl/gallery/raptus_torun/IMG_2161

musze kupic nowa przerzutke, naprawic tylne kolo, zmienic przednie, kupic opony i dorobic hak przerzutki:/
LEgoZZZ
Kontakt:

Post autor: LEgoZZZ »

ale wy pierdolicie, że głowa boli :/ wcale to takie delikatne nie jest, bo te rowerki mogą naprawde sporo wytrzymać. wiem na przykładzie swojego, bo zanim ja zacząłem na nim śmigać, to śmigal na nim Szwed i raczej już saje się oczywiste co się z nim działo. a rowerek nic trzyma się jak powinien
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=5180
SiD
Kontakt:

Rozumiem, ze obok Twojego sprzetu stoisz Ty? :D Nie no, spoko rower, chyba nie masz na co nazekac :D Poza tym, chyba warto naprawiac, nie? Nie steskniles sie za brykaniem na swym rumaku? Skoro masz kzase to zainwestuj jeszcze w niego a powinien Ci dlugo posluzyc.

A wlasnie, jak Ci sie ten sprzet spisuje? Ile on ma dokladnie skoku? Jak na nim smigasz (bradziej dh czy fr czy inaczej...)? Tak z ciekawosci pytam.

No i czemu chcesz 100% sztywniaka? Bedziesz trial uprawial? Ja np. uwazam, ze dobrze jest miec amora chociaz 80 mm skoku z przodu, choc mialby byc bardzo twardy... zawsze oszczedasz nadgarstki...

Pozdrawiam i gumowych drzew oraz sprawnego roweru :D
ODPOWIEDZ