HAMULCE TARCZOWE - dooraDŹcieeeee !!!!!

Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Co ty pierd.olisz?
MAGi od HFX'ów różnią się tylko klamką (klocki pomijam) a właśnie zacisk przecieka najczęściej...
da_weez
Kontakt:

Post autor: da_weez »

W Grimach najbardziej ortopedyczne są te wystające koreczki z klamki - niby pseudo-mx ale
juz pare takich rozwalonych koreczkow widzialem. A klame od MAGa trudno skatowac. Co do cieknięcia zacisków - wszędzie się zdarza od czasu do czasu jakiś bubel. A wymiana uszczelki to pryszcz. :]
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
SWEETCHUCK
Kontakt:

Post autor: SWEETCHUCK »

hmmm...takie małe pierdułki jak to ujął da_weez to pryszcz !!!!
Liczy się siła, modulacja i wytrzymałość hamulca !!!!!!! Co do HFX a MAG to nie wiem....myśle że króluje MAG...sprawdzony przez DH'owców !!!!
..Jak jest siła i wena do walki, to trzeba > czerpać maXimum zabawy... : ) .
SWEETCHUCK
Kontakt:

no to mamy rozwiązanie myśle.....DANGEROUS MIKE DS 3.0 !!!!!
===> stanęła myśl o RB BANDIT DS ( używany ) jeszcze pomyśle zanim będzie dostępny DS'iak w sklepie...narka pozdro A:L:L
SWEETCHUCK
Kontakt:

no to mamy rozwiązanie myśle.....DANGEROUS MIKE DS 3.0 !!!!!
===> stanęła myśl o RB BANDIT DS ( używany ) jeszcze pomyśle zanim będzie dostępny DS'iak w sklepie...narka pozdro A:L:L
SWEETCHUCK
Kontakt:

...sory to nie ten temat....ale dałem ciała.....pomyłka :O:O:O:O
SWEETCHUCK
Kontakt:

ale mi sie spierdzielił komp....jeszcze raz sorrki....:P:P:P
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

he?
http://dhcyc.pinkbike.com
SWEETCHUCK
Kontakt:

oj czasem się w baniaku poprzestawia szczególnie po nocnym melanżu :P:P:P...
Widząc dhcyc twój bike co onim powiesz ( ramka ) jak się prezentuje w HARD CORE'u ??????
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

A no chyba, że malanżyk :P A zdjęć aktualnych niemam, bo mam teraz model na 2005, bardzo się nie różni, ale za to w szczegółach dla mnie istotnych.....ramka zajebista i w sumie tylko moge o niej powiedzieć :) Nic dodać nic ując :P
http://dhcyc.pinkbike.com
SWEETCHUCK
Kontakt:

...aha....now właśnie myśle że choć jedna ramka ( może dwie ) z HT będzie dobra od dun'a !!!!!!! jest tu temacik o johnym ale zobacze czy się rozkręci w kwestii porównania do innych ram w cenie draga itp. !!!!
===> przyznam że COCK wyjada w HT.....a jak byś porównał go do MORPHSHINA ( czy jakoiś tak ta ramka od bunshy )
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

Kupuj Magi. Mam HFX-9 i jest super. Mam go od roku i nic sie z nim nie dzieje. A jesli chodzi o wymiane płynu to zajmuje ona 3 min...No chyba że na Forum sa osoby co maja lewe rece. A różnica miedzy 9 a Magiem tkwi w Klamce, przewodzie i klockach... A w działaniu jej nie ma. Chyba ze w czasie deszczy gdyż Mag ma metaliczne klocki a 9 półmetaliczne i te z magów lepiej sie sprawdzaja w błocie. Ja jestem juz bliski zamówieniu kolejnej hydrauliki a mionowicie HOPE 6Ti zobaczymy co on potrafi... Jeździłem tez na Gustawie i na clarze(kiepskie hamulce)Jak i na Saint jak dla mnie nie byl rewelacyjny.
pozdROWER
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
SWEETCHUCK
Kontakt:

ooo dużo rzeczy się tu dowiaduję !!! Bo wiesz co xXBIKEXx ja zakupuje MAGI bez zestawu do odpow. itp. tylko z tym co potrzeba do jazdy 2szt. za 1198 zł !!!!! A 9 nie wiem za ile !!!!! Myśle, że są dobre ale wole MAGi dzięki za opinie !!!!!
(...) co do tych HOPE'ów to się ogromnie ale mile zaskoczysz są po prostu
świetne a jeszcze 6 tłoków :O:O:O:O !!! Ja jeździłem na HOPE'ach M4 cyz jakoś tak te z 4 tłokami i były naprawde świetne ale nie na moją kieszeń !!
Narka pozdro jak coś to pisać ludzie
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

A co do Maga to napisze ze ma mała wade. Każda klamka złapie po jakimś czasie luz. Ale i tak polecam Magi. Słyszałem ze grimeca potrafi raz hamować swietnie a raz sie przyciać i wogule nie hamuje. Bierz Magi. jak coś to loknij na strone kumpla www.postidhbiker.of.pl i w dziale Testy sa jest test Magów... Mam nadzieje ze to bedzie miłe zaskoczenie jak dorwe 6Ti zwłaszcza ze od 3 miesiecy nie jeździłem z przednim hamulcem. Gdyż hayes był z poczatku z przodu a z tyłu miałem HOPE HDB-SPORT(coś jak Giant MPH) Tylko sie rozleciał i wsadziłem Hayka na tył. I gdzie on by nie był to rewelka. PozdROWER dla wszystkich MAGików...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
SWEETCHUCK
Kontakt:

...ej a te luzy to są strzasznie / bardzo duże ???? Przeszkadzają w czymś ??? Potem się klamka rozpada czy co ??? No bo praktycznie już zamawiam je nawet jeśli coś nie tak to i tak je chce mieć nie dlatego że szpan czy cos w tym stylu ale jednak HAYES too hayes !!!!!! Ale powiedz o tych luzach : pojakim czasie występują ( ja nie jeżdże w DH ) czy coś sie potem dzieje ??
itp. itd. ?????
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

jezdzilem pare dni temu na kumpla hfx9-hd i jednym palcem na siedzaco sie blokowalo przednie kolo. wydaje mi sie ze ten hamulec jest za mocny do niektorych dyscyplin mysle ze w dh by dalo rade gdybys sie przyzwyczail
www.trialshop.pl
SWEETCHUCK
Kontakt:

aha....luz....
xXBIKEXx słuchaj co powiesz o tych luzach w/w w moim poscie !!!
SWEETCHUCK
Kontakt:

więc albo kto kolwiek może coś powiedzieć o luzach ( nie koniecznie w HAYES'ach ) w klamkach !!! Czy są bardzo odczuwalne ??? Poprostu wypowiedzcie się na taki temat
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Luzy łapie prawie każda klamka, ale nie każda ma możliwośc ich kasowania. Griemca i Hayes łapie luzy góra/dół i przód/tył, ale to norma. Pisałem już o tym, że nawet w dobrych motorach klamki łapią luz, ale to nie przeszkadza. Co do hfx`a 9, nie wiem dlaczego ktoś pisze, że hamulce są za mocne, nie ma takiego czegoś za mocne hamulce, mają być takie, że jak naciśniesz zawsze zablokują koło. Jak coś to ważna jest kwestia modulacji.
Aha chciałem się jeszcze wypowiedzieć co do wpisu o Grimecach, że niby hamuje, a raz nie, co za bzdura, jeśli ktoś nie potrafi sobie porządnie odpowietrzyć hamulca to ma tego typu problemy. Jeśli ktoś nie wierzy to niech prześle do nas na serwis. Ja, Max damage i wiele innych osób, poprostu kupiło hamulec i go używa. Gdybym miał hamulec, który raz działa, raz nie już bym pewno był inwalidą.

Dla mnie MAG i S-12 (w klasie hamulców do 599 zł) są najlepsze.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
ODPOWIEDZ