GDYNIA--> JAJA PO ZAWODACH !!!!!

Naczo
Kontakt:

Post autor: Naczo »

Teraz co do postu Chrabała, który był jeszcze dziś rano a teraz nagle zniknął:
Moim zdaniem parę osób ma tu całkowitą rację co do afterparty. Impreza jest dobrym pomysłem, ale dla chętnych, a nie na zasadzie konieczności - bo jak nie to nagród nie będzie.
Najeździłem się przez 3 sezony na trochę zawodów i wiem, że po każdych jedyną rzeczą o jakiej się myśli jest gorąca wanna i własne łóżko. Już wystarczającym wysiłekiem jest kilka godzin spędzonych w samochodzie. I tak się przeważnie wraca do domu późno w nocy. W kwietniu byłem z kumplami na jednej imprezie 4X, po której siedziałem za kółkiem 8 godzin :(((
Organizatorzy powinni brać pod uwagę, że większość osób ma swoje życie zawodowe czy "naukowe" i nie może siedzieć na drugim końcu polski na imprezce do późnego wieczora w niedzielę.

Odnośnie dyskwalifikacji Michała .... podpisuje się pod jego postem obydwiema rękami... jak można kogoś zdyskwalifikować nie mając żadnych dowodów, nawet nie potrafiąc podać jakichkolwiek argumentów czy chociażby powodów. Gdyby ktoś poszedł do organizatorów i powiedział, że widział mnie jak wygrywam 4X to też by zmienili klasyfikację końcową i miałbym pierwsze miejsce? ..Chyba nie. Zresztą pomyslcie logicznie.....raczej Kolbi nie jest ****** i nie liczy na to, że, przechodząc pod taśmą (tak przeczytałem w relacji) i skracając sobie w jakikolwiek sposób trasę, którą pokonuje sie noralnie w niewiele ponad jedną minutę, zyska jakiekolwiek sekundy.

Dla mnie cała sytuacja jest jednym wielkim cyrkiem, którego powodem jest odczuwalne negatywne podejście ekipy z trójmiasta do lepszych zawodników - tych tzw PROsów. Już temat, który pojawił się na tym forum przed zawodami, założony przez Naczo, czyli głównego organizatora, a dotyczący przyznawania nagród tylko amatorom, był przejawem takiego nastawienia. Dodajmy jeszcze fakt jaki miał miejsce rok temu podczas Gdyńskiego 4X - wtedy pierwsza trójka (czyli team Specialized) została uznana za nieamatorów i naród nie dostała. Paranoja.

26.05.2005 00:26:01

Po pierwsze admini powinni bardziej uważać, komu dają uprawnienia. Trzeba ponosić konsekwencje tego co się pisze a nie kasować swojego posta, jak dyskusja idzie nie po myśli.

Niechęć do prosów to duże uogólnienie, ale chodzi o to, że wolę jak nagroda idzie do kogoś, kto tłucze się w PKP przez pół Polski z rozjebanym dragstarem, za którego wisi jeszcze kasę mamie, tacie, babci i połowie kumpli, niż dla prosa, który przyjeżdża sobie Tamowym busem, z którego wyciąga nowiutką wypasioną zjazdóke, którą kupił po kosztach, bo ma układ w klubie a za resztę zapłacił albo sponsor albo bogaci rodzice. Żeby to jeszcze miało coś wspólnego z rywalizacją i ciężką pracą na wyniki. Sorry, ale przyjeżdżanie na amatorskie zawody, żeby objechać amatorów i zgarnąć kasę za pudło, budzi chyba nie tylko moją niechęć. Pyzatym spora część prosów (podkreślam nie wszyscy) to nadęci gwiazdorzy, z którymi nie da się pogadać jak nie ma się dobrego sprzętu albo przynajmniej dobrze się nie jeździ. Dlatego od początku podkreślałem, że są to amatorskie i offowe zawody. W przyszłym roku, zrobię na naszych zawodach zakaz wjazdu dla Prosów i zniknie połowa problemów. Jak się im nie podoba organizacja i długości trasy niech sobie jeżdżą do Czech, gdzie mają bliżej i gdzie są lepsze i dłuższe trasy.
ShUriKeN
Kontakt:

Post autor: ShUriKeN »

Po pierwsze admini powinni bardziej uważać, komu dają uprawnienia. Trzeba ponosić konsekwencje tego co się pisze a nie kasować swojego posta, jak dyskusja idzie nie po myśli.

Niechęć do prosów to duże uogólnienie, ale chodzi o to, że wolę jak nagroda idzie do kogoś, kto tłucze się w PKP przez pół Polski z rozjebanym dragstarem, za którego wisi jeszcze kasę mamie, tacie, babci i połowie kumpli, niż dla prosa, który przyjeżdża sobie Tamowym busem, z którego wyciąga nowiutką wypasioną zjazdóke, którą kupił po kosztach, bo ma układ w klubie a za resztę zapłacił albo sponsor albo bogaci rodzice. Żeby to jeszcze miało coś wspólnego z rywalizacją i ciężką pracą na wyniki. Sorry, ale przyjeżdżanie na amatorskie zawody, żeby objechać amatorów i zgarnąć kasę za pudło, budzi chyba nie tylko moją niechęć. Pyzatym spora część prosów (podkreślam nie wszyscy) to nadęci gwiazdorzy, z którymi nie da się pogadać jak nie ma się dobrego sprzętu albo przynajmniej dobrze się nie jeździ. Dlatego od początku podkreślałem, że są to amatorskie i offowe zawody. W przyszłym roku, zrobię na naszych zawodach zakaz wjazdu dla Prosów i zniknie połowa problemów. Jak się im nie podoba organizacja i długości trasy niech sobie jeżdżą do Czech, gdzie mają bliżej i gdzie są lepsze i dłuższe trasy.[/quote]

Zgadzam Sie ... Nieczaje Tego Wszystkiego ... Jak mozna sie kłucić i wogule... A z tym usunieciem Posta to jest przekret dopiero =]

Mam nadzieje ze nikom to przeczyta all
www.rowerowy.com
www.buyakas.prv.pl <<---- BBC czyli Buyaka's Bike Crew
Koshal
Kontakt:

Post autor: Koshal »

nie czaje zupelnie... ride 4 fun curva mac!
ShUriKeN
Kontakt:

Post autor: ShUriKeN »

Zupełnie sie zgadzam z Koshalem ...
www.rowerowy.com
www.buyakas.prv.pl <<---- BBC czyli Buyaka's Bike Crew
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

eee tam tacy was bajkerzy a jak stare mydelnice sie wykłucacie:) zastanówcie sie po co startujecie w zawodach??? po to zeby bzykac dziwki, rozbijać sie beznadziejnymi "limo" i trzaskać kase...czy może po to żeby pobawić sie dobrze, pokazać coś samym sobie, udowodnić że treningi nie poszły na marne i jeszcze raz ZAJEBIŚCIE SIE BAWIĆ? pierwszej możliwości i tak w Polsce nie uświadczycie z wiadomych powodów:P a więc co? pozostaje się bawić dobrze i współzawodniczyć...ale nie! tu oczywiście problemem jest głupie sto PLNów i jakieś pierdoły...ech szkoda słów.
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

naczo ja wolalbym sie nie wypowiadac bo na zawodach nie bylem i raczej nie mam swojego zdania. rozumiem zdenerowanie kolbiego, rozumiem tez ze zawody superligi sa organizowane nieco inaczej niz zawody np pucharu polski... mozliwe ze stad nieporozumienia z zawodnikami z wyzszym doswiadnieczem... w kazdym razie piss.... ide na slonko B-)
Naczo
Kontakt:

Post autor: Naczo »

…z tego co tu widze to faktycznie Superliga Pólnocy to same debile (chodzi o organizatorow)
mongol dh pisze:a i co to za trasa DH ktora nie ma nawet kilometra!! to jakas zasrana pomylka, co za kretyn wpadl wogule na tak pomysl!!
Tak się akurat składa, ze to ja jestem tym kretynem. Pisałem przed zawodami i w relacji, że mieliśmy problemy i że bardzo się cieszyliśmy, że udało się nam dogadać z leśnictwem na zrobienie DH w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym. Właściwie to olać, mam już dość grzecznego odpowiadania…

Nie wiem za kogo mnie uważasz i kto dał Ci prawo do wyzywania mnie od debili. Przytoczę kilka faktów, które może otworzą oczy Tobie i powstrzymają Tobie podobnych do niczym nieuzasadnionego rzucania mięsem na organizatorów następnych edycji Superligi.

Weekend Extremalny Gdynia 2005:

Ponad 3 miechy wycięte z życiorysu, bieganie po urzędach, papierkowa robota, wysyłanie podań, pism do sponsorów, spotkania z tępymi urzędasami, rachunki na pareset złotych za telefon, dogadywanie spraw ze sponsorami, robienie po nocach projektów modernizacji Lodowca, projektów plakatów, numerów startowych i identyfikatorów. Powtarzanie większości z tych czynności po dwa, trzy razy bo ktoś czegoś nie dopilnował, cos zjebał, olał albo zapomniał. Sprzedany na szybko intgral, żeby starczyło kasy na spychacz. 10 dni na Lodowcu z szpadlem w łapie po 8 – 12h.. Problemy z kręgosłupem, ogólne wykończenie, spanie w nocy po 2-4h. Zerwane 3 tygodnie ze studiów, które teraz próbuje jakoś ponadrabiać (nie Uniwerek tylko Polibuda w Gdańsku - i tak przez organizacje poprzednich zawodów ujebałem jeden rok na studiach). O sytuacji, jaką mam w domu przez to, ze przez ostatni miesiąc w domu byłem tylko po to żeby nocowac nawet już nie wspominam. Mam 24 lata, studiuje, dodatkowo na głowie mam prezesowanie w Stowarzyszeniu HCFR i prowadzenie strony internetowej, na które schodzi od cholery czasu, między to staram się wbić jeżdżenie na biku i jakieś resztki życia osobistego.
Dodam, że jest to tylko moja część, przy organizacji pomagało mi jeszcze klika osób i one też miały dość spory zakres obowiązków.
Potem po zawodach czytam topic kogoś takiego jak Ty, kto ma totalnie w dupie, że wypruwamy sobie żyły, żeby na płaskiej północy cokolwiek się działo. To, że jesteś sfrustrowany tym, że u was na południu gdzie macie naprawde zajebiste warunki do dh nic się nie dzieje nie daje Ci prawa, żeby nas mieszać z gównem. I wcale nie dziwie się Jolce, która po tym co jej napisali po zawodach w Toruniu na forum nie chce organizować zawodów w przyszłym roku!
Koshal pisze:nie czaje zupelnie... ride 4 fun curva mac!
Dokładnie!! To są OFFOWE, NIEZALEŻNE I AMATORSKIE zawody. Robimy je po to żeby się dobrze bawić, jak chcecie pro zawody to jeździcie sobie na Puchar Czech, albo sami zorganizujcie sobie Puchar Polski. Naprawdę czytając takie komentarze odechciewa się wszystkiego!! Aha i te kilkaset zeta, które zostały z wpisowego po zawodach naprawdę nie są warte wysiłku i poświecenia, które się w to wkłada – to tak tylko gdyby ktoś sobie pomyślał, że organizatorzy Superligi zbijają jakieś zajebiste kokosy na swoich edycjach.
RAF
Kontakt:

Post autor: RAF »

Wygląda na to, że nigdy niepoznamy odpowiedzi na pytani jakie zadał Kolbi tj gdzie i czy wogóle skrócił trase...

Naczo pisze:Dokładnie!! To są OFFOWE, NIEZALEŻNE I AMATORSKIE zawody. Robimy je po to żeby się dobrze bawić,

No właśnie żeby się dobrze bawić!! Czy wy naprawde myślicie, że tu chodzi o jakieś 100zł:| czy myślicie, że kolbi przyjechał do gdyni po to żeby zarabiać:|?? przyjechał bo też chciał sobie pojeździć!! sam fakt, że w DH jechał na lajcie bez żadnego ciśnieniowania się ( kto widzial przejazd ten wie)
Nieprzyjechał do Gdyni na DH żeby wygrywac jakieś śmieszne 100zł:] pozatym wszyscy wiedzieli, że na DH się bedzie oszczędzał bo zaraz ma PŚ więc skoro niewalczył o zwycięstwo po co miał by niby skracać trase? przyjechał do Gdyni żeby sobie pojeździć... No ale ktoś niestety za wszelką cene chciał mu tą zabawe popsuć... Jeśli jednak rzeczywiście skracał trase w co szczerze wątpie to niech na forum wypowie się wreszcie osoba która widziała tą sytuacje.

A jeśli chodzi o starty prosów wogóle to powinny byc poprostu dwie klasyfikacje. To chyba nietrudno zrobić:]
szczepan
Kontakt:

Post autor: szczepan »

RapTuS pisze:kollbi w imieniu wszystkich ktorzy pomagali przy organizacji tej offowej imprezy przepraszam:

- za to ze impreza nie byla zorganizowana na swiatowym poziomie... nie bylo limuzyn, kawioru i laseczek eskortujacych zawodnikow wszedzie...

- za to ze nie bylo samochodow oraz miesiecznych wycieczek na karaiby za 4 miejsce

- za to ze nagrody rozdawane sa po zawodach na afterparty i sa polaczone z super impreza i losowaniem wielu cennych nagrod (tutaj ponownie musze cie rozczarowac - niestety nie ma samochodow oraz miesiecznych wycieczek na karaiby)

A co do dyskwalifikacji to niech wypowiedza sie inni... a jesli chodzi o ta stowke o ktora ty pros z RMF tak placzesz to moge ci ja wyslac przelewem z wlasnej kieszeni bo w dupie mam kase... podobnie jak wiekszosc ludzi ktorzy przyjechali na ta impreze dobrze sie bawic...
Ja chcialem tylko napisac, ze jak Raptus ma kase w dupie to bardzo chetnie reflektuje na jego 100zl, moze byc nawet z dupy. Na gg moge nr konta podac pozdro...
www.HCsquad.pl
Adacho
Kontakt:

Post autor: Adacho »

RAF, jakakolwiek krytyka z Twojej strony jest po prostu nietaktem, z tego co pamietam nie chciałes nawet pomóc rozwieszać głupiej tasmy wzdłuż trasy ( wiadomo, gwiazdy FR nie robią takich przyziemnych rzeczy), o innej pomocy nie wspominając. Jesli miałes jakies pomsyły jak cos zrobic lepiej, trzeba było dać znać, nie dałes, teraz zatem nie krytykuj i nie pouczaj.

Rozumiem,ze jak zrobimy jeszcze jakies zawody to z Twoim gwiazdroskim podejsciem bedziesz w klasyfikacji pro? ;)
[ www.hcfr.pl ]
dyzio
Kontakt:

Post autor: dyzio »

pare spraw
- kolbi podaj naczowi nr konta bo niektozy tu czekaja i potrzebuja tej kasy
-co do przejazdu kolbiego widzialem koncowy odcinek i nie bylo mowy o skracaniu
-zawody byly dobrze zorganizowane <respect>
-RIDE FOR FUN i tyle
www.hcsquad.pl
RapTuS
Kontakt:

Post autor: RapTuS »

hahahha... jesli urazilem kogos swoja wypowiedzia to przepraszam... ale po prostu nie wytrzymalem...

widze ze nie zatrybiliscie ironii w mojej wypowiedzi...

PS. a tobie szczepan niby za co sie ta stowka nalezy? :D
RapTuS
Kontakt:

RAF widze ze czytasz ludziom w myslach ehehhehe... kolbi to, kolbi tamto... mysle ze powinienes swoj talent wykorzystac do podpisywania zdjec w jakis szmatlawcach dla beretow w rodzaju zycia na goraco itp :D
szlendak
Kontakt:

Post autor: szlendak »

naczo najwidoczniej neiktórzy sa zbyt tempi zeby to zrozumiec ;]

wiec neiprzejmuj sie tym wyslij mu ta kase i niech se startuje w tch swoich pucharach czech itp poprostu my jestesmy dalneigo zasąłbi i robiy zasłąeb trasty no cuz takie jest zycie gwiazdy ;]
RapTuS
Kontakt:

szlendak a ty jeszcze slownika sobie nie kupiles ? :D

a co do placzu po afterze to bylo kilka przypadkow... i zwiazane to bylo z rozerwanymi na strzepy gaciami hahaha :D
ŚwierQ
Kontakt:

Post autor: ŚwierQ »

a ja powiem tylko tyle że co do wypowiedzi kogośwyżej [nie chce mi sie teraz tego sprawdzaćkto to był... ;P] To że prosi mają "złe podejście do ludzi" słabszych, z gorszym sprzetem i uważają sie za Gwiazdy etc. to kupa prawda. Jak nie znałem nikogo osobiście to też tak uważałem... ale poznałem kilku osobiście, spędziłem z nimi troche czasu, pojeździliśmy razem, pofazowaliśmy i stwierdzam iż są to za mocni ludzie i świetni kumple. a ja wcale nie mam ani extra sprzetu ani mega umiejętności. pozdrawiam i życzę mniej nerwów.
roweru nie ma i nie bedzie... pogodzilem sie z tym. :|
szlendak
Kontakt:

Post autor: szlendak »

po co słownik mam papiery na to :)
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

[quote="ShUriKeN"][quote]

szacunek dla ciebie chłopaku, KONAn powinieneś sie uczyc od niego podejscia do ludzi bo z twoich postów nie wyniknęło nic oprócz pierdzenia o tym ze kiedy ktoś uzywa slowa "ziom" to w twoich oczach jest nikim.
Nie wiem ile ty masz lat ( w profilu w zawodzie masz wpisane "wieczny student" ale po twoich wypowiedziach ani przez moment nie przyszloby mi do glowy ze jestes studentem) ale ShUriKeN jak sam napisał ma 15, a w przeciwieństwie do ciebie wniósł do tego topicu bardzo wiele...
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
KONAn
Kontakt:

Post autor: KONAn »

ShUriKeN pisze:Niestartuje w zawodach jeżdże dla siebie i to jeszcze Street co wogule odbiega od tematu ale czytając ten topic przykro mi sie robi =/ Ze Ziomki których powinna łączyć pasja kłucą sie i wogule, może i masz racje że Cie niesłusznie zdyskwalifikowali. Ale nielepiej to wyjaśnić na spokojnie wytłumaczyc ? popytać dlaczego itd. ? A jak sie nieuda to to olać... Wiem, dla kazdego sie to liczy (startuje w zawodach snowbordowych, i wystawiam psy) głupia nagroda ale zawsze coś. I z tego co wiem jak sie jest miłym i uprzejmym to łatwiej załatwić wszytskie sprawy ...

Szacunek dla NACZO za jego wypowiedz...

Moze i gówno wniose do tego Topica ale pisze to co widze i co mnie irytuje...

Mam 15 lat, i co jak co mozecie się śmiać ale widze ze przez pare tragedii, ktore mnie spotkały, potrafie patrzec dojzalej niz niektórzy starsi bikerzy =

podejscie bardzo dobre i jak najbardziej na miejscu

forest guma pisze: KONAn powinieneś sie uczyc od niego podejscia do ludzi bo z twoich postów nie wyniknęło nic oprócz pierdzenia o tym ze kiedy ktoś uzywa slowa "ziom" to w twoich oczach jest nikim.

do mojej polemiki z wizim prosze sie nei wtracac...nei twoja sprawa..co do slowa ziom...takie mam podejscie...nei lubie tego okreslenia ...ciagle odnosze wrazenei ze jak ktos go uzywa to wydaje mu sie ze jest "trendy" i wogole...zreszta co ja bede z toba o gustach mych dyskutowal..EOT

forest guma pisze:Nie wiem ile ty masz lat ( w profilu w zawodzie masz wpisane "wieczny student" ale po twoich wypowiedziach ani przez moment nie przyszloby mi do glowy ze jestes studentem) ale ShUriKeN jak sam napisał ma 15, a w przeciwieństwie do ciebie wniósł do tego topicu bardzo wiele...

od razu widac ze nie czytales calego topica tylko wybierasz co ciekawsze sentencje i sie madrzysz...do twojej wiadomosci...zajrzyj na pierwsza strone postu poczytaj se co takiego napisalem i jakie mam zdanie na temat wyklucanaia sie o nagrody i sama idee organizacji SLP...wtedy cokolwiek pisz...idac dalej tym tropem...przeanalizuj swojego posta i powedz mi co ciekawego TY dodales to tematu...chyba tylko i wylacnzie swoja frustracje...
http://www.pinkbike.com/photo/10864670/

http://www.pinkbike.com/photo/10864692/
Zablokowany