korby stalowe mtb

jj.okocza
Kontakt:

korby stalowe mtb

Post autor: jj.okocza »

Co polecacie, ale dostepne w Polsce w miare od reki
jj.okocza
Kontakt:

ej no ludzie nikt nic nie wie o korbach cromo ? bez jaj... ja wiem, ze to nie temat o dragach czy pointach ale nie jest to cos wymyslone z kosmosu...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Profile, Funn, na oby jezdzilem i sa ultra sztywne, troche nie podobaja mi sie z wygladu, ale wytrzymalosc przede wszystkim.

Na pewno sa duzo wytrzymalsze niz alu, odpada ci problem wyjebiajacego sie kwadratu ( o ile masz korbe na [] )

U nas teraz sa te smieszne prowheele za 80zl ;] Ladne toto, tylko osiek nie mieli, przyjda niedlugo i zakupie takowa to zobaczymy do czego to sie nadaje, wyglada tak samo jak te drogie... Zwykle 2 rurki i kilka pierscieni , pospawane i bez naklejki funn 100zl a z 800 ;d
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
jj.okocza
Kontakt:

ty super a te funna to nei weisz gdzie zakupione ?
jj.okocza
Kontakt:

pomozcie zalezy mi bo jestem bez korb...
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

felty sa ok, wielowpust chyba na 8 naciec, normalny gwint na pedaly mtb, miski tez pod euro bb, 4 lozyska maszynowe
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Też polecam prowhel, tania, dobra i mocna korba.
No i tez dobrze wygląda.
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

ale prowheel nie jest albo przynajmniej nie był pod suport mtb tylko pod duzy bmx. Prowheel byl najczesciej nie na wielowpiust, a na sześciokatną ośkę. Ramiona spoko. Os na kulkach.

Na stronie prowheela są wersje na ISIS, jeden z wielowpustów bmx oraz sześcian.

ja mam korby identyczne jak felt (robione w rtej samej fabryce), ale nie czarne, bez logo felt. tylko srebrne chromowane, na oś 20mm pod maszynówki, tylko łożyska pod miski bmx duże , nowe korby na sprzedaz.
dupa.
jj.okocza
Kontakt:

no to co mam zrobić jeżeli nie mam muffy bmxowej a chce miec korby cromo ? Tylko felt ewentualnie dabomb nie ma nic tanszego ?
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

ernesio , a powiedz mie , sam wkalad jesli pasuje do tych feltow to za ile moglbys sprzedac po starej znajomosci?
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
hofmen
Kontakt:

skoro nie masz mufy bmx a chcesz takowe korby ,to z pomoca przychodzi Ci marian Bronislaw Hofman znany jako "hofek" ktory wspanialomyslnie wymieni swoj wklad felta mtbBB na taki sam tylko ze pod American BB czy BMX bb jak kto woli

ernest odezwij sie , hofek@o2.pl z dopiskiem "sex"
TwoFourPlayer
erenes
Kontakt:

drogi Hofmenie, jak sprzedam Ci ośke, to ramiona będę mógł w d*** sobie wsadzić. A komplet mam nowy.

Ja tą moja oske przymkierzałem do feltów i identiko, tzn z feltów zdjąłem ramie i załozyłem moje i pattern ząbków wpasowal sie jak ulał. Korby takie swego czasu można było zakupić w unibike.pl
miałem je i pękła mi ośka (norma przy moim braku techniki). Jako że korb nie mają już na miejscu, ośkę zkołowali mi skądes, podbno z Tajwanu, ale nie wierze bo trwało to cholernie szybko.

ośka to wg.mnie bb-501 8t nacięc ze strony

http://www.thindustries.com/p8.htm

ta z podpisem "forged scm4130 spindle"

mimo że fabryka klepie dla FSA, ta konkretnie ośka felto-klon nie jest identyczna w patternie ząbków i nie pasuje do osiek FSA na tyle samo nacieć ktore sprzedają. Przymierzałem w sklepie który miał sprzedawane przez nich suporty FSA.

jak chcesz mogę podpyrtać ich czy nie sprowadzą ich i ile, ale mi nie chcieli za kasę sprowadzić, tylko i wyłącznie gwarancyjnie. Nie wiem dlaczego.

takie nacięcia na ośce, rzuc okiem dokładnie :

http://www.astercity.net/~erenes/5/cranks2.jpg

co nie?
dupa.
hofmen
Kontakt:

ok Wujo, powiedzmy ze stac mnie na caly komplet, wiec po wiele sa te korby?
TwoFourPlayer
erenes
Kontakt:

Yo!

dzwoniłem do Unibajku do p. Zbyszka Lewandowskiego który dla mnie tą ośke gwarancyjnie załatwiał. Powiedział że bez większych problemów, ale przy okazji jakieś dostawy od przyjaciól z dalekiego wschodu za jakieś 2-3miesiące.

Sam taki suport kosztuje a miskami i łozyskami bmx bb 235.00 PLN , wg Unibajk ten sam symmbol o którym mówie, wg. mnie nie pasuje bo przymierzałem i nie wiem dlaczego ten sam symbol w takim razie. Najlepiej do Unibajku wysłać swoja uszkodzona os jak masz, peknietą etc.

A TObie Hofmen nie chcę moich korb opychać, bo chcę na nich zarobić, buaaaahhaha allegro etc :) Gdzieś tak 3 stówki minimum :) Jakby co pisz do mnie.
dupa.
erenes
Kontakt:

an ta sama ośka jakby Unibajk sprowadzął na pewno by byla tańsza, nie 235 jak cały suport z miskami alu etc. MOje korby mają miski stalowe i duże maszynówki oraz brzydkie śrubki.
dupa.
hofmen
Kontakt:

no Ernest , widze monopolista sie robi powoli z Ciebie. Powiem Waldemarowi zeby mi kiedys wykrecil te Twoje korby jak nie bedziesz patrzyl.

Nie no taj powaznie to nie mam jak do Ciebie napisac bo mam niepiszaca klawiature na ktorej pisze. a to jest ta oska co tak krotko trzymala, bo jesli tak no to raczej panie nie chce takiego cos.
TwoFourPlayer
erenes
Kontakt:

no dobrze rozumujesz. Dostałem nową od Fsa, a Twoja co, tez pękła? Lepiej sprzedać jakiemuś hardcorowcowi dla którego na cale zycie starczą. Ale mysle ż eto była wada tej konkretnej ośki. A sprzedaje bo pospawałem stare korby dmr i bardziej je lubie i mam jeszcze inne. Tylko dlatego, tak sam bym na nich dawał.
dupa.
hofmen
Kontakt:

a Erni a co do nortszorow to one nie sa bite przypadkiem w tej samej fabryce co da bomb , bo widze po mocowaniu do kabla do tarczy duze podobienstwo i jeszcze pare innych detali , jak np. pierscienie na glowce haki, piwoty itp. itd.
TwoFourPlayer
emmanton
Kontakt:

Post autor: emmanton »

F.U.N.N.
!!! HARDCORE SZCZECIN !!!
ODPOWIEDZ