Magura Julie......VS......Black Box
Magura Julie......VS......Black Box
Tak jak w temacie chce zebyscie sie wypowiedzieli na temat tych hempów i porównali je:]
[url=http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=562]MY BIKE:)[/url]
mario, z twojej wypowiedzi wnioskuje ze doczynienia z magurami nie miales... Mam magury Louisy z roku 00', i jak narazie odpowietrzalem je 2 razy [ najpierw jezdzil na nich moj brat teraz ja ] i raz wyrwalem kabel [ zmontowalem sobie laczenie na srubkach i teraz jak wyrwe kabel nie musze kupowac calego kabla, wystarczy odpowiednia srubka...]. O julie ci nic nie powiem , bo nie mialem okazji sie na nich przejechac, ale z louis jestem w 100% zadowolony. Zatrzymuja mnie w miejscu [65 kg ] i brata tez zatrzymywaly [ 80kg + zjazdowka ]. w blotku nie tracily na sile. Modulacje tez maja zajebista...
Julie jest chyba slabszym modelem, wiec pomysl czy nie masz jakies lepszej alternatywy w tej klasie
pozdro
Julie jest chyba slabszym modelem, wiec pomysl czy nie masz jakies lepszej alternatywy w tej klasie
pozdro
no generalnie tak na "Julie" jeździłem a pudła mam p+t
Julie - zapowietrzają się i mają tendenje do żygania
pudła - nie zygają bo niemają czym, nie zapowietrzają się bo niema co, koszmarna regulacja
generalnie tak jak niecierpisz na brak gotówki to weź julie różnica w tych dwóch hamplach jest taka że julie sa drozsze w utrzymaniu bo linke chamulcowa do pudła upisz za 5 zł a jak urwiesz przewód w juliah to nowy chyba z 50zł + jeszcze olej a powiem że jak dobrze wyregulujesz pudła to jednym palcem faceplant-a zrobisz... ja bym rał BLACK BOX-y
Julie - zapowietrzają się i mają tendenje do żygania
pudła - nie zygają bo niemają czym, nie zapowietrzają się bo niema co, koszmarna regulacja
generalnie tak jak niecierpisz na brak gotówki to weź julie różnica w tych dwóch hamplach jest taka że julie sa drozsze w utrzymaniu bo linke chamulcowa do pudła upisz za 5 zł a jak urwiesz przewód w juliah to nowy chyba z 50zł + jeszcze olej a powiem że jak dobrze wyregulujesz pudła to jednym palcem faceplant-a zrobisz... ja bym rał BLACK BOX-y
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
JULIA???? To chyba PARANOJA!!!! ja po zakupie tego chamulca sprzedałem go po 1 dniu jezdzenia....zapowietrzyła sie dziwka :| nigdy w życiu tej cipy nie kupie a po drógie marura nie jest zła jest zajebista moj brat ma komplet MART'y zapłacił za nie 3000 i działają jak gustaw a ma w XC rowerku:)
Kup sobie girmece sys 8 albo hayes 9 oby dwie miałem ale bardziej byłem zadowolony z grimeki bo hayes maił jakis taki "twardy" kunkt chamowania:) ale oby dwa badzo mocne:)
aaaaa BB??? nie jest zły ale padają śróby w zaciskach ratczy:) juz 3 moich kolesi odwiedziło znajomego tokarza:) ale cahmują naprawde BARDZO DOBRZE
Kup sobie girmece sys 8 albo hayes 9 oby dwie miałem ale bardziej byłem zadowolony z grimeki bo hayes maił jakis taki "twardy" kunkt chamowania:) ale oby dwa badzo mocne:)
aaaaa BB??? nie jest zły ale padają śróby w zaciskach ratczy:) juz 3 moich kolesi odwiedziło znajomego tokarza:) ale cahmują naprawde BARDZO DOBRZE
http://tiny.pl/hsdl <-- moj rozpierdalacz kosmitów :)
-
- Kontakt:
Noto ja napisze coś innego ja mam Julie rocznik 2003 i ją tylko raz otpowietrzałem i to SAM !! i zalałem specjalnym płynem :) ( niezdradze nazwy bo powiecie że to niemożliwe) i hamuje tam gdzie zawsze zamieżam a z tym otpowietrzamniem jest faktycznie zabawy ale dla zwykłego mechanika to norma ! do tego trzeba troche płynu i cierpliwości a nie 2 razy naciśnie na klamke i raz odkręci odpowietrznik i myśli że jest git :) ja na swoją niemam najmniejszego słowa goryczy ! a resztą sie bede mugł pochwalić jak pojade w góry :) potem pogadamy ! Pozdro
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
mialem podobny dylemat dotyczacy tylniego hamulca: bb, czy julia. na poczatku nastawilem sie na julie - w koncu hydraulik, ale wszyscy kumple, ktorzy mieli stycznosc z tym heblem zgodnie mi go odradzali. jako argument podawali przedewszystkim awaryjnosc. kupilem bb, ustawilem go nalezycie i hamuje elegancko.
- Kontakt:
"Julie kilku kumpli mi odrazdzalo. Wzialem BB i jest zajebisty."
tak a moze najzajebistrzy :] bedzie u brejk z rometa??
no ale wracajac do juli to mialem napierdalalem ja ostro i ........ nic :]prawie rok bez odpowietrzania jezdzielm sile tez ma wyjebana, a na blak boksie przejechalem sie z 20m i jak na mechanika ma zajebista sile hamowania ale wole julie bo to hydraulik
tak a moze najzajebistrzy :] bedzie u brejk z rometa??
no ale wracajac do juli to mialem napierdalalem ja ostro i ........ nic :]prawie rok bez odpowietrzania jezdzielm sile tez ma wyjebana, a na blak boksie przejechalem sie z 20m i jak na mechanika ma zajebista sile hamowania ale wole julie bo to hydraulik
-
- Kontakt:
Ja mam BB na tyle od 5 dni i aktualnie jestem zadowolny, wystarczy miec dobra klamke (ja mam Shitmano DX) i dobrze je wyregulowac a bez problemu mozna zablokowac kolo jednym palcem nie wkladajac w to zadnej sily. Co do Juli to nie wiem bo nie mialem okazji sie przejechac :( Ja polecam BB bo sa naprawde mocne :]
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
gg:1732587