manual

TylerDurden
Kontakt:

manual

Post autor: TylerDurden »

powiedzcie mi co mam zrobic jezlei kiedy robie(prubuje) manuala to albo sie za lekko wybije i h** z tego wychodzi albo za mocno to wtedy wciskam hamulec i odrazu walekołem w ziemie kiedy wyczucże jest dobrze i czy wogule przy manualu sie używa hamulca?
i jeszcze jedno jak se jade to czym trzeba balansowac "do góry i na dół"
:D:D dzieki
http://www.pinkbike.com/photo/1009540/
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

kurcze co by tu powiedziec...

zgnoic cie czy co??

POSZUKAJ!!! bo juz bylo chyba 1000razy!!!
Lewy
Kontakt:

Post autor: Lewy »

połuż na hamulcu jeden palec, nie wciskaj za mocno, balansować przód tył czyi góra dół
(...)
KONIAK
Kontakt:

Post autor: KONIAK »

ja tez ostatnio ostro trenuje :D lecisz do tylu to lekko hamulec a jak do przodu to wypychaj nogami pedaly, jak nie mozesz podciagnac kola to dupe wypnij do tylu jak najmocniej i samo wyjdzie, cwicz stary!!! ciezki ten trik jest
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=471193
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

Red Bull :] tatuś kupi FIOLETOWY berecik :) a może nawet dorzuci gratis buteleczke nerwosoliku :D
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

hmmm mialem tak samo jak ty ale cwicze juz nie cale pol roku i przejade jak dobrze pojdzie i rozpedze sie na amxa na moim singlu to z 17 metrow pojade.... jedziesz prosto rece to bardzo wazne i mocno podciagasz jeden palec na klamce i od razu ruszsz nogami i dupa balansujac jak leci do tylu to nie pekaj stary nie glebniesz lekko tylko hamulec nacisnij.....wazen aby byl zajebis cie wyregulowany......... ale pamietaj odpowiednia predkosc w miare szybko i proste rece a dupa z tylu hamulec narazie uzywam go duuuzo ale z czasem bedzie sie liczyl tylko balans cialem a nie hampel...cwicz cwicz cwicz ja wychodzilem na bika i co chwile co jakies pasyitp probowalem manuala i teraz ladnie idzie......cwicz cwicz ! poza tym jesy opcja SZUKAJ :[ !!!
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
TwojaStara!
Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
Kontakt:

Post autor: TwojaStara! »

Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć,
I JESZCZE RAZ ĆWICZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.dirt71.prv.pl
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A od kiedy manual jest dyscypliną :P :D ??
mateusz_ch
Kontakt:

Post autor: mateusz_ch »

Ja jakos robie bez hamulca. Ale na duzej predkosci nie radze raczej. Ja tak z 2,3 obrotow pedalami. potem sie odchylam lekko do przodu i wybijasz sie do tylu ciagnac kiere za soba. I musisz byc mniej lub bardziej dupa nad tylnym kolem. Ja z wiekszej predkosci jeszcze nie probowalem. Musze najpierw zalozyc moje nowiutki v-ki tektro:D ale skoro nie umiez to na pewno lepiej z malej predkosci. I cwicz cziwcz i jeszcze raz cwicz. ja jakos specjalnie nie poswiecalem na manula dni albo godzin. Jakos samo z czasem przyszlo. Ale bez treningu wiadomo gowno zdzialasz:D teraz robie z malej predkosci z 5 metrow. I dzisiaj zaczynam one handera meczyc:D pzdr
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

jak masz hamulec tarczowy to nie ma problemów z "przypadkowym" zahamowaniem tak jak to jest w V-kach.
Na początku też mi nei wychodziło, ale jak sie uprzesz to będzie spoko. Najpierw musisz sobie obrać w jakim momencie trzymasz równowagę podrywając koło. Ważne jest to żeby się troche odchylić do tyłu, ale nie za mocno.należy też zadbać o to aby mieć jak najprostrze ręce.Jeśli już będziesz potrafił dobrze manuala to nie będziesz musiał o to dbać:D najważniejsza jest równowaga.!!
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

w manualu jest najwazniejsze wyczucie hampla i praca nogami/ pametam czasy kiedy sie uczylem manuala teraz to robie go na jakies40-50 metrow dopoki mi sie predkosc nie wytraci;]
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
rasta biker
Kontakt:

Post autor: rasta biker »

W MANUALU NAJWAZNIEJSZE JEST NIE UZYWANIE HAMPLA!!!!!!!!!!!!!
bo na tym polega trudnosc teo tricku ze nie jest to ******* wheeele tylko trudny technicznie trick przy ktorym trzeba bardzo dobrze wyczuc rower. hamulca powinno sie uzywac tyko wtedy kiedy sie juz leci do tylu zeby sie nie wyjebac, ale nie powinno sie go uzywacdo regulowania odchylow. gdybyscie jezdzili na bmxach i byscie tam wyskoczyli z manualem z hamulcem to by was wysmieli a tytaj to jeszcze doradzaja uzywanie go. nie kumam. koniec.
kupie kola na 24 cale komplet do 400 zeta. kontaktowac sie na gg 1056720
TwojaStara!
Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
Kontakt:

Post autor: TwojaStara! »

rasta bikerJa myśle podobnie ale też nie do końca...lepiej jest sie nauczyć z hamulcem a potem go coraz mniej używać aż się będzie robiło bez hebla...
www.dirt71.prv.pl
cwaniak_71
Kontakt:

Post autor: cwaniak_71 »

musisz rower nie podrzucac rekami tylko postawic go na kole bardziej delikatnie czyli poprzez balans cialem..inaczej mowiąc wychylasz ma maxa dupsko za siodlo i lekko prubujesz podrucic rowerek...i balansujac dupskiem jedziesz na manualu...
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

po raz setny to samo po co wogóle opcja szukaj??
gutek281
Kontakt:

Post autor: gutek281 »

Mi ostatnio dobrze to izdie dopiero drugi dzien to probuje :) wczesniej jezdzxiłem tylko na tyle.......sprobowałem manuala i zaczeło mi konkretnie to wychodzic :D:D:D MANUAL ROOLEZ :P:P:P
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

co za głupe kurwa ludzie po co takie głupie topiki kurba ćwicz to ci wyjdzie kiedyś ja miałem tak samo ale ćwiczyłem to sie nauczyłem a nie przyszedłem do domu i zakładałem takie głupie pytania zamiast siedzieć w domu to idz na rower i sie ucz tego manuala a nie przychodzisz i wkurwiasz ludzi swoimi głupimi pytaniami.
mateusz_ch
Kontakt:

Post autor: mateusz_ch »

ludzie wiecie ile mamy temtow na forum?? 13933. Moze to wam da cos do myslenia przed zakladaniem topicu. Aha jeszcze dla tych krorzy zamierzaja bezsensownie odpowiadac na topici. odpowiedzi 219793 + ten post. Zamast krytykowac cala grupa niech jedna osoba powie "opcja szukaj" czy cos albo udzieli tej zasranej rady i koniec. Choc ten post tez jest bez sensu...
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

TwojaStara! pisze:Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć,
I JESZCZE RAZ ĆWICZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZGODZĘ SIĘ.... I DODAM OD SIEBIE JESZCZE, ŻE TRZEBA

Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć.

I DO TEGO CZASEM UŻYĆ MÓZGU... I WYSZUKIWARKI!!!
ODPOWIEDZ