Ludzie prosze o pomoc mam Korba: Truvativ Hussefelt 32/22 I rockring
Suport: Truvativ ISIS Gigapipe
i jak nacisne mocniej na pedal to cos tam strzela raz na jakis czas jak mocno nna pedal naciskam co moze byc tego przyczyna i jak to naprawic prosze o pomoc
Bleeeeee........było......ale dobra, mam tak samo i podobno to będzie strzelać tylko i tyle, u mnie to się pojawił, jak błoto mi chlapnęło na korbę-suport, ale mi to nie przeszkadza, bo co naważniejsze, nic się nie rusza :)
też coś takiego mam u siebie. mam korbę BMX-ową (tą z bmxforever na maszynach za 370zł) i jak mocniej nadepnę na prawy pedał, to zawsze w tym samym miejscu (jak prawe ramię jest z przodu) to coś stuka :/ ktoś wie co to ?
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
hehe mój kumpel ma teżmiał ten sam problem, nie dało się jechać bo tak strzelało. I okazało się że miął niedokręconą korbe. Weź dokręć na chama i powinno być dobrze.
Ja mam hollzfelera i giga pipe team dh tez szczelało az nie wziołem i ZROBIŁEM. Mnie szczela pakiet w ramie . Powinno wystarczyc jak wezmiesz wykrecisz pakiet wyczyscisz i wszytko dobrze nasmarujesz, gwinty przede wszystkim. I dokrec bardzo mocno!! pakiet ale uwarzaj z miska jak bedzesz dokrecac bo mozesz ja za daleko wkrecić i juz jej nie wyciagniesz <ja tak zjebałem :(>
tez tak mam w Hussefelcie mnie to strasznie denerwuje probowałem juz z odkrecaniem korby niestrzelało ale pojezdze tak kilka godzin i znowu zaczyna nie wiem co z tym zrobim mozecie tez mi poradzic a suport jest taki jakby suchy w srodku,jak odkreciłem całom korbe to tak jakby miał w srodku piasek ale to jest na maszynach wiec jak ?? moze smar czy to co tam jest wyparowało jak mam go nasmarowac??
murasm napisałem juz napisze jeszcze raz, wez wszystko wykrec korbe i pakiet. Wez to wyczyszc a jak bedziesz wkrencał spowrotem to nasamruj gwint w ramie i korbe(wielowypust) tez przesmaruj, bo to ...raczej... nie łozyska ci szczelaja.
jezeli zaden z was nie zamierza zmieniac korby przez dluzszy czas to przyklejcie ramiona do suportu klejem, nie pamietam jaki to byl ale ja tak u siebie zrobilem i od dwoch lat nie strzela, jestem pijany troche wie nie chce mi sie szukac tego kleju ale nawet jakos niedawno w magazynierowerowym bylo, to byl albo klej albo smar teraz juz kurwa nie pamiet